LottoNL-Jumbo mikt op Hofland in Hamburg

vrijdag 19 augustus 2016 om 13:21
LottoNL-Jumbo mikt op Hofland in Hamburg

Foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo komt met zowel Moreno Hofland als Dylan Groenewegen naar de Euro Eyes Cyclassics in Hamburg. De ploeg heeft Hofland aangewezen als kopman. Er wordt verwacht dat hij de klimmetjes in de finales kan overleven.

Hofland zelf is ook overtuigd van zijn kansen. “Ik heb deze koers vorig jaar ook gereden, maar toen was ik helaas betrokken bij een grote valpartij”, vertelt hij op de ploegsite. “Ik had tijdens de wedstrijd wel het idee dat het een koers is die mij ligt. Het klimmetje in de finale maakt het wat zwaarder en daar houd ik wel van. Ik weet van vorig jaar dat het vooral belangrijk is om daar de goede positie te kiezen. Ik wil zo veel mogelijk energie sparen en goed van voren zitten. Dan zal het goed te overleven zijn.”

Ploegleider Merijn Zeeman verwacht een goed resultaat. “Het is een koers die meestal eindigt in een massasprint van een uitgedunde groep”, stelt hij. “We hebben in de slotfase drie keer de Waseberg. Daar dunt het peloton wat uit, dus dat is een belangrijk punt. Als Moreno Hofland en Dylan Groenewegen daar in de eerste groep overheen komen, hebben we een wapen. Met Sep Vanmarcke, Timo Roosen en Wilco Kelderman hebben we een sterk team om hen te ondersteunen in de finale. We hebben Moreno en Dylan nodig in de finale en ik heb er vertrouwen in dat het ons gaat lukken.”

De wedstrijd staat aankomende zondag op het programma. Naast de eerder genoemde namen doen ook Tom Leezer, Mike Teunissen en Maarten Wynants mee namens LottoNL-Jumbo. Vorig jaar ging de overwinning naar André Greipel.

Dit artikel delen:

9 Reacties

kelderfan 19 augustus 2016 om 13:56

Apart geen Martens in de opstelling. Verder leuk dat Hofland als kopman wordt uitgespeeld met ondersteuning van Vanmarcke, Kelderman, Roosen en Teunissen. Dan lijkt ’t erop, dat Hoffie blijft bij club TLJ.

Luca Quasi 19 augustus 2016 om 14:14

Sterk team voor deze wedstrijd!

Pecman 19 augustus 2016 om 14:47

Hofland na de Vuelta en hij is kandidaat etappe winnaar en hier misschien podium . Nu is een sterke ploeg voor Kruiswijk ook logisch.

maklukzat 19 augustus 2016 om 15:21

Hofland lijkt me wel de man die dit moet aankunnen. Voor Groenewegen zal het waarschijnlijk net te zwaar zijn zo na de tour, waar hij toch diep heeft moeten gaan.

koos1 19 augustus 2016 om 16:17

De meest logische kopman op dit parcours. Alleen zal winnen lastig worden als het een sprint met een grote groep wordt, dan zitten er altijd wel een paar snellere sprinters bij als Greipel en Kristoff.

rkfiets 19 augustus 2016 om 18:30

Hij haalde vaak top-5 in kleinere wedstrijden. Als dat hem hier ook lukt: petje af, maar ik zie het niet gebeuren. Als Groenewegen de heuveltjes overleeft geef ik hem toch veel meer kans

UrbanSteel 19 augustus 2016 om 19:38

Leuk voor Hofland dat hij hier kopman mag zijn , maar ik voorzie toch dat dat nijdig klimmetje teveel voor Moreno zal zijn , Moreno wordt dit jaar bijwijze van spreken al op elk viaduct gelost. Hij mag me verrassen.

Edit 19-08-2016 21:02 uur , met dank aan dumoman ;)

dumoman 19 augustus 2016 om 20:21

@ urban
Over welke 2 italiaanse renners naast Moreno heb jij het dan nog meer, Morneno wie en Moreneo wie ? :)

Turtlehead 19 augustus 2016 om 21:08

Met de eerste 20 over de top, en in de laatste 3 km niet meer bij de eerste 7-8 weg, dat is het recept meestal.
Finish op hoge snelheid, met een lange aanloop meestal. Lijkt me meer voor Groenewegen dan voor Hofland, maar het is hem een keer gegund.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair