Lucy Kennedy soleert naar eindzege Herald Sun Tour

Lucy Kennedy soleert naar eindzege Herald Sun Tour

foto: Cor Vos

donderdag 31 januari 2019 om 09:30

Na twee dagen koers mag de Australische Lucy Kennedy zich eindwinnares van de Herald Sun Tour voor vrouwen noemen. De 30-jarige topklimster van Mitchelton-Scott nam in de lastige finale van de bijna 100 kilometer lange slotrit afstand van de concurrentie en kwam solo als eerste over de streep.

Na het openingsnummer op het circuit van Philip Island, waar Chloe Hosking mocht juichen na een gewonnen massasprint, was het in de Herald Sun Tour voor vrouwen tijd voor de slotrit: een 91,5 kilometer lange beproeving van en naar Churchill. Evenals in de mannenkoers waarin Michael Woods de macht greep, was in de finale de lastige beklimming naar Jeeralang opgenomen.

Brodie Chapman, die vorig jaar de eerste editie won voor Annemiek van Vleuten, verdedigde zich kranig op de kuitenbijter, maar de renster van TIBCO-SVB was niet opgewassen tegen het geweld van Mitchelton-Scott. Amanda Spratt plaatste de eerste versnelling, waarna Kennedy even later gezwind overnam. Ze bereikte de top als eerste en in de afdaling naar de finish hield ze keurig stand. Haar voorsprong op de achtervolgsters was meer dan voldoende om al voor de finish te kunnen juichen.

Nederlandse rensters speelden een bescheiden bijrol in de Australische 2.2-koers. Gisteren was Nicole Steigenga de best geklasseerde Nederlandse op plaats 17, in de slotetappe werd de Friezin van BePink 36ste.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Hoebele 31 januari 2019 om 11:20

Als ze vorig jaar niet zoveel pech had gehad, dan was ze toen al doorgebroken. Met Spratty en Vleuty erbij wordt dit een erg sterk trio bergop. Hopelijk kunnen ze dat uitspelen in m.n. de Ardennen en Giro.

maklukzat 31 januari 2019 om 13:51

Op het WK was ze ook al sterk.

Headlines

Populair

Materiaalzone