Louis Meintjes gaat opnieuw voor jongerentrui in Tour de France

zondag 27 november 2016 om 13:49
Louis Meintjes gaat opnieuw voor jongerentrui in Tour de France

Foto: Sirotti

Louis Meintjes wil in 2017 weer een gooi doen naar de witte trui in de Tour de France. Dat vertelt hij in een interview met Cyclingtips. De 24-jarige Zuid-Afrikaan – die van Lampre-Merida meegaat naar TJ Sport – was afgelopen seizoen met een tweede plek achter Adam Yates al dichtbij.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Meintjes kijkt met een goed gevoel terug op afgelopen seizoen. “Ik denk dat het een goed jaar is geweest. Ik heb er echt van genoten. De resultaten waren natuurlijk goed. Je hoopt altijd dat het beter kan, het zou mooi zijn wanneer ik een wedstrijd kan winnen. Maar over het algemeen ben ik tevreden hoe het gegaan is. Ik kwam terecht in een nieuw team, een nieuwe cultuur en heb Italiaans geleerd”, kijkt hij terug.

De Tour – waar hij vorig jaar als achtste eindigde – wordt opnieuw zijn hoofddoel. De aanloop richting La Grande Boucle zal niet veel veranderen. “Mijn programma zal denk ik hetzelfde zijn als afgelopen jaar”, vertelt Meintjes. “Ik start mijn seizoen in Australië tijdens de Tour Down Under. Misschien zijn er één of twee veranderingen, maar mijn programma zal voor negentig procent hetzelfde zijn als dit jaar”, heeft hij aan. “Ik richt mij op het behalen van resultaten. Wanneer ik weer met goede vorm richting de Tour kan, ben ik er zeker van dat ik weer mee kan doen om de witte trui.”

Het Tourparcours ligt hem minder dan vorig jaar, al ziet hij nog steeds mogelijkheden. “Op basis van de beschikbare informatie, lijkt het erop dat het mij minder ligt dan dit jaar. Maar het is nog steeds een parcours waarop ik uit de voeten kan.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

TykkeThor 27 november 2016 om 14:42

Jammer dat dit soort jongens liever aanklampen voor een achtste plaats in het algemeen klassement in plaats van lekker vrij koersen en aanvallen.

0
Orakel 27 november 2016 om 16:09

Mocht Meintjes 5x op rij de Tour zo rijden, dan heb je een punt. Dat Meintjes in zijn eerste Tour op avontuur ging en in zijn tweede keek hoe ver hij in het klassement mee kom komen, is nu al voldoende om hem een saaie aanklamper te noemen…?

0
Johnny7 27 november 2016 om 16:51

Het word steeds erger op deze site met dat gedram over aanklampen. Een ronderenner is nog niet uitgepraat of er trekt alweer iemand zijn jank bek hier open. In zo’n beetje alle landen behalve Nederland is een top 10 rijden in een grote ronde een grotere prestatie waarvoor men veel respect krijgt. Behalve hier op deze site zien ze grote ronderenners liever hun talent vergooien om etappetje te pakken.

0
joowii 27 november 2016 om 17:05

Johnny7 en Orakel +1.
Als je op je 24e al 8e wordt in een (sterk bezette) Tour is dat toch fantastisch? Ik snap (net als beide heren hierboven) écht niet wat er nou zoveel leuker is aan de sterkste in een kopgroep zijn, terwijl de echte grote klimmers op minuten achterstand hun eigen gevecht voeren. Is toch mooi als je met de grote mannen mee mag doen? Deze renner zie ik nog wel echt mooie dingen doen de komende jaren hoor, maak je geen zorgen: daar zal ook etappewinst bij zitten.

