Luca Paolini test positief op cocaïne, uit Tour de France gehaald
foto: Sirotti
vrijdag 10 juli 2015 om 19:53

Luca Paolini test positief op cocaïne, uit Tour de France gehaald

Luca Paolini (38) is positief getest op het gebruik van cocaïne. De Italiaan van Katusha is op 7 juli, tijdens de Tour de France, betrapt. Hij is voorlopig geschorst door de UCI en mag dus niet verder rijden in de Franse rittenkoers.

Katusha is vrijdag ingelicht over de positieve test. Cocaïne (dat op de dopinglijst staat) is niet verboden buiten competitie, maar omdat de cocaïne is gevonden tijdens de Tour de France, geldt het toch een positieve test. Paolini mag in beroep gaan en de B-staal aanvragen, maar kan de race niet voortzetten.

Dit is het eerste dopinggeval van deze Ronde van Frankrijk.

Update
Katusha meldt in een eerste reactie op haar website dat het wacht tot de analyse van de B-staal is uitgevoerd, alvorens zij verdere stappen zullen ondernemen tegen Paolini. Ook zullen zij tot die tijd geen verder commentaar geven. Wel zal de Russische ploeg volledig meewerken met de anti-doping autoriteiten om de zaak op te lossen.

“Paolini heeft ons verteld dat hij nooit cocaïne heeft genomen”, zegt de perschef van Katusha tegen toegestroomde media. “Als de B-staal positief is, zullen wij hem natuurlijk ontslaan.”

RIDE Magazine
131 Reacties
Sorteer op:
1 4 5 6
11 juli 2015 00:41
Man man man wat een aluhoedjes reacties hier plots: besmetting via de hotelkamer, wezen stappen in Utrecht, iedereen probeert daar iets in je drinken te mikken, vreemd zaakje want stinkt want je weet dat je gepakt wordt dus zou hij nooit zelf pakken etc etc etc.
Serious??? Nee.. echt: SERIEUS??

Ik heb overigens veel sympathie voor de (tactisch sterke) renner Paolini, maar blijft het feit dat ze het bij hem aantreffen en bij al die andere renners niet. Dat spul heeft hij zelf zijn bloedbaan in gejaagd, het is een mens van vlees en bloed en die maken soms hele foute keuzes. Nee, niet zo spannend maar wel een gewone, realistische verklaring.

Wake up and smell the coffee !!
11 juli 2015 01:25
Als profwielrenner wordt katusha ineens heel interessant als werkgever. Daar vieren ze tenminste strakke feestjes.
11 juli 2015 01:57
Bizar dat er heel veel mensen nu roepen dat ie wel verslaafd zal zijn. Rare conclusie
11 juli 2015 07:57
ti-raleigh, da's waar wat doktoren betreft. Wellicht horen we het in een later stadium.

Huubi, verslaafd vind je een rare reactie? Geinig, ik heb heel wat meer vreemde langs zien komen.
11 juli 2015 09:30
Cocaïne is absoluut op lange duur geen prestatiebevorderend product. Out of competition geen doping in mijn ogen tenzij het maskeringsmiddel is.

Ontzettend raar verhaal toch. Cocaïne als prestatiebevorderend is ronduit dom. Makkelijk traceerbaar en verre van beste middel. Werkt ook maar kort. Paolini zal het niet daarvoor gebruikt hebben.

het als maskeringsmiddel tijdens tour gebruiken terwijl het zeer goed traceerbaar is ook niet logisch.

Blijft over coke als partydrug gebruiken. Bewust lijkt mij dit alleen aannemelijk als hij verslaafd is, maar dat lijkt mij dan eerder bekend bij ploegleiding. Gebruik tijdens tour duidt namelijk op zware verslaving. Onbewust iets in iemands drankje ofzo gebeurt nooit met cocaïne. Te duur en voor gene die het doet geen lol aan. Enige wat ik kan bedenken zijn klootzakken die het grappig vinden een renner op doping te laten betrappen. Maar coke is ontzettend bitter dus dat proef je wel.
11 juli 2015 09:48
Wat een ongelofelijke idioot om zelf het risico te lopen met dit makkelijk op te sporen middel en ook nog eens je ploeg zo te benadelen.

Quote:
Cocaïne behoort tot de dopingcategorie S6. Stimulantia. Het gebruik van cocaïne kan gebruikt worden om de prestatie te bevorderen omdat het de vermoeidheid verdrijft en je er tijdelijk alerter van wordt. Cocaïnegebruik kan echter tot forse gezondheidsschade, zoals hartproblemen, leiden.


Dopingautoriteit
1 4 5 6

Reacties zijn gesloten.