Lucinda Brand na tweede plek op NK: “Tactisch had ik misschien anders moeten rijden”

zondag 9 januari 2022 om 15:19
Video

Lucinda Brand heeft op het NK veldrijden 2021 genoegen moeten nemen met een tweede plaats. In Rucphen stond, zoals ze vooraf al verwachte, geen maat op Marianne Vos. “Ik had graag wat langer met haar gereden en samen de finale ingegaan”, zei ze na afloop tegen WielerFlits.

“Ik weet alleen niet of dat de uitslag had veranderd. Tactisch had ik misschien anders moeten rijden”, aldus de wereldkampioene. “Ik ga het thuis rustig moeten terugkijken.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

4 Reacties

Blackcanyon 9 januari 2022 om 17:03

Als je vooraf Vos als favoriet bestempeld moet je natuurlijk op het wiel van Vos gaan rijden in plaats dat je haar aan je wiel laat rijden en je de weg voor haar baant.

0
Murcia 9 januari 2022 om 17:14

Ze dacht dat van Empel net als Denise wel volle bak achter Marianne aan zou rijden maar die was bezig met de beloften titel en heeft zoals we gezien hebben in Val di Sole een immens respect voor Vos. Tegen de tijd dat Lucinda naar voren ging was het al te laat. Voor het eerst echter onder druk dit seizoen en plots ook weer de foutjes die haar vroeger nekten. Absoluut geen vrouw overboord maar ook Fayetteville is een parcours waar Vos uit de voeten kan. Ze is de enige die nog meer fietsende pk’s heeft dan Brand.

0
herogewier 9 januari 2022 om 20:15

Beetje rare verklaring dat ze vond dat degene die gat liet vallen het ook wel zou dichtrijden. Eigenlijk begon het met de val van Betsema en gaat ze daarna als Vos weg rijdt achter van Empel hangen. Ze dacht toch niet werkelijk na de afgelopen weken zo’n overmacht te hebben getoond dat van Empel dan wel dat gat voor haar gaat dicht rijden. Flinke inschattingsfout die slim is afgestraft door Vos.

0
Blackcanyon 10 januari 2022 om 04:28

@herogewier klopt, waarbij nog aangetekend kan worden dat je als je direct reageert en weer op t wiel zit veel minder krachten verbruikt dan dat je een groot gat moet dichten.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone