Louis Vervaeke: “We schrijven Belgische wielergeschiedenis”

zaterdag 10 september 2022 om 18:26
Louis Vervaeke: “We schrijven Belgische wielergeschiedenis”

Foto: Cor Vos

De Quick-Step – Alpha Vinyl-troepen mogen vanavond een feestje bouwen. Na vijftien dagen de leiderstrui van Remco Evenepoel te verdedigen, is de Vueltazege nu eindelijk binnen. “Ik ben sprakeloos”, vertelt Louis Vervaeke aan Het Nieuwsblad.

“Het waren enorm zware drie weken, waarin we elke dag hebben moeten vechten. We hadden de trui twee weken in ons bezit, dus dat maakte het er niet gemakkelijker op”, aldus Vervaeke.

“Wat dit betekent voor het Belgische wielrennen? Het is lang geleden dat België een grote ronde-winnaar gehad heeft (sinds 1978, toen Johan De Muynck de Giro won, red.) We schrijven hier dus Belgische geschiedenis. Ook voor het team is het de eerste winst in een grote ronde, wat het extra speciaal maakt.”

Dit artikel delen:

17 Reacties

Remco Van Aert 10 september 2022 om 18:42

Proficiat QSA! Aan de andere kant, waar Jonas veel hulp had aan zijn ploegmaats, wat dit voor Remco toch een pak minder. Dus Remco’s bazen zullen toch iets moeten doen van kwaliteitsinjectie om hem de TDF ook te laten winnen…

2
guyremgabdel 10 september 2022 om 23:39

Volledig akkoord. Op de beslissende momenten op de slotklimmen stond Remco er altijd alleen voor daar waar de andere nog minstens 1 mannetje bij zich hadden. Dit is geen kritiek op de jongens van QST want Louis, Ian en co stegen zelfs boven zichzelf uit. Maar de ploeg mankeert nog een type als Soler of Kuss.

1
S. Morgenstern 11 september 2022 om 00:08

Ja, er was volgens Van Bellegem vandaag even reden tot feest toen er een statistiekje in beeld kwam dat ze de enige ploeg met drie renners waren in het uitgedunde peloton. Luttele seconden later zat Evenenpoel echter helemaal alleen terwijl er nog bijna veertig kilometer te gaan waren.

Dat was in dit deelnemersveld, met een ruime voorsprong, nooit een probleem. Trek je echter met dezelfde ondersteuning naar de Tour om het daar op te nemen tegen iemand die Pogacar op bijna drie minuten reed, bijgestaan door één van de beste ploegen ooit, en een Pogacar die een veel betere ploeg mee zal krijgen, dan ben je op deze manier nagenoeg kansloos.

0
Deel Koeper 10 september 2022 om 18:44

Wel onverwacht dat een Belg in een Belgische ploeg met grotendeels Belgische helpers een grote ronde wint.

Je zou verwachten dat, als er al een Belg werd gevonden die zoiets kon afmaken, het dan wel bij Ineos of Bora moest gebeuren.

2
Stabanger 10 september 2022 om 19:47

of JV natuurlijk
met nederlandse knechten
stiekem mijn natte droom

maar niet echt ;)

0
Krist The Vanma 10 september 2022 om 19:08

Maakt het des te mooier.

0
Albeijing Feeniks 10 september 2022 om 19:10

Ik dans van vreugde dit is de mooiste ronde ooit

0
Stabanger 10 september 2022 om 19:49

opgevist door Patje
goeie klimmer, maar geen Poels of Nieve
hartstikke mooi voor Vervaeke ook
die zelf ooit 11e werd in het Baskenland en de klimhoop van België was
mooi voor ‘m dat ie hier een groot aandeel in heeft en dit mag meemaken

0
Wheely 10 september 2022 om 20:44

Die krijgen vast allemaal een leuk klokje van Remco en later met zijn allen lekker naar de Pizza Hut natuurlijk om het te vieren.

0
thenewGOAT 10 september 2022 om 21:03

Nog een geluk dat Wout nooit een grote ronde zal winnen, of zijn ploegmaats moesten het stellen met een klokje en een sixpack Red Bull

-1
plattenband 10 september 2022 om 20:49

van het prijzengeld uit de Vuelta zal het alvast ook niet komen

0
Marcus Aurelius 10 september 2022 om 21:03

Met Serry en Alaphilippe erbij had het best wat makkelijker kunnen zijn. Maar hoedanook is er versterking nodig. Devenyns wordt 40 volgend jaar en zakte er elke rit door op het moment dat men eraan begon. Masnada was wisselvallig en kon zelden ergens van nut zijn, mee in een kopgroep, zich laten uitzakken en toch direct weggereden. Blijkbaar ook last van een zitvlakkwetsuur en dat fietst nooit lekker. Van Wilder en Vervaecke zijn mooie pionnen, maar waar de eerste nog wel een bank kan opschuiven heb ik ook de indruk dat dit voor Louis toch wel de max lijkt. Hij mag me altijd het tegendeel bewijzen, maar je kan niet zeggen dat wanneer je bij de nieuwelingen telkens uit de wielen werd gereden dat je het grootste toptalent bent. Motivatie zat maar er zijn limieten voor iedereen. Een bank achteruit is natuurlijk geen schande in een topploeg. Remy Cavagna is natuurlijk iemand die elke ploeg wel in zijn team wil, dat hoeft geen betoog. Weet niet of Alaphilippe zijn ambities nog verder liggen in de support van Evenepoel, hij wordt misschien straks wel wereldkampioen voor de derde maal. Het vervangen van Masnada en Devenyns voor topkwaliteit zal een dure aangelegenheid worden, maar wel noodzakelijk om een gooi te doen naar geel. Bovendien is het dan ook de vraag of je je nog een topsprinter in team kan permitteren. Iemand als Van Aert oké, maar die schijn al ergens goed zijn kost te verdienen. Jacobsen zal ook wel willen blijven acteren op het hoogste forum maar zonder omkadering om over de bergen te raken en lead-out gaat hij ook snel de mist ingaan. Denk dat je de terughoudendheid van Lefevere qua tourplanning voor Evenepoel in die optiek mag zien. Een Franse wereldkampioen kan je één keer weghouden in Frankrijk, de beste spurter van het peloton ook ? Stinkend dure renners wil je ook zien renderen en dit lijkt allemaal teveel van het goede te zijn ….

0
plattenband 10 september 2022 om 23:47

Met geld kan je alles bereiken (of is het ‘berijken’?)… Kijk maar naar Ineos. Ik heb nooit begrepen waarom 7 of 8 renners met top-10 – potentieel in een GR voor hetzelfde team willen rijden. Ja, geld natuurlijk…

En zoveel goede klimknechten zijn er niet. Zij die er wel zijn worden overtuigd met… veel geld!
Heeft PatLef dat?

0
Romāns Vainšteins 11 september 2022 om 07:41

Ansevenant er nog keurig bij als Belgische topknecht.

Het kan ook zomaar zijn dat nu na deze winst er meer geld vrij komt om er eens een hele, hele goede renner bij te halen in dienst bergop.

0
Marcus Aurelius 11 september 2022 om 19:06

Het hoeft nog niet eens in dienst te zijn. Een sidekick zou ook een groot voordeel kunnen zijn. Wel iemand die ‘meewerkt’ natuurlijk ipv tegenwerkt. Geen type Almeida, daar heb je niks aan. Als je het moet gaan opnemen tegen Jumbo, Ineos, UAE … dan kan je maar beter in de breedte meerdere ijzers in het vuur hebben.

0
De Štangelj Fanclub 10 september 2022 om 19:59

Het zou passend zijn om de hele ploeg die Evenepoel zo goed heeft geholpen een mooie contractverlenging aan te bieden met een beetje extra erbij.

-1
De Zeboe van de Zoncolan 10 september 2022 om 20:28

Als Patlev daar geld voor had deed-ie het vanavond nog…

-1

Net binnen

Populair

Materiaalzone