LottoNL-Jumbo zeer tevreden: “Reclame voor de wielersport”

zondag 3 april 2016 om 18:26
LottoNL-Jumbo zeer tevreden: “Reclame voor de wielersport”

foto: Sirotti

Met Sep Vanmarcke had LottoNL-Jumbo een renner op het podium van de Ronde van Vlaanderen. Ploegleider Jan Boven is een blij man, zegt hij tegen WielerFlits. “We gingen voor het allerhoogste, maar dat is net niet gelukt”, aldus Boven.

De hele dag noemt Boven ‘reclame voor de wielersport’, daar hielp zijn pupil Vanmarcke ook aan mee. “Er is zeel veel tevredenheid met een derde plaats. We hebben een ploeg gezien, die weet wat ze kan en ook het maximale eruit haalt om Sep te ondersteunen. Daar kunnen we mee naar volgende week”, aldus de ploegleider van dienst.

Wil je niets missen? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal. Kijk ook elke dinsdagavond om 20.00 uur naar WielerFlits Live, de enige Nederlandse talkshow over wielrennen.

Dit artikel delen:

39 Reacties

katerkop 3 april 2016 om 18:45

Ze mogen ook tevreden zijn. Al zullen de haters hier zich wel weer op uitleven.

PietFriet 3 april 2016 om 18:46

Puike prestatie van Sep. Hij heeft het maximale eruit gehaald wat er in zat gezien de omstandigheden.

Gesink4President 3 april 2016 om 18:51

Roubaix moet m toch net iets beter liggen dus wie weet

HJJH 3 april 2016 om 18:55

Inderdaad het maximale eruit gehaald om Sep te ondersteunen. Hij moet maar snel vertrekken naar een ploeg die wel de kwaliteit heeft om hem te ondersteunen tot in de finale.

rahimns 3 april 2016 om 18:58

@HJJH Wat is dit nou weer voor onzin, ze hebben hem toch ondersteunt tot in de finale… of heb jij een andere wedstrijd gezien dan ik ???

horsm 3 april 2016 om 19:00

prima wedstrijd van Sep + ploeg

Verweggistan 3 april 2016 om 19:08

Wynants was prima ondersteuning. Sagan had ook alleen nog Gatto, Cancellara alleen nog Devolder. En de anderen hebben hem netjes tweemaal teruggebracht. Vooral Roosen vond ik opvallend sterk rijden.

Wielerfan1987 3 april 2016 om 19:09

Hij heeft het maximale eruit gehaald.

Zonder de pech eerder in de wedstrijd had hij wellicht op die laatste heuvel geen kramp gekregen en bij Sagan kunnen blijven om tweede te worden.
Maarja, 'in a perfect world'…

Sagan was gewoon veruit de betere vandaag, en wellicht ook wel de komende jaren.

Maar Sep mag trots zijn op wat hij heeft gepresteerd.

TaDo 3 april 2016 om 19:10

@HJJH Inderdaad wat Rahmins zegt, ik weet niet over welke koers jij praat maar in ieder geval niet de Ronde. En als je het hebt over de laatste 30km: dat was een man tegen man gevecht, een knecht was daar niet meer hulpvol. Kijk maar naar het knechten van Devolder, dat was een kansloze expeditie.

ti-raleigh 3 april 2016 om 19:35

Sterk gereden. Vooral de reactie van Sep op de demarrage van Sagan en Kwia. Volgens mij wou Sep zelf demarreren op de laatste helling, maar hij kwam er al snel achter dat de jus eruit was. Jammer maar ik heb wel genoten.

veld 3 april 2016 om 19:38

De ondersteuning voor Vanmarcke in dit soort wedstrijden houdt niet over!Ze zouder er alles aan moeten doen om volgend jaar Van Baarle te halen i.p.v. Tjallingi en Tankink. Zou een prima steun voor Sep zijn en kan ook meteen al een eigen (hoofd)rol spelen.Als Sep weg wil dan ook Stuyven halen.

ikbenprocycling 3 april 2016 om 19:39

Prima gedaan !

ghostwriter 3 april 2016 om 19:55

@veld
De ondersteuning voor Vanmarcke hield niet over? Ik heb Wynants geweldig werk voor Vanmarcke zien doen en ook Van Asbroeck, Teunissen en Roosen hebben goed voor hem geknecht. Hoeveel kopmannen hadden vandaag nou meer aan hun knechten?

Verweggistan 3 april 2016 om 20:00

De teams die meestal met veel man overblijven in de finale zijn vaak de ploegen die niet echt een kopman hebben of meerdere beschermde renners hebben hebben (zoals Sky en Etixx), bij een tactische finale een voordeel, vandaag niet.

Sephiroth 3 april 2016 om 20:16

LOL @ die mensen die vinden dat er slechte ondersteuning was. 1) ze hebben Sep meerdere keren prima terug gebracht, van voren gehouden totdat Sep in de finale zelf wegreed. Zelfs als je het koersverloop vergeet: Tinkof, Trek, Katusha en TLJ, oftewel de hele top 4 heeft GEEN andere renners in de top 25.

En dat is dus los van alle budgetten. Maar blijkbaar hebben goede kopmannen niet een extra iemand nodig :)

xistnc 3 april 2016 om 20:22

Tankink, Wagner en Tjallingii hebben hun werk vroeg in koers gedaan, plus op het moment dat Vanmarcke zichzelf dreigde uit te schakelen. Die ben je dan kwijt. Teunissen en Roosen gingen daarna nog best lang mee in het tweede deel van het peloton. Van Asbroeck ook wel, maar ik heb nou niet het idee dat hij knechtenwerk verricht. Wynants was vervolgens de ideale knecht op het moment dat de koers ontplofte.

Ik heb het idee dat veel mensen de kwaliteit van het knechtenwerk afmeten aan de tweede TLJ in de uitslag. Maar zo werkt het natuurlijk niet.

kelderfan 3 april 2016 om 20:32

In deze race had Vanmarcke de pech om een behoorlijke smak te maken. Het team moest toen alle zeilen bijzetten om hem weer terug te brengen in het eerste peloton. Ook het vroege uitvallen van Tankink werkte niet mee. Gelukkig hebben Roosen, Teunissen en Van Asbroeck hun werk prima gedaan en ook Wynants heeft goed werk geleverd, als enige overgebleven helper.
Dus eigenlijk chapeau voor ’t hele team.

kelderfan 3 april 2016 om 20:37

@xistnc
Van Asbroeck heeft met Wagner bij de eerste valpartij gezorgd, dat Vanmarcke kon terugkomen. Tankink was al vroeger door een valpartij uitgeschakeld.

iLLan 3 april 2016 om 20:38

Ik ben het helemaal eens met Jan Boven, het was heerlijk om naar te kijken.
Vanmarcke vind ik zo’n sympathiek persoon, dat ik het heerlijk vind als hij meestrijdt in de voorste gelederen. Prachtig om te zien en wat had ik het hem gegund.

F4L 3 april 2016 om 20:41

Inmiddels al twee keer podium voor Vanmarcke en als het meezit haalt hij volgende week ook weer het podium. Vraag me af of hij in een andere ploeg veel beter zou passen. Volgend jaar zou hij naar Trek kunnen, maar daar hebben ze al Stuyven en Theuns, om over BMC/Sky/Etixx maar te zwijgen.

iLLan 3 april 2016 om 20:47

@F4L, Volgens mij functioneert Vanmarcke erg goed in een ploeg als TLJ, omdat er een positieve sfeer is en je bij mislukking niet afgebrand wordt (zoals bij o.a. Etixx, Tinkoff, Astana). Bij de grotere ploegen willen ze ook resultaten zien voor wat ze in je investeren en als ik hoor hoe moeilijk Vanmarcke het vorig jaar het met zijn in het water gevallen voorjaar, dan kan hij daar geen boze ploegleider bij gebruiken.
Ik denk dat een ploeg als TLJ of Orica hem het best past, het is erg belangrijk dat het bij hem goed zit in zijn koppie, dan gaan die benen vanzelf. Ik verwacht dus niet dat hij snel weggaat, maar we zullen het zien!

F4L 3 april 2016 om 20:51

@ iLLan, goed punt over het afbranden. Orica lijkt me ook wel een geschikte ploeg, hebben geen echte kopman (Keukeleire een beetje), maar de knechten lijken bij TLJ toch wel iets beter te zijn.

Romāns Vainšteins 3 april 2016 om 20:56

Wynants is nagenoeg ieder jaar op de afspraak als beroepsslaaf en zo ook dit jaar weer, perfect. Ik zou Vanmarcke ook wel vinden passen bij de Belgische Lotto of Cannondale BTW.

kelderfan 3 april 2016 om 21:00

Hopelijk kan TLJ Vanmarcke behouden en met nog een sterke renner erbij voor dit werk heeft hij volgend seizoen toch een prima groep om er weer voor te gaan. Want Teunissen, Van Asbroeck en Roosen hebben al aardige stappen gemaakt.

tendam 3 april 2016 om 21:09

Gewoon goed gereden, als ploeg en individueel door Vanmarcke. De sterkere ploegen (Sky, Etixx, BMC) zijn er stuk voor stuk niet beter uitgekomen, dus als David tegen Goliath doe je het dan zeker goed.

  • 1
  • 2

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone