Lucinda Brand niet in Parijs-Roubaix

Lucinda Brand niet in Parijs-Roubaix

foto: Cor Vos

woensdag 18 augustus 2021 om 10:28

Lucinda Brand zal in oktober niet deelnemen aan de eerste editie van Parijs-Roubaix voor vrouwen. De wereldkampioene veldrijden richt zich dit najaar wederom volledig op het veldrijden. De helleklassieker, die op zaterdag 2 oktober wordt verreden, past niet in haar wedstrijdprogramma.

Op 17 september verschijnt het najaarsnummer van RIDE, dat in het teken staat van fietsen over slecht wegdek. We blikken vooruit op het WK Wielrennen en de najaarseditie van Parijs-Roubaix. Pre-order het magazine nu, bespaar twee euro en krijg hem gratis thuisbezorgd.

In een uitgebreid interview in het najaarsnummer van RIDE Magazine vertelt de 32-jarige renster over het moeilijke besluit om de allereerste Parijs-Roubaix voor vrouwen over te slaan. “Een week na Parijs-Roubaix staan al de Amerikaanse wereldbekers veldrijden op het programma. Als wereldkampioene vind ik dat ik het niet kan maken om deze wedstrijden over te slaan. Bovendien zijn deze drie veldritten belangrijk om UCI-punten te pakken, die uiteindelijk bepalend zijn voor een goede startpositie op het WK veldrijden.”

Brand is van plan een dag na Parijs-Roubaix aan haar veldritseizoen te beginnen, in de Superprestigecross van Gieten (zondag 3 oktober).

Dit artikel delen:

12 Reacties

Massimo Bataille 18 augustus 2021 om 10:43

Enorm jammer want dit is echt wel een wedstrijd die op haar lijf geschreven is.
Dat de UCI punten van belang zijn is ook maar een zwak excuus. Ze is zo goed dat ze zowiezo altijd vooraan zal starten. Van Aert en VdPoel rijden een zeer beperkte kalender en starten na paar races ook vooraan.

Wat ik wel kan geloven is dat de WB een groot doel is (en zonder de USA crossen wordt het klassement zeer moeilijk).
Wat ik nog waarschijnlijker acht is dat het zeer moeilijk is om in topvorm aan de start te staan in Roubaix ( en uitbreiding aan de start van CX seizoen) en dan nog eens top te zijn in januari voor CX kampioenschappen.
En als je niet topfit wilt zijn voor Roubaix heb je er idd weinig te zoeken.

Michelangelo 18 augustus 2021 om 10:46

dit is echt wel jammer. Haar had ik heel graag gezien in PR. Uitstekende renster, intussen behoorlijk stuurvaardig geworden, leek me echt wel een type dat over de kasseien kan dokkeren (zeker als je het vergelijkt met pakweg Van Vleuten, die toch veel meer het klimmerstype is).

Jammer dat ze kiest voor die wedstrijden in de VS (al zal ze daar als wereldkampioen cyclocross en onderdeel van TREK wel behoorlijk wat druk over hebben gevoeld).

Murcia 18 augustus 2021 om 11:02

Logisch, Lucinda is echt een veldrijdster geworden die de weg erbij doet in plaats van andersom. Ze krijgt een goed salaris, is Wereldkampioen en zal dus vol voor alles in het veld gaan. De Wereldbeker daar is belangrijker dan P-R.

Pietspeed 18 augustus 2021 om 16:37

Niet helemaal logisch. Trek is haar werkgever in het veld en op de weg. Een podium of winst in Parijs Roubaix heeft qua pr gezien – what’s in a name – mi een grotere commerciële waarde dan het missen van 1 veldrit in USA, ookal is Trek Amerikaans.
De afzetmarkt in Europa lijkt me groter.

AnderJ 18 augustus 2021 om 11:08

Begrijp het. Hopelijk anders tegen de tijd dat P-R weer gewoon in het voorjaar valt.

Maillot à Pois 18 augustus 2021 om 11:18

April 2022 dan?

orlando dani 18 augustus 2021 om 11:09

toch jammer

Guushovd 18 augustus 2021 om 11:57

Had haar graag de eerste PR zien winnen.

Cochise 18 augustus 2021 om 12:02

Waarschijnlijk spelen ook sponsorbelangen tav het Amerikaanse Trek?
Lijkt me anders een spijtige keuze. Enerzijds meer aandacht en wedstrijden van hoogstaand niveau willen voor het vrouwenwielrennen maar dan toch kiezen voor de (lucratieve) kerktoren-variant die het veldrijden toch nog steeds is boven Parijs-Roubaix.

DunJay 18 augustus 2021 om 13:07

Ach, een half jaar later is PR toch weer. Past dan waarschijnlijk beter en dan in topvorm vanuit de winter nog even doortrekken.

Thijs E 18 augustus 2021 om 13:13

Veldrijden brengt meer op, zeker als ze de WB wint. En inderdaad, Trek ziet haar graag scoren en 1 WB wordt volgens mij bij Trek in de achtertuin gehouden.

armstrong 18 augustus 2021 om 17:29

Maakt niks uit gaat toch niet door dit jaar invm Corona

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair