Lucinda Brand en Daan Soete niet in atletencommissie UCI

dinsdag 2 februari 2021 om 16:13
Lucinda Brand en Daan Soete niet in atletencommissie UCI

foto: Cor Vos

Kersvers wereldkampioene veldrijden Lucinda Brand is niet in de atletencommissie van de UCI gestemd. Een meerderheid van de deelnemers van het WK veldrijden stemde op haar Tsjechische concurrente Kateřina Nash als veldritverantwoordelijke. Bij de mannen verloor Daan Soete van de Fransman Steve Chainel.

In totaal werd door 64 renners en rensters een stem uitgebracht. Bij de vrouwen kreeg Nash kreeg 33 stemmen, tegenover 28 voor Brand. De overige drie stemmen onthielden zich van een stemming. Bij de mannen won Chainel met 34 stemmen. Soete ontving 27 stemmen.

Nash en Chainel worden daarom definitief onderdeel van de atletencommissie van de UCI. Het gaat om een verkiezing voor vier jaar, tot het volgende congres dat in 2025 plaatsvindt.

Later dit jaar worden ook voor de andere wieleronderdelen nieuwe vertegenwoordigers voor de atletencommissie gekozen, evenals een nieuwe voorzitter.

Dit artikel delen:

7 Reacties

FritsvanHoefelen 2 februari 2021 om 16:25

Omgekeerde titel

0
blix 2 februari 2021 om 19:35

‘Wout van Aert en Annemarie Worst geen wereldkampioen in Oostende’

0
HoofdIsVrij 2 februari 2021 om 16:47

Ik dacht dat zowel Chainel als Nash gestopt waren met fietsen. Dus dan heb je vier jaar lang twee gestopte renners in de atletencommissie…?

0
Polleke 2 februari 2021 om 17:04

Hebben ze in ieder geval meer tijd om de hele koffieklets volledig uit te zitten…

0
blix 2 februari 2021 om 17:16

Nee, beiden zijn nog actief als renner. Chainel nam zondag nog deel in Oostende, Nash zit min of meer gevangen in Amerika omwille van covid-restricties.

Persoonlijk denk ik dat zij de aangewezen personen zijn voor deze taak. Ook al stellen ze sportief niet veel meer voor, ze weten als geen ander wat het is om als buitenlander in het BeNe-crosswereldje mee te dingen. Zij zullen zich wellicht beter dan Soete en Brand kunnen verplaatsen in de positie (en dus in de grieven en verzoeken) van internationale crossers.

0
Arie den Blanken 2 februari 2021 om 18:18

Slechte ontwikkeling. Ze kunnen ze een bijdrage leveren aan internationaler maken wat dus meteen inhoudt de kip met de gouden eieren te slachten.

0
Emergo 2 februari 2021 om 18:39

Goude eieren ??

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone