Lucinda Brand ziet ploeggenote Van der Breggen winnen: “Mooi”

zondag 26 juli 2015 om 16:22
Lucinda Brand ziet ploeggenote Van der Breggen winnen: “Mooi”

foto: Youri IJnsen/WielerFlits (archief)

Lucinda Brand (Rabo-Liv) werd vandaag achtste in La Course. De Nederlandse kampioene op de weg zag in Parijs haar ploeggenote Anna van der Breggen de zege grijpen. Ondanks de regen en de pech onderweg stond ze lachend WielerFlits te woord na afloop.

Met Van der Breggen enkele seconden voor het peloton uit, ging Brand als derde de laatste bocht in. “Op een gegeven moment kon ik Amy (Pieters, red.) niet meer volgen, maar toen zag ik dat Anna het redde en toen dacht ik van: Ook mooi”, lacht ze. “Het was ook niet de bedoeling om voor mij te gaan, maar ik was Pauline (Ferrand-Prévot, red.) kwijt.”

“Bijzonder hè? Als er iets gebeurde, was het nog niet zo simpel om weer van voren te komen”, zegt Brand, die zelf ook niet ongeschonden uit de strijd kwam. “Ik had lek, een afloper vóór en ik heb daar een ronde mee gereden. Ik dacht ‘dat stuk omhoog, op die keitjes wil ik niet stoppen’. En toen waren er opeens gaten, en ik kon pas later een wiel krijgen, maar toen waren ze weer gevallen voor de finish”, beschrijft ze de chaotische koers.

Over de gladheid was ze duidelijk “Heel glad. Bij de eerste valpartij gebeurde er iets, toen moest er geremd worden en gleed iedereen weg. Maar soms ontkom je er niet aan om te remmen, en dan ga je gelijk. Toen begon het op te drogen, maar daarna ging het weer regenen.”

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone