Lubomir Petrus keert als stagiair terug naar ‘ploeg Roodhooft’

dinsdag 8 september 2020 om 12:32
Lubomir Petrus keert als stagiair terug naar ‘ploeg Roodhooft’

© Cor Vos (archief - 2012)

De Tsjech Lubomir Petrus is op de UCI-site toegevoegd als stagiair bij Alpecin-Fenix. Petrus is ondertussen 30 en was als jongere al actief bij het toenmalige BKCP-Powerplus als veldrijder, maar verdween de laatste jaren in de anonimiteit.

Van 2009 tot 2015 was Lubomir Petrus een vertrouwd gezicht in het veldrijden. Ook tijdens de voorbereidingskoersen op de weg toonde hij af en toe flitsen van zijn talent. Zo werd hij op 19-jarige leeftijd zelfs tweede in het eindklassement van de Tour d’Alsace.

Maar Petrus brak nooit door en verdween zelfs helemaal uit beeld. De voorbije vijf jaar is van de Tsjech zelfs geen enkel resultaat terug te vinden in de database van Procyclingstats.com, dat alle uitlagen van UCI-wedstrijden bundelt. Vorig jaar was hij wel opnieuw actief in het veld, weliswaar zonder spraakmakende resultaten.

De naam van de Tsjech prijkt ondertussen op de voorlopige deelnemerslijst van de Ronde van Slovakije, waar Alpecin-Fenix van start gaat met onder meer David van der Poel, Sascha Modolo, Lasse Norman Hansen, Alxander Richardson en de veldrijders Diether Sweeck en Niels Vandeputte.

Dit artikel delen:

7 Reacties

zipp404 8 september 2020 om 13:15

Wat een onzin, geef dan een jong talent een kans.. Of is dit de excuus Tsjech voor het kledingmerk Kalas?

Arie den Blanken 8 september 2020 om 13:59

Is Kalas een Tsjechisch kleding merk? Zo ja dan is dit zeker geen onzin. De sponsor plezieren heeft een hogere prioriteit dan de kwaliteiten en zeker de leeftijd van een renner. Bij Jumbo rijdt of reed toch ook een Italiaan alleen maar omdat Bianchi dat wilde.

JH1959 8 september 2020 om 13:31

Hij is al die jaren gewoon actief geweest als veldrijder.

chiller87 8 september 2020 om 13:35

Zeer vreemd.. afgelopen 2 jaar zelfs niet top 5 in Tsjechië in cx. ze hadden beter toupalik kunnen terughalen. Klopte stybar in de sprint in het Tsjechisch kampioenschap. Ze zullen hem wel getest hebben vermoed ik. Het enige wat ik van dit jaar kan terugvinden is dat hij een lokale klimtijdrit heeft gewonnen.

wielrenner 8 september 2020 om 13:44

Huh

Verweggistan 8 september 2020 om 13:45

Ik denk dat ze gewoon een renner te kort kwamen voor de Ronde van Slowakije en toen heeft Roodhooft in zijn telefoonboekje gekeken of er nog iemand in de buurt woont die hij kent. En Petrus had wel zin en tijd en dus hebben ze hem maar als stagiair ingeschreven. Waarschijnlijk is het alleen voor die ene koers.

RiGHT 8 september 2020 om 14:26

Wel wat gevaarlijk om zo iemand terug te halen als je weinig inzage hebt in testen die gedaan zijn. Ik insinueer geen gebruik van niet toegestane middelen, dont get me wrong, maar zo’n jongen weet dat dit zn allerlaatste kans is. Dan wordt de risico factor toch wat hoger lijkt me.

Aan de andere kant wel heel mooi natuurlijk dat zo’n gozer nog een keer een kans krijgt; en misschien is wel alleen maar dat ze zijn reizen en zn eten betalen zonder dat hij ‘zwaar op het budget’ weegt. Tegelijk kan zo’n gozer misschien ook wat coaching voor de jonkies meebrengen….. ?

Headlines

Materiaalzone

Populair