LottoNL-Jumbo tevreden na ‘goede dag’ in Ronde van Zwitserland

Door , zaterdag 16 juni 2018 om 08:40
LottoNL-Jumbo tevreden na ‘goede dag’ in Ronde van Zwitserland

foto: Sirotti

De zevende etappe van de Ronde van Zwitserland heeft tot tevreden gezichten geleid bij LottoNL-Jumbo. De Nederlandse WorldTour-ploeg zag kopman Steven Kruijswijk als achtste bovenkomen op Arosa, in het spoor van de toppers. “Het gevoel was goed. Dit is een goede stap richting de Tour de France”, zo laat de 31-jarige klimmer weten op de ploegsite.

In het klassement bezet Kruijswijk nu de achtste plaats, op 1:37 van leider Richie Porte. “Ik ben blij met hoe het is gegaan. Uiteraard hoop je op meer, maar het gevoel was goed.” De Nederlander staat daarnaast stil bij het werk van zijn ploeggenoten. “Zij hebben fantastisch werk geleverd, en me in de best mogelijke positie weten af te zetten aan de voet van de slotklim.”

Ploegleider Addy Engels kan zich vinden in de woorden van zijn protegé. “Het was een goede dag voor ons. We hadden het plan opgevat om in de vlucht van de dag te zitten, wat lukte met Enrico (Battaglin) en Koen (Bouwman). De andere renners hebben Steven zo goed mogelijk ondersteund, die vervolgens alles heeft gegeven.”

“Hij heeft er het maximale weten uit te halen met een achtste plaats. Zijn concurrenten waren gewoon sterker”, aldus Engels.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Poeksel 16 juni 2018 om 08:55

Mooi dat TLJ senang is! Het zou jammer zijn als ze niet ingenomen waren met het resultaat. Ik ben pas content als zij het ook zijn.

iLLan 16 juni 2018 om 09:01

Prachtige titel!

josi 16 juni 2018 om 09:04

@Poeksel, Bij TLJ waren ze wel te spreken over het resultaat van gisteren, dus uit jouw woorden begrijp ik dat jij hier ook een voldaan gevoel aan hebt overgehouden.

GekkeHenkie 16 juni 2018 om 09:25

En toch vind ik dat ze een tactische fout hebben gemaakt door Bouwman niet mee te laten helpen im de achtervolging. Het verschil met Quintana had kleiner kunnen zijn, en dat kan net het verschil maken met de tijdrit van zondag.

vincenzo 16 juni 2018 om 10:03

Ik ben tevreden met de titel van dit bericht

vluggejapie 16 juni 2018 om 10:11

Probeert wie over het woord ‘tevreden’ valt niet simpelweg de aandacht af te leiden van de ter discussie gestelde ambities van de ploeg? Het woord dekt namelijk gewoon de inhoud van de boodschap.

walkowiak 16 juni 2018 om 10:29

ik denk dat in de tour alle ballen op groenewegen gaan, klassement is een bijzaak, misschien later in de tour een hoofdzaak.

Jalabertje 16 juni 2018 om 10:42

Ik zou de redactie aanraden te kappen met die auto play filmpjes want wielerflits lezen en muziek luisteren op 1 telefoon is er niet meer bij

kelderfan 16 juni 2018 om 11:13

Hij zegt ’t goed. Dit een stap in de goede richting. In de TdF moet hij er staan. Met Roglic en Tolhoek erbij wordt ’t nog leuk.

Covadonga 16 juni 2018 om 11:54

Wielerflits wordt er niet beter op, jammer genoeg.

Emergo 16 juni 2018 om 15:12

@Covadonga Wil je er over praten ?? Gooi het eens in de groep wat het probleem is.

PedroDelgado 17 juni 2018 om 10:58

Ik ben niet van het klagen en sta vrolijker in het leven dan Covadonga, maar die zelfladende clip van Geraint Thomas is gewoon gierend vervelend. Dat weet WF best wel, maar die denken ons zo te kunnen laten wennen aan nog meer reclamefilmpjes in onze bakkes. Nee dank je. Te vervelend, ongedaan maken. Je mag best geld verdienen met je mooie website maar gebruikersplezier is je bestaansrecht. BVD WF!

Headlines

Materiaalzone

Populair