Loubet zegeviert in Tour du Finistère

zaterdag 15 april 2017 om 16:54
Loubet zegeviert in Tour du Finistère

Foto: Sirotti (archief)

De Tour du Finistère is gewonnen door Julien Loubet. De 32-jarige Fransman beschikte na een spannende finale over de beste benen. Hij versloeg Julien Simon (Cofidis) en Pierre Latour (AG2R La Mondiale) in de straten van Quimper.

Kopgroep zonder Fransen
De wedstrijd werd vandaag gekleurd door een kopgroep van drie man. Verrassend genoeg zat daar geen enkele Fransman bij, terwijl er ruim zestig aan de start stonden. Ter vergelijking: het op één na best vertegenwoordigde land was België, met slechts dertien renners aan de start. Robby Cobbaert (Cibel-Cebon) was één van die dertien en hij zat in de kopgroep, samen met de Spanjaard Oscar Rodriguez (Euskadi Basque Country-Murias) en de Colombiaan Fernando Orjuela (Manzana Postobon). Er deden vandaag overigens geen Nederlanders mee. Jetse Bol zou wel starten, maar hij koos ervoor om rust te nemen met oog op Tro Bro Léon.

Perez en Enger voorop
De drie vluchters kregen veel ruimte van het peloton. Op een gegeven moment hadden ze zelfs ruim negen minuten voorsprong. Dat leek veelbelovend, maar het verschil verdween al snel als sneeuw voor de zon op het glooiende parcours. Op zeventig kilometer van het einde was hun avontuur alweer voorbij. Anthony Perez (Cofidis) had kort daarvoor de aansluiting met de kopgroep gevonden en ging er vervolgens alleen vandoor. Even later zou hij gezelschap krijgen van Sondre Holst Enger (AG2R La Mondiale). Samen reden zij een tijdje voorop, maar op 35 kilometer van het einde werden de twee ingerekend door een uitgedund peloton, waardoor de koers weer opnieuw kon beginnen.

Spannende finale
Een hoop renners probeerden daar gebruik van te maken. De wedstrijd explodeerde volledig. We kregen uiteindelijk een groep van elf renners voorop, waar David Gaudu (FDJ) en Julien Loubet (Armée de Terre) op tien kilometer van het einde uit weg wisten te rijden. De rest van de groep slaagde er echter weer in om terug te komen, maar Loubet wist alsnog als eerste over de streep te komen. De Fransman behaalde zo de derde profzege uit zijn carrìere.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Verweggistan 15 april 2017 om 16:58

Net niet een Julien-podium.

0
Lalsacien 15 april 2017 om 18:56

Mooi! Weer iemand die zijn eerste winst pakt.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone