Louis Meintjes strandt op tweede plek op Alpe d’Huez: “Nog steeds mooi”

donderdag 14 juli 2022 om 19:40
Louis Meintjes strandt op tweede plek op Alpe d’Huez: “Nog steeds mooi”

foto: Cor Vos

Louis Meintjes behoorde tot de beste klimmers tijdens de beklimming van de mythische Alpe d’Huez in de twaalfde etappe van de Tour de France. De Zuid-Afrikaan van Intermarché-Wanty-Gobert eindigde uiteindelijk op plaats twee, op 48 seconden van ritwinnaar Tom Pidcock. “Een rit in de Tour winnen blijft het grootste doel voor onze ploeg.”

“Ik ben eigenlijk niet echt teleurgesteld nee. Ik ben tweede op een rit die eindigde op Alpe d’Huez, dat is toch niet zo slecht? Natuurlijk was winnen leuker geweest, zeker voor de ploeg. Een etappe winnen in de Ronde van Frankrijk blijft een van onze grootste doelen”, vertelde de klimmer na afloop in het flashinterview. “Pidcock had een duidelijk plan vandaag. Hij is een heel sterke renner, ik kan hem alleen maar proficiat wensen.”

Meintjes stijgt dankzij zijn prestatie drie plaatsjes in het algemeen klassement. “Ik heb een mooie etappe gereden en ik ben dichter gekomen in het algemeen klassement. Dat is heel leuk, zeker om dat op een speciale plaats als deze te doen”, verwees hij naar de Alpe d’Huez. Ten slotte voegde Meintjes er nog aan toe dat ze er bij Intermarché-Wanty-Gobert alles gaan proberen om een etappe te winnen in de Tour.

Dit artikel delen:

4 Reacties

vanSpringel 14 juli 2022 om 20:06

Dat is de geest. Mooi dat ie zijn kop niet laat hangen.

0
Steven_E 14 juli 2022 om 20:07

Mooie top-3 vandaag: een Brit, een Afrikaan, en iets daartussenin

0
Verweggistan 14 juli 2022 om 20:30

Dit was ook wel een rit voor Louis Meintjes :)

0
havana 15 juli 2022 om 07:34

Het was een kwelling om naar te kijken: Meintjes die in eerste instantie naar Pidcock toe lijkt te rijden. Dan kijkt Pidcock achterom, versnelt en Meintjes verliest zienderogen meters. Die moet afgezien hebben! Nog altijd spijt dat ik hem niet genomen heb in mijn Scorito-team voor 750K. Koopje!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone