Luis Leon Sanchez niet in Tour, wel Vuelta

maandag 27 mei 2013 om 22:34

Luis leon sanchez

foto: Blanco Pro Cycling

Luis Leon Sanchez zal dit jaar niet de Tour de France rijden in dienst van Blanco Pro Cycling. De Spanjaard heeft een programma uitgestippeld met de Vuelta als hoogtepunt, volgens Biciciclismo.

Sanchez reed afgelopen weekend naar een ritzege in de Ronde van België na een lange, indrukwekkende solo. Dit deed hij in de eerste ronde dit seizoen, nadat hij door Blanco op non-actief was gesteld, daar zijn naam genoemd werd rondom de praktijken van Operation Puerto.

De Spanjaard rijdt eerst de Ronde van Zwitersland, waarna hij via de Nationale Kampioenschappen in eigen land naar de Ronde van Polen gaat en dus de Tour de France aan zich voorbij laat gaan. De Tour de l’Ain is de laatste generale voor Sanchez voor de Vuelta, waarin hij nog nooit een rit won, maar in 2010 wel als negende in het algemeen klassement eindigde.

Programma Luis Leon Sanchez
Ronde van Zwitserland (8 t/m 16 juni), Nationale Kampioenschappen Spanje (21 en 23 juni), Ronde van Polen (27 juli t/m 3 augustus), Tour de l’Ain (9 t/m 13 augustus), Vuelta a Espana (24 augustus-15 september)

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair