LottoNL-Jumbo versterkt zich met jonge klimmer Sepp Kuss

Door , woensdag 20 september 2017 om 15:49
LottoNL-Jumbo versterkt zich met jonge klimmer Sepp Kuss

foto: Rally Cycling

Sepp Kuss maakt zijn profdebuut aankomend jaar bij LottoNL-Jumbo. De voormalig mountainbiker komt over van het continentale Rally Cycling. De Amerikaan vierde vorige week woensdag zijn 23ste verjaardag. Hij tekent voor twee jaar bij de Nederlandse WorldTour-formatie, maakte de ploeg bekend. Daarmee is de selectie van LottoNL-Jumbo voor 2018 rond, tenzij er zich nog een speciale buitenkans voordoet.

Kuss komt uit de mountainbikewereld. Halverwege 2016 tekende hij voor Rally Cycling, na een gewonnen rit in de Redlands Classic. Dit is een nationale koers in de Verenigde Staten met de nodige hoogtemeters. Namens zijn Amerikaanse ploeg staat Kuss dit seizoen achtste in de America Tour. Dat dankt hij vooral aan korte klasseringen in de Tour of the Gila (achtste), de Tour of Utah (negende), de Colorado Classic (zesde) en de Tour of Alberta (tweede).

Rally Cycling-teammanager Jonas Carney vergelijkt Kuss met Michael Woods. “We waren op zoek naar een explosieve, pure klimmer. We denken dat Sepp zo’n renner is, iemand die bovenop een klim een koers kan afmaken”, zei hij tegen CyclingTips. “De dynamiek van het rijden in teams bevalt me heel erg. Er is altijd een manier waarop je kunt bijdragen aan andermans succes of dat van jezelf”, vertelt Kuss over zijn overstap naar het wegwielrennen.

Zeeman: “Kuss krijgt de tijd”
“Kuss is ons opgevallen in de Tour of California”, vertelt Merijn Zeeman over LottoNL-Jumbo’s nieuwe aanwinst. “Sindsdien zijn we hem gaan volgen en hebben we hem intensief getest. Hij heeft een achtergrond als mountainbiker en zit pas kort op de racefiets. Hij heeft nog veel ruimte om zich verder te ontwikkelen en daarvoor krijgt hij bij ons de tijd.”

Kuss zelf kijkt vanzelfsprekend uit naar zijn WorldTour-debuut. “Ik ben zeer verheugd met LottoNL-Jumbo. Het team heeft een goede staat van dienst wat betreft het opleiden en ontwikkelen van jonge renners en dat geeft mij het vertrouwen dat dit voor mij de juiste keuze is om hogerop te komen. Ik hoop veel op te steken van de ervaren renners en me verder te ontplooien als klimmer, maar ook in het tijdrijden. Ik kijk ernaar uit om uit te vinden welke koersen me het best liggen.”

Dit artikel delen:

28 Reacties

heuvelcolombia 20 september 2017 om 23:49

Opvallend dat deze grote talenten voor TLJ kiezen.

Mwielerfan 21 september 2017 om 00:31

Hoezo puur Nederlandse ploeg?

tetedelacourse 21 september 2017 om 09:42

Laat maar weer zien komend jaar. Ik herinner me hem wel van California, hij klom daar leuk mee. Je kan moeilijk zeggen dat deze aanpak de laatste jaren geen succes heeft gebracht voor TLJ. Roglic, Bennett en in mindere mate Bataglin zijn toch bij de meest succesvolle renners daar.

@Sooike: volgens mij is TLJ geen Rabobank meer (qua naam… duh, maar ik bedoel ook qua “visie”). Het zwaartepunt is met de Nederlandse sponsoren nog altijd Nederlandse renners, maar met name Bianchi heeft ook wensen voor de internationale markt. En volgens mij gold die nieuwe deal met de melkboer ook voor een product dat internationaal moest gaan.

Headlines

Materiaalzone

Populair