Lucinda Brand: “Eigen ding blijven doen, dat deed ik vandaag ook”

zondag 13 januari 2019 om 15:36
Lucinda Brand: “Eigen ding blijven doen, dat deed ik vandaag ook”

foto: Cor Vos

Lucinda Brand kreeg na haar titelprolongatie op het NK veldrijden meteen de favorietenrol toegedicht voor het WK, dat begin februari wordt gehouden in het Deense Bogense. Druk voelt ze echter nog niet, gaf ze na afloop toe tegenover WielerFlits. “Ik moet gewoon mijn eigen ding blijven doen, dat heb ik vandaag ook gedaan”, zei ze.

“Iedereen riep nu ook al van alles en als je erover nadenkt, krijg je ook wel wat spanning. Maar over het algemeen wil ik gewoon mijn ding blijven doen en dan zien we het wel.” Toch is er nog wel wat werk aan de winkel, geeft Brand toe. “Ik zat de laatste weken niet meer heel veel op de fiets en het was natuurlijk erg druk rond de kerstdagen. Daarna was ik toch ook wel heel erg moe en had ik ook nog een tripje naar Berlijn met de ploeg.”

“Dat hakt er allemaal best wel in. Ik heb niet heel veel gefietst, maar gewoon vooral gezorgd dat ik hier fit zou staan. Het wordt de hoogste tijd om weer serieus te gaan trainen”, geeft ze aan.

Geen Cervélo
Het NK veldrijden reed ze niet op fietsen van Cervélo – de fietsen van haar ploeg Team Sunweb – en dat had zo zijn redenen. “De fiets waar ik op reed, is inderdaad geen Cervélo. Ik ben heel blij dat ze me de mogelijkheid gaven om mij de laatste drie wedstrijden niet van fiets te hoeven laten wisselen. Dat is gewoon heel prettig, want met deze fiets ben ik nog vertrouwd.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Cadellie 14 januari 2019 om 11:18

Volgend jaar gaan ze wel op Cervelo crossen. Cervelo gaat een gravelbike op de markt zetten. De crossfiets krijgt alleen een iets hogere bracket.

Headlines

Materiaalzone

Populair