Lucinda Brand gaat zich deze winter focussen op veldrijden

dinsdag 23 augustus 2016 om 14:04
Lucinda Brand gaat zich deze winter focussen op veldrijden

Foto: ©QCF/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

Lucinda Brand gaat een “compleet nieuwe uitdaging” aan en richt zich de komende winter volledig op het veldrijden. Dat zegt de huidig renster van Rabobank-Liv, die komend seizoen voor Liv-Plantur uitkomt, op haar YouTube-kanaal.

“Na een aantal jaar het crossen als een leuke ondersteuning voor de weg te hebben gebruikt, kijk ik er heel erg naar uit om komend seizoen een aantal serieuze doelen te stellen in de cross”, aldus Brand. “Het enige jammere is dat ik het moeilijke besluit heb moeten nemen om het WK wegwielrennen te laten schieten. Dat was een lastige keuze.”

De tweevoudig Nederlands kampioene op de weg (2013 en 2015) wil niet “zo maar een beetje meerijden” in het veld. “Ik ben tevreden over mijn cross-seizoen als ik in ieder geval twee keer op het podium heb kunnen staan en in de top vijf eindig van het EK.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Beekman 23 augustus 2016 om 15:31

Ik ben benieuwd, wat meer concurrentie is welkom bij de dames. Het lijkt er nu op dat Sanne Cant op eenzame hoogte staat, maar zie daar komt een wegrenster als bijv. Thalita de Jong en ze is nergens meer. Dat is dan het niveau van de dames dat de pure veldrijdsters de wegrensters niet aankunnen. Hopelijk word het nu nog wat spannender.

0
Spinergy 23 augustus 2016 om 16:17

Dames als De Jong en ook Brand kunnen meer vermogen trappen en komen dan uiteindelijk toch vooraan.
Als PFP ook weer mee gaat doen, wordt het lastiger want zij kan én hard trappen én goed sturen.

0
schipperaar 23 augustus 2016 om 20:02

Leuk om de winter door te trainen en stuurmanskunst op te doen, sagan zou over de motor heen zijn gesprongen op de ventoux, veel succes.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone