LottoNL-Jumbo verder met zeven na opgave Wagner

dinsdag 12 mei 2015 om 20:05
LottoNL-Jumbo verder met zeven na opgave Wagner

foto: Sirotti

Robert Wagner heeft de Giro verlaten. De ervaren Duitser, die een belangrijke pion is in de sprintvoorbereiding van Moreno Hofland, had geen kracht in zijn benen. Dit schrijft hij zelf op Twitter.

“Geen val, niet ziek, goed gewicht, goede voorbereiding de laatste weken.. Maar geen kracht in de benen… Gewoon geen uitleg. Did Not Finish #frustrerend”, schrijft de Duitser op zijn account. Hij stond op de 186e plaats in het algemeen klassement, op ruim 34 minuten van de toenmalig leider Michael Matthews.

Nadat George Bennett al forfait moest geven, nog voor de Giro überhaupt begonnen was, is Wagner nu de tweede afvaller in de selectie van LottoNL-Jumbo. De Nederlandse ploeg gaat nu verder met zeven Nederlanders.

Dit artikel delen:

50 Reacties

GROCERY 12 mei 2015 om 20:07

En Kruiswijk dan om te janken 8 minuten..
No dope No glory

kooltje 12 mei 2015 om 20:08

WT onwaardig…
Gaan er hooguit drie de finish halen

freire93 12 mei 2015 om 20:09

Het is echt middelmaat bij die ploeg.
Worldtour onwaardig.

nietram 12 mei 2015 om 20:09

Balen zeg. Gifbeker moet helemaal leeg zeker?

vinnievidefietsen 12 mei 2015 om 20:10

Zoals Der Jan al zei: ohne gehts nicht, wirklich nicht …

Wildebert 12 mei 2015 om 20:14

Vervelend voor deze jongen, maar verder ben ik als supporter toch wel erg teleurgesteld vandaag.

GROCERY 12 mei 2015 om 20:16

Lijkt een beetje op Nico Verhoeven die foto hierboven.. Het zal toch niet he..

mooiman 12 mei 2015 om 20:16

Bij TLJ moet onderhand eens serieus nagedacht worden over het functioneren van alles en iedereen. wagner slechts symptoon. Er is iets veel mis met deze ploeg. Maar wie gaat dit doen? op WT niveau achteraan fietsen heeft zo geen enkele zin. Niveau lager en dan ronde van zevenbergen proberen te winnen lijkt mij verstandiger

Turtlehead 12 mei 2015 om 20:17

Middelmaat en daaronder. Lang leve de trainingsschema's en hoogtestages.
Vanavond De Gees dan maar… :(

Verweggistan 12 mei 2015 om 20:18

Bennett ‘oververmoeid’, Wagner wellicht ook. Misschien toch iets misgegaan in de voorbereiding?

vinnievidefietsen 12 mei 2015 om 20:20

@mooiman: wel erg zwart-wit vind je niet, het zit dit jaar gewoon niet echt mee tot nog toe. Ben wel van mening dat als het hele seizoen zo blijft gaan en ze structureel in de "mongolen-waaier" komen te zitten (om Boogie even te citeren), tsja dan komen ook zij voor dezelfde keuze te staan als de Rabo s van destijds. Nogmaals, om te presteren in een grote ronde, geldt nog steeds t credo: ohne geht s nicht! Desalniettemin spectaculaire koers gezien vandaag!

mooiman 12 mei 2015 om 20:28

Niet zwart wit maar op basis van feiten: op basis waarvan met zo’ n ploeg ambitie uitspreken voor top 10? Kruijswijk gisteren al alleen in groep van 70, dat zegt alles.
Niet mee zitten is geen argument in topsport.
Ik ben geen Rabo/Belkin/,TLJ basher maar ik vind het troosteloos dat de enige NL WTploeg zo hopeloos matig funcioneert.

Verweggistan 12 mei 2015 om 20:33

@mooiman: tientje storten?

mooiman 12 mei 2015 om 20:36

Giro 555?

GROCERY 12 mei 2015 om 20:38

Tientje storten.. Prima maar dat heeft alleen zin als we het op een 2e aparte luxemburgse rekening storten. Net zo als Andy het deed toen hij het peloton nog kon bijhouden

Di_Rossi 12 mei 2015 om 20:41

Na het seizoen kan de balans pas worden opgemaakt, maar als de giro voor TLJ zo blijft verlopen, dan weet ik het wel.. Na dit seizoen koppen bijelkaar en doorpakken. Extra budget maken dmv extra sponsor en 1 topper halen of 2 subtoppers. Want anders kunnen ze beter uit de world tour. De basis is te smal.

MME 12 mei 2015 om 20:46

Jammer, maar Lotto heeft wel wat talent rondlopen. Kelderman en Hofland, zijn toch wel 2 renners waarin veel potentie zit. Daarnaast verwacht ik ook als Gesink en Ten Dam weer op niveau komen er een heel ander beeld ontstaat.

Wielerfan1987 12 mei 2015 om 20:49

Ik vind eerlijk gezegd de schade al met al nog meevallen…

Jammer van Wagner, het verlies van nog een teamlid zal de moraal geen goed doen.

Maar verder presteren ze gezien het wedstrijdverloop niet veel minder dan ik persoonlijk had verwacht.
Dit is het nu eenmaal.
You just play the cards you are dealt….

Romāns Vainšteins 12 mei 2015 om 20:50

Het is eigenlijk sneu want Kruijswijk zelf gaf een genuanceerd en eerlijk interview waarna die halve gek van een conditietrainer met een joepie-versie aan kwam zetten inclusief strofe dat Kruijswijk als enige het wiel van Contador kon houden…

Ik geloof best in renners als Kruijswijk, Hofland, Keizer maar begin steeds ernstiger te twijfelen aan de omkadering.

Joinjoal 12 mei 2015 om 20:52

Kom op zeg doe eens rustig allemaal, tuurlijk is het jammer allemaal dat de resultaten /prestaties tegenvallen heel het seizoen. Maar we zijn nog niet eens op de helft, kan nog van alles gebeuren… En als je simpel kijkt mag je vooraf van geluk spreken als Hofland een etappe wint maar meer ook niet.. Kruiswijk rijdt gewoon top 15 aan het eind van de giro, en dat is al een hele knappe prestatie van die jongen.

mooiman 12 mei 2015 om 20:57

Maar feitelijk moet de conclusie zijn dat de WT steed meer op Champions League gaat lijken, met TLJ in de rol van Ajax. Jammer,

betonmolen 12 mei 2015 om 21:05

Er is ook geen tussenweg in de reacties. Zo is het niks. Na een overwinning en een tweede plaats voor hofland. Bergtruitje voor. 1 dag en het lek is boven en nu is het weer helemaal niks.

pimvdwatering 12 mei 2015 om 21:05

Niveau van TLJ is bedroevend dit jaar. Iedereen ziet dat ze kwaliteit tekort komen, maar daarbij presteert het merendeel gewoon ver beneden wat ze kunnen..

Ze moeten maar hopen dat Hofland dit jaar nog wat mooie dingen kan laten zien en dat Gesink weer een beetje de oude wordt, anders wordt dit een heel troosteloos jaar. Het feit dat ze weinig overwinningen pakken is op zich heel begrijpelijk want daar hebben ze simpelweg te weinig coureurs voor. Wie kan er nu op jaarbasis meerdere koersen winnen buiten Hofland? Gesink pakt met geluk 1 overwinning, zelfde geldt misschien voor Lindeman. Verder geen winnaarstypes helaas..

Romāns Vainšteins 12 mei 2015 om 21:08

Kelderman is gewoon een uitstekende ronderenner met veel potentieel maar dan moet hij wel mensen in dienst (ten Dam, Gesink desnoods) krijgen die hem gaan bijstaan voor een goed klassement aankomende tour.

LyndaLid 12 mei 2015 om 21:10

Precies wat betonmolen zegt. Als Hofland tweede wordt is het forum te klein voor alle lofuitingen, een random renner als Wagner stapt af (niet als eerste deze Giro) en het is weer allemaal triest en te slecht voor woorden (hoewel het fijn zou zijn als die woorden dan ook niet gepost zouden worden).

Ettix is er al twee kwijt, en Uran die voor winst gaat werd vandaag al gelost. Worldtour onwaardig?

Wees eens wat genuanceerd, dan kom je een stuk minder kortzichtig over. Excuus voor de ontbrekende nuance in deze post, ik erger me rot aan die domme zielen die nooit wat posten hier behalve als ze kunnen afgeven op de Nederlandse Lotto.

Edit redactie: Let op je taalgebruik t.o.v. anderen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.