Lucinda Brand zet gloednieuwe Urban Cross in Kortrijk naar haar hand

zaterdag 30 november 2019 om 14:28
Lucinda Brand zet gloednieuwe Urban Cross in Kortrijk naar haar hand

Foto: Cor Vos

Lucinda Brand heeft de derde manche van de DVV Verzekeringen Trofee naar haar hand gezet. De Nederlandse kampioene was de betere van Ceylin Alvarado in Kortrijk na een sprint met twee.

De Urban Cross in Kortrijk was vanmiddag pas toe aan haar allereerste editie, en dat bracht een aantal opvallende nieuwigheden met zich mee. Zo bestond de start uit een sprint bergop op een steile asfaltbrug. Na een snelle sprint van de Italiaanse Eva Lechner, was het wederom het Nederlandse trio Annemarie Worst-Yara Kastelijn-Ceylin Alvarado dat een gaatje wist te versieren.

Wereldkampioene Sanne Cant en Nederlandse kampioene Lucinda Brand, bij de start een beetje weggeduwd, hadden iets meer tijd nodig om de aansluiting bij de kop van de wedstrijd te maken, maar slaagden daar aan het einde van de openingsronde wel in. We kregen zo vijf leidsters, die het verdere verloop van de wedstrijd onder elkaar zouden uitvechten.

Beslissing in voorlaatste ronde
Het was Brand die na twintig minuten wedstrijd als eerste probeerde om haar concurrentes te testen, maar die inspanningen betaalde ze niet veel later cash toen Alvarado overnam. De Nederlandse met Dominicaanse roots kon op die manier even wegrijden met een bedrijvige Annemarie Worst, maar Brand vond haar tweede adem en bracht de vijf weer volledig bij elkaar.

Maar vlak na de hereniging in de voorlaatste rondesloeg het noodlot toe bij Europese kampioene Yara Kastelijn. De Nederlande bleef haperen en hield daarmee ook Cant en Worst stevig op. Brand en Alvarado kregen zo meteen tien seconden cadeau en twijfelden geen seconde om een samenwerking op poten te zetten. Alvarado nam evenwel het merendeel van het werk op zich en zette als eerste de sprint bergop in. Maar in de slotmeters kwam de explosieve Brand er nog over.

DVV Verzekeringen Trofee 2019-2020
Uitslag manche 3: Kortrijk

1. flag-nl Lucinda Brand (Telenet-Baloise)
2. flag-nl Ceylin Alvarado (Corendon-Circus) op 1s
3. flag-nl Annemarie Worst (777) op 17s
4. flag-be Sanne Cant (IKO-Crelan) in z.t.
5. flag-nl Yara Kastelijn (777) op 18s
6. flag-it Alice Maria Arzuffi (777) op 54s
7. flag-it Eva Lechner (Creafin-Fristads) op 56s
8. flag-be Laura Verdonschot (Pauwels Sauzen-Bingoal) op 1m09s
9. flag-be Kim Van de Steene (Tarteletto-Isorex) op 1m12s
10. flag-lu Christine Majerus op 1m20s

Dit artikel delen:

3 Reacties

Dolfy 30 november 2019 om 16:21

Mooie wedstrijd, Cant met wat geluk vierde en mee met de top. Wordt weer een beetje beter en beter. Brand duidelijk beter in de sprint.

Pol 30 november 2019 om 18:19

Rotjeknor 1e en 2e leuk.

Beekman 30 november 2019 om 19:56

Toch wel weer een opmerking van niets van die misselijke Wuyts, Brand bakt er in haar eentje niet veel van op de weg, notabene een renster van net onder de absolute top. Wanneer slaan ze die eens uit dan commentaar hok, met dit soort uitspraken niet waardig om commentaar te geven, maar ja hij is ook op en top voor de Belgen die er niet aan te pas komen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair