Ludovic Robeet boekt knappe zege in Settimana Internazionale Coppi e Bartali

Ludovic Robeet boekt knappe zege in Settimana Internazionale Coppi e Bartali

foto: Fabio Ferrari - LaPresse

zaterdag 30 maart 2019 om 16:22

De vierde etappe in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali is een prooi geworden voor de Belg Ludovic Robeet. De coureur van WB-Veranclassic-Aqua Protect zat mee in de vroege vlucht en bleef in de slotfase het peloton en zijn vluchtgenoten Mikkel Bjerg en Jacopo Mosca op indrukwekkende wijze voor. Lucas Hamilton (Mitchelton-Scott) behield de leiderstrui.

De vierde dag in de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali kende amper hoogtemeters en dus leek een massasprint op voorhand het verdict van de etappe te worden. Mitchelton-Scott, dat de nummers één, twee en drie in het klassement bezit, kon daarom met vertrouwen vooruitkijken naar de etappe rondom de gemeente Crevalcore.

Zeven vluchters op jacht naar ritzege
Traditiegetrouw was er ook zaterdag weer een aantal renners dat een massasprint hoopte te voorkomen. Jacopo Mosca, Lachlan Morton, Ludovic Robeet, Thibault Guernalec, Mikkel Bjerg, Patrik Stosz, Antonio di Sante en Simone Sterbini vonden elkaar in de beginfase en reden vervolgens een comfortabele voorsprong van acht minuten bij elkaar. Het peloton nam echter al snel zijn verantwoordelijkheid, waardoor de voorsprong slonk naar drie minuten.

Peloton kan Bjerg niet bijbenen, Robeet grijpt de zege
De koplopers begonnen met een voorsprong van minder dan een minuut aan de laatste twintig kilometer, waarmee het vermoeden dat zij kanonnenvoer zouden worden groter werd. Maar wie Bjerg kent, weet dat zelfs dan nog een overwinning binnen de mogelijkheden ligt. De Deen trok met nog vijftien kilometer ten aanval samen met Mosca en Robeet. Samen wisten zij hun voorsprong te behouden, waardoor zij in de straten van Crevalcore om de zege mochten rijden. Bjerg leek er daar met de zege vandoor te gaan, maar in extremis werd hij nog gepasseerd door Robeet, die zo zijn eerste profzege boekte.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Dolfy 30 maart 2019 om 20:31

Knappe zege! En mooi!

0
Samlambeej 30 maart 2019 om 21:17

Hele team onopvallend opvallend goed bezig! In de E3 nog 2 man in de laatste 40 km. Zit te wachten op de eerste van Baptiste Planckaert.

0
Mwielerfan 30 maart 2019 om 21:34

Ja inderdaad. Afgelopen jaren vaak onzichtbaar in deze koersen, nu echt mooi

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone