Luka Mezgec: ”Giro was indrukwekkende ervaring”

woensdag 29 mei 2013 om 23:29

Argos Shimano

foto: Sirotti

Luka Mezgec was ongetwijfeld een van de ontdekkingen uit de voorbije Giro d’Italia. De 24-jarige Sloveen ontpopte zich na het uitvallen van kopman John Degenkolb tot een waardig vervanger en verzamelde dankzij zijn rappe eindschot maarliefst drie podiumplaatsen. ”Deze Giro was in één woord memorabel”, blikt de coureur van Argos-Shimano terug op zijn eerste grote ronde.

”Ik heb vanuit mijn thuisland Slovenië veel positieve reacties gehad op mijn goede prestaties”, vertelt Mezgec trots. ”Op voorhand had ik hooguit verwacht een keer naar een top-10 uitslag te sprinten. Die drie derde plaatsen kwamen dus geheel onverwacht, al wist ik dat de vorm in orde was.”

”Naast de ritzege van John Degenkolb was de voorlaatste etappe met aankomst op Tre Cime di Lavaredo onvergetelijk”, vervolgt de dolenthousiaste coureur. ”De weersomstandigheden en de drommen toeschouwers langs de kant maakten het tot een onvergetelijk moment. Geweldig om deel uit te maken van zo’n spectaculaire koers!”

”Het is nu zaak om zo snel mogelijk te herstellen”, kijkt Mezgec alweer vooruit. ”Donderdag gaan we kijken hoe mijn programma er voor de komende tijd uit komt te zien. In mijn eerstvolgende koers, de ZLM Tour, hoop ik me in ieder geval weer in de kijker te kunnen rijden.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone