Luca Schwarzbauer blijft Tom Pidcock voor in shortrace Nové Mesto

vrijdag 13 mei 2022 om 19:30
Luca Schwarzbauer blijft Tom Pidcock voor in shortrace Nové Mesto

Pidcock op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Luca Schwarzbauer heeft tijdens de Wereldbeker van Nove Mesto de shortrace gewonnen. Met een krachtig eindschot trok de Duitser van het Canyon CLLCTV Team de zijn eerste shorttrack-zege naar zich toe. Tom Pidcock moest zich tevreden stellen met de tweede plaats.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

De wedstrijd over elf ronden kende een snelle start en daarna bleef het tempo heel hoog. In de vierde ronde werd voor in de wedstrijd gevallen door de Zuid-Afrikaan Alan Hatherly, die zo zijn goede positie in een klap kwijt was. Het veld bleef lang bij elkaar, maar door de hoge snelheid ontstonden in de slotfase toch wat scheuren. In de slotronde ging Luca Schwarzbauer all-out en die versnelling bleek voor alle anderen te hoog gegrepen.

Tom Pidcock eindigde een week na zijn overwinning in de olympische crosscountry in Albstadt op de tweede plaats. De Zwitser Filippo Colombo, de Roemeen Vlad Dascalu en de Amerikaan Chris Blevins maakten de top vijf compleet. Pierre de Froidmont was de beste Belgische renner op de twaalfde plaats. Jens Schuermans werd zeventiende. De enige Nederlander, David Nordemann, eindigde als 36e.

Neff haalt het voor McConnell en Rissveds
Bij de vrouwen ging de overwinning naar Jolanda Neff. De olympisch kampioene haalde het in de eindsprint van een eerste groep net voor de Australische Rebecca McConnell en de Zweedse Jenny Rissveds. Anne Terpstra eindigde als eerste Nederlandse op de twaalfde plaats, Lotte Koopmans kwam als 37e over de streep. Er stonden geen Belgische rensters aan de start van de shortrace.

Zondag staan de olympische crosscountry-races op het programma. Om 11.20 uur zijn eerst de vrouwen aan de beurt. Vanaf 15.20 uur rijden de mannen hun wedstrijd.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Turtlehead 13 mei 2022 om 19:36

Proficiat met de tweede plaats. Hoe ging het in de klassiekers eigenlijk?

0
pirazzi 13 mei 2022 om 19:59

Dit wordt niet bijgehouden door PCS blijkbaar.

0
thomasjaarsma 13 mei 2022 om 21:21

Pcs doet geen Mtb, voor Mtb resultaten en gegevens is MtbData een goede site

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone