Lucas Hamilton na eerste WorldTour-zege: “Ik ben echt superblij”

donderdag 10 september 2020 om 19:46
Lucas Hamilton na eerste WorldTour-zege: “Ik ben echt superblij”

foto: Cor Vos

Voor Lucas Hamilton is het een bijzondere dag, aangezien de Australiër vandaag zijn eerste WorldTour-zege wist te boeken. De renner van Mitchelton-Scott versloeg in Tirreno-Adriatico zijn medevluchter Fausto Masnada. “Ik probeer mijn kansen te grijpen”, is zijn reactie na de finish.

Hamilton kwam na een 194 kilometer lange bergetappe tussen Terni en Cascia als eerste over de finish, nadat hij in de finale wist weg te rijden met Masnada. “Ik wist met hangen en wurgen te overleven op de laatste klim. Ik zat in de tweede groep toen Yates aanviel, maar na een hergroepering rook ik mijn kans en wist ik een gaatje te slaan.”

“Gelukkig had ik het gezelschap van Masnada, anders had ik het wellicht niet kunnen rekken tot de finish. We werkten in de finale goed samen. Masnada was op papier wellicht de snelste renner, dus liet ik hem op kop rijden in de laatste vijfhonderd meter. Dat was uiteindelijk in mijn voordeel.”

De 24-jarige Hamilton staat nu vierde in het klassement, maar zal zich blijven uitsloven voor zijn kopman Simon Yates. “Simon is nog altijd onze kopman. Ik probeer gewoon mijn kansen te grijpen en gelukkig hebben we een leider als Simon, die zijn ploeggenoten de vrijheid geeft om op jacht te gaan naar overwinningen.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Titaantje 10 september 2020 om 21:54

Mitchelton heeft een goede ploeg voor de Giro. De Giro is duidelijk niet zo sterk bezet als de Tour, en met Hamilton en Haig heeft Yates twee goede knechten. Zeits is ook een hele stabiele ondersteuning en types als Bookwalter en Howson zijn precies wat je nodig hebt mocht je in het roze komen om lang op kop te rijden. De laatste twee zullen dan nog wel Affini en een Hepburn of Meyer worden voor de ondersteuning op het vlakke

Headlines

Materiaalzone

Populair