LottoNL-Jumbo sluit geen pact met Dumoulin: “Tom is ook onze concurrent”

maandag 23 juli 2018 om 09:17

foto: WielerFlits

Met twee renners in de top-10 van het klassement en reeds twee ritzeges op zak staat LottoNL-Jumbo er zeer goed voor op de tweede rustdag van de Tour de France. “Of wij denken de Tour te kunnen winnen? We staan er goed voor zo, maar we bekijken het van dag tot dag”, aldus ploegleider Nico Verhoeven tegenover De Telegraaf.


Met dinsdag de etappe naar Bagnères-de-Luchon zal de Nederlandse formatie opnieuw een poging doen om te stijgen in het klassement. “We hebben in de winter getraind op afdalingen en Primoz is iemand die dat heel erg goed beheerst. Vorig jaar toen hij de rit naar Serre-Chevalier won, had hij op de top van de Galibier dik een minuut voorsprong op de rest, en aan de finish nog steeds”, beschrijft Verhoeven de kansen van zijn pupil.

Een samenwerking met het Sunweb van Tom Dumoulin om daarmee Sky onder druk te zetten is volgens Verhoeven niet aan de orde. “Tom is ook onze concurrent. We gaan vooral uit van onze eigen kracht”, is de ploegleider duidelijk. “Op dit moment is de situatie in ieder geval nog dat we met twee man meestrijden voor het Tour-podium”

Dit artikel delen:

62 Reacties

madeinstars 23 juli 2018 om 09:20

Natuurlijk gaan ze niet bij voorbaat een pact met Dumoulin sluiten. Dat is weer zo’n mediadingetje dat omdat het Nederlanders zijn het geen concurrenten zouden zijn… Ze gaan pas samenwerken als ze op een moment in de koers gelijke belangen hebben. Als Roglic en Dumoulin samen op kop komen met de rest erachter gaan ze heus wel samen doorrijden, maar LottoNL gaat echt niet op een manier rijden dat Dumoulin de tour kan winnen zonder dat hen dat zelf iets oplevert.

RGESINKNR1 23 juli 2018 om 09:22

Rijden tot nu toe een goede tour als ploeg maar als ze wat willen moeten ze toch met een andere concurrent een pact sluiten. Bergop komen ze net te kort. Gaat Kruijswijk trouwens ook Vuelta doen?

Arry1337 23 juli 2018 om 09:22

Precies dat, zoveel berichten en vragen vanuit de media zijn zo onrealistisch.. Alsof de interviewers echt geen verstand van de koers hebben, of dat het ze niet boeit en enkel schrijven wat ze denken dat het grote publiek wilt lezen…

Arry1337 23 juli 2018 om 09:25

@RGESINKNR1
En hoe werkt zo’n pact dan? Met twee ploegen door elkaar gaan rijden en het Lotto NL – Sunweb noemen? Niemand van de ploegen mag meer achter elkaar aan rijden? Gesink in dienst van Dumoulin? Of mogen de renners van Sunweb nu ook eten halen bij de auto van Jumbo?

Timocycling 23 juli 2018 om 09:27

Ik zou eerder een pact met Movistar sluiten. Die Sky trein al voor de slotklim oproken. En dan maar eens zien hoe Thomas en Froome samen gaan werken.

LTJ heeft de ploeg niet om de koers te maken en Sunweb ook niet. Dus blijft Movistar over met mannen als Amador, Soler en Valverde die toch de druk kunnen opvoeren bij Sky. Ik denk dat dit de enige manier is om het Skyblok onder druk te zetten.

EmPeHa 23 juli 2018 om 09:28

Sowieso mag een pact officieel niet, dus dat ga je niet hard op uitspreken.

chassepatate 23 juli 2018 om 09:28

Goede tour? Het is nu al de beste tour van dit team (en voorlopers) in vele jaren. Al twee etappe overwinningen en twee man in de top tien, met kansen op meer. Natuurlijk gaan ze geen openbare kongsi aan met Sunweb, maar ze hebben wel allebei hetzelfde probleem: Sky. We gaan het zien de komende week.

Brummel 23 juli 2018 om 09:29

@arry dat is sportjournalistiek. Niet te verwarren met journalistiek.

Panne 23 juli 2018 om 09:30

Kruijswijk in de aanval, Roglic in het wiel.

T80JZ 23 juli 2018 om 09:35

Wanneer Dumoulin en Roglic beide op het podium komen dan krijgt TLJ relatief weinig publiciteit, wanneer Dumoulin niet en Roglic wel op het podium komt dan krijgt TLJ veel publiciteit. De concurrentie gaat verder dan het lijkt.

tendam 23 juli 2018 om 09:36

@timocycling
Voorlopig is het TLJ, en niet Movistar, dat Sky onder druk zet. Movistar is veel geschreeuw en weinig wol. Alleen TLJ heeft z’n beste bergknecht Tolhoek nog niet echt effectief gebruikt, die is in zo’n kopgroep nuttiger dan Gesink op het moment.

skylimit 23 juli 2018 om 09:38

Na dinsdag kan alles weer anders zijn. Een slechte dag of pech en alles kan weg zijn. Het zal in eerste instantie volgen zijn en posities proberen te behouden.

Akiria 23 juli 2018 om 09:41

Het enige pact wat ze samen hebben… is het volgen van Sky, en niet zo onnozel als Movistar en die Fransen om voor Sky op kop te gaan rijden.

Merlinappa 23 juli 2018 om 09:42

Tlj heeft juist een sterke ploeg met Gesink, Tolhoek, Roglic en Kruijswijk die allemaal tot ver in de finale mee kunnen. Bergop een van de sterkste ploegen (na sky en movistar) en ik hoop dat ze het gaan uitspelen.

RGESINKNR1 23 juli 2018 om 09:42

@arry Zie jij LTJ alleen Sky kraken? Zeg ik ergens dat ze alleen met Dumoulin een pact moeten sluiten?

vanSpringel 23 juli 2018 om 09:46

Tuurlijk Nico. "If you can't beat them, join them, ………… then beat them".
'We hebben in de winter getraind op afdalingen' ? Waar zijn die gasten dan geweest ?
Primoz kan dat wel gedaan hebben ja, maar of Kruiswijk en consorten de latten hebben ondergebonden, vraag ik me af.

Arry1337 23 juli 2018 om 09:56

@RGESINKNR1
Ongeacht of het met Dumoulin is of met een andere ploeg, hoe zie je dit voor je? Wat houdt een pact met een andere ploeg überhaupt in dan?

stoempen op de pedalen 23 juli 2018 om 09:57

@vanspringel Spanje misschien??

Niklas 23 juli 2018 om 10:00

@Timocycling, Movistar en de koers maken? Laat me niet lachen. Ze koersen laf en hebben niet de macht om ook maar iets aanvallends te doen. Kijk naar Valverde in de rit naar de Alp. Let op Quintana die een demarrage immiteert die na een paarhonderd meter als een nachtkaarsje uitgaat.
Het algemeen klassement ziet er na week drie echt anders uit dat na week twee. Thomas heeft nog nooit een grote ronde tot een goed einde gebracht. Dumoulin en Froome hebben de Giro in de benen. Roglic heeft zelfs nog nooit meegedaan voor het klassement in de grote ronde. Bardet en Landa hikken nu al aan tegen die rit tegen de klok. En Kruijswijk? Die klimt ook niet zomaar naar het podium.

montventoux 23 juli 2018 om 10:00

Pyreneeen: Take the Sky Train, Froome doet iets onmenselijks dus boeit verder ook niet zo.

RGESINKNR1 23 juli 2018 om 10:02

@arry Nou bijvoorbeeld zoals andere ploegen in het verleden het samen op de kant gooiden. Samen in de aanval? Renners vooruit sturen? Als een Tolhoek/Gesink in de kopgroep zit en er zit ook een Geschke/SKA/LTD of van de movistars Soler/Valverde voorop dan kan je toch samen wat proberen? En ze zullen het nooit uitspreken bij LTJ maar ze zullen er zeker over nadenken en het gaan proberen. Iedereen ziet dat SKY anders te machtig is. Zoals Tom ook al in een interview aan gaf als je niet sterk genoeg bent moet je slim zijn. Nou in dit geval kan dat dus door samen met een andere ploeg te werken.

ikbenprocycling 23 juli 2018 om 10:03

Roglic traint met zijn Bianchi op en af zijn oude skischansen. Gast zit supergoed in zijn vel en gaat zeker toeslaan in de Pyreneeën. En heeft prima TT tot besluit. Zou erg zuur zijn voor Tom die ik deze Tour toewens.

JaBo 23 juli 2018 om 10:05

Sinds het vertrek van Peter Post zijn de combines ver te zoeken. Het is ieder voor zich en maar klagen over de dominantie van Sky.

nickdt 23 juli 2018 om 10:07

Je gaat het niet hardop uitspreken want het mag niet, maar vorig jaar in de Giro was het overduidelijk dat TLJ Tom hielp toen die op achterstand lag, want zowel Kruijswijk als VDB reden hun ballen eraf om Tom terug te krijgen (En Mollema deed later in de etappe hetzelfde). Oke, het was niet dezelfde situatie, want Kruijswijk had geen belangen in het klassement, maar als Kruijswijk en Roglic beiden een slechte dag hebben en uit het klassement vallen (Ff afkloppen), dan twijfel ik er niet aan dat zeker Kruijswijk wanneer hij een dag later weer goed is zijn ballen eraf zal rijden voor Tom mocht deze op achterstand komen.

snoep de hond 23 juli 2018 om 10:17

@RGESINKNR1,
Op de kant gooien terwijl er bijna alleen nog maar bergetappes komen is nu niet heel realistisch meer. Dat had in de eerste week moeten gebeuren.

Renners vooruit sturen is leuk, maar om echt het verschil te maken zullen de kopman dan wel ergens weg moeten rijden van de SKY-kopmannen en als Dumoulin, Roglic en Kruijswijk samen demarreren kan ik je verzekeren dat Thomas en Froome niet zomaar achter hun trein blijven zitten.

Enige wat ik echt als optie zie is om de SKY-kopmannen vroeg in een etappe te isoleren. Dat betekent echter wel dat je dan met alleen nog maar kopmannen overblijft. Vervolgens moet je dan om en om demarreren en alles dicht laten rijden door de SKY-kopmannen (en dus niet achter elkaar aan gaan rijden voor plaatsbehoud). Dat betekent wel dat je als TLJ en Sunweb zijnde er ook vrede mee moet hebben als hierdoor bijvoorbeeld Bardet de Tour wint.

En vooral in dat laatste zit het probleem. We hebben iets van 4 jaar geleden een bergetappe gehad waar het helemaal los ging vanaf de start en Froome helemaal geïsoleerd kwam te zitten. Volgens mij is de voornaamste reden waarom Froome die etappe toen heeft overleeft dat elke kopman van deze situatie wilde profiteren en ze uiteindelijk achter elkaar aan gingen rijden en Froome op deze manier vanzelf bondgenoten kreeg om gaten dicht te rijden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.