0
zipp404 27 november 2016 om 23:11

Talent hoort niet bij ploegen als Lampre-Merida of Cannondale te rijden (naar mijn mening) weinig talenten breken daar door.
Een renner als Meintjes zie ik graag bij Dimension Data, waar hij dus zat, Movistar of een team als Bora- Hansgrohe

0
zacht 27 november 2016 om 23:29

Aanklampen is ook een gevolg van het Sky-treintje. Verder is een top 10 plaats natuurlijk hartstikke mooi, maar zou ik de top 10′ s van de afgelopen drie Tours niet kunnen opnoemen. De top 5’s ook niet trouwens. Podiums lukte me net, maar heb het voor de zekerheid even nagekeken.

0
Sunrider 28 november 2016 om 06:16

Een ronde is in de eerste plaats bedoeld om een goed klassement te rijden.

0
Romāns Vainšteins 28 november 2016 om 08:07

Het ‘aanklampgedram’ is natuurlijk logisch vanuit de liefhebber die graag ge-entertaind wil worden met gevechten om de meet en veel minder heeft met ‘ja man, hij zit er nog steeds ! Meer dood dan levend maar toch he’. Het bedrammen van deze insteek is even goed talentmoetboehoebenatwordentenbatevanhetAKgedram.

Mijn opvatting > Maatwerk per renner en ronde > Ik begrijp Meintjes prima want de tour levert hem een mooi profiel en ik vind hem goed functioneren ‘in het kielzog van’. Met een witte trui als extra beloning een goede focus.

0
Djoop 28 november 2016 om 14:25

Lijkt me goed genoeg om voor een klassement te gaan, en dan denk ik niet gelijk aan een algemeen klassement. Het is een geweldige klimmer maar hij heeft niet de eigenschappen voor het ronde werk, en op een gegeven moment kom je ook niet meer in aanmerking voor het jongerenklassement. Ergo; tijd om doelen te stellen die wellicht wat meer ambitie uitstralen.

0
Naspa 29 november 2016 om 06:55

Ik vind het ook jammer Meintjes niet in de aanval te zien. Maar als je zijn verrichtingen de afgelopen tour hebt gevolgd, dan is dat niet uit luxe. Hij is (nog) iets minder sterk en heeft waarschijnlijk minder demarrage dan een Yates. Des te knapper dat hij 8ste is geworden.

0
Johnny7 29 november 2016 om 10:35

@Djoop
Deze man is op zijn 24e al twee keer in een top 10 geëindigd in een grote ronde maar heeft NIET de eigenschappen voor het ronde werk? Sorry maar wanneer heb je dat dan in vredesnaam wel? Hadden we überhaupt wel eens gehoord van Froome op zijn 24e?

24 jaar is ontzettend jong voor een ronderenner en in dit geval kan hij alleen maar beter worden als hij het verstandig aanpakt. Het is overigens een verstandige keus dat hij deze ploeg heeft gekozen want hier is hij de kopman en kan hij zich daar op concentreren ipv te gaan knechten bij andere ploegen.

0
Djoop 1 december 2016 om 13:00

@Johnny7 Ik krijg de indruk dat je het niet me eens bent ;)

Het lijkt me het evident dat je als ronderenner een tijdrit moet kunnen rijden. Dus niet dat je na de proloog al buiten de top100 valt. En daar is deze man gewoon niet voor gebouwd. Wellicht dat ie zich op dit terrein nog kan verbeteren, maar ik hoop niet dat het dan ten koste gaat van zijn klim capaciteiten. Want daar zit nou net de ontwikkeling bij Meintjes.

Het is geen Ullrich ten slotte. Hoe oud was die ook alweer toen ie 2e werd in de tour? Later alleen maar sterker geworden? Gaat niet altijd op. Sowieso is hardheid een redelijk vaag begrip, en ik heb de indruk dat deze term ook nog wel eens gebruikt is om een ander soort hardheid te verdoezelen.

0
Johnny7 9 december 2016 om 23:12

@Djoop,
Late reactie maar sorry ik ga deze man niet vergelijken met iemand die volgespoten 2e werd in de Tour. Dan liever puur natuur 8e :)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone