Luik-Bastenaken-Luik, Kwiatkowski, Jakobsen

Luik-Bastenaken-Luik, Kwiatkowski, Jakobsen

foto: LaPresse

zaterdag 3 maart 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Luik-Bastenaken-Luik, Michal Kwiatkowski en Fabio Jakobsen.

Finale Luik-Bastenaken-Luik mogelijk op de schop vanaf 2019

De kans bestaat dat Luik-Bastenaken-Luik vanaf 2019 niet meer zal aankomen in Ans. Dit meldt het Belgische La Dernière Heure. De huidige overeenkomst tussen de plaats en organisator ASO loopt na dit jaar af, en naar verluidt zou de stad Luik serieuze interesse hebben om vanaf volgend jaar de aankomst van het monument te verzorgen.

De laatste keer dat La Doyenne aankwam in Luik was in 1991, toen de Italiaanse klassiekerspecialist Moreno Argentin zich voor de vierde en laatste keer tot winnaar kroonde. Het jaar daarop werd de aankomst verlegd naar Ans, met zijn inmiddels beruchte oplopende laatste kilometer. La Dernière Heure meldt dat het mogelijk is dat het centrum van Luik zal dienen als aankomstplaats. Een exacte locatie zou echter nog niet zijn vastgesteld.

Mocht ASO inderdaad opteren voor Luik als aankomstplaats, dan is de kans aanwezig dat de klimklassieker ook zal moeten uitwijken naar een andere startplaats. Dit jaar zal de start plaatsvinden op het Place Saint Lambert in het centrum van Luik. Volgens de geruchten is het ten zuiden van Luik gelegen Aywaille een optie. De Côte de Saint-Nicolas zal – mochten de veranderingen worden doorgevoerd – wel de scherprechter blijven in de finale.


Kwiatkowski stelt met dertigste plaats teleur in Strade Bianche

Vorig jaar won Michal Kwiatkowski de Strade Bianche, dit jaar kwam hij niet verder dan een dertigste plaats op bijna elf minuten van winnaar Benoot. De Pool is daarom ook teleurgesteld. In een flash interview vertelt hij: “Dit was één van de zwaarste wedstrijden waar ik ooit aan deelnam. Ik ben blij dat het voorbij is.”

De Sky-renner was op zestig kilometer kilometer van de meet nog in de aanval, maar kwam naar eigen zeggen nog kracht tekort: “Ik heb het goed gedaan vandaag, maar kwam kracht tekort om een aanval te plaatsen, daardoor kon ik niet mijn eigen race rijden. Ik denk dat de sterkste gewonnen heeft vandaag.”


Jakobsen gaat voor eigen kans in Dwars door West-Vlaanderen

Morgen zal Quick-Step Floors met een jeugdige selectie aantreden in Dwars door West-Vlaanderen. De ploeg van Lefevere zal in de Vlaamse 1.1-koers met Davide Martinelli, Fabio Jakobsen, Florian Sénéchal, Maximiliano Richeze, Jhonatan Narvaez, Alvaro Hodeg en Rémi Cavagna aan de start staan.

Jakobsen zal één van de mannen zijn die wordt uitgespeeld na zijn dertiende plaats in Le Samyn afgelopen dinsdag. Verder hebben ook Richeze, Martinelli en Sénéchal bewezen goed mee te kunnen in dit soort koersen. Vorig jaar ging de zege naar Jos van Emden.

Dit artikel delen:

5 Reacties

assen 3 maart 2018 om 21:49

Mooi, verras ons maar weer, Jakobsen. :-)

Bikeage 3 maart 2018 om 21:55

Benieuwd of ze een mooie plek kunnen vinden in Luik voor een nieuwe aankomst. Dat stuk in Ans waar de finish ligt is wel een heel verdrietig stuk.

Frits des Jeux 3 maart 2018 om 22:32

@Bikeage heel Luik is armoedig, smerig en noem maar op, maar dat heeft toch juist z’n charme vind ik. Ik ben 2x in Ans geweest. De editie die Gilbert won en die gewonnen werd door Dan Martin. Ik vond het mooi. Vooral de winst van Gilbert. Die Walen gingen helemaal los. Prachtige editie!

Bikeage 4 maart 2018 om 13:17

@Frits, klopt dat heel Luik verdrietig is. Die industrie onder aan de Maas en het hele stuk rondom de St. Nicolas. Het heeft inderdaad allemaal zo zijn charme door de lelijkheid. Maar in Ans kan ik echt geen charme meer ontdekken. Dan maar ergens lelijk in de stad!

Simon1 13 maart 2018 om 21:22

Ik vind het elk jaar een feest in Ans.

Headlines

Materiaalzone

Populair