LottoNL-Jumbo mikt op debutant Vanmarcke in Milaan-San Remo
Foto: Sirotti
dinsdag 15 maart 2016 om 17:46

LottoNL-Jumbo mikt op debutant Vanmarcke in Milaan-San Remo

Sep Vanmarcke is zaterdag de belangrijkste troef voor LottoNL-Jumbo in Milaan-San Remo. “Hij is onze kopman”, zegt ploegleider Jan Boven in een persbericht. “We denken dat deze race hem goed ligt. Hij heeft de laatste weken aangetoond in vorm te zijn en beschikt na zo’n zware wedstrijd vaak nog over een sterk eindschot.” Voor Vanmarcke wordt het zijn debuut in La Primavera.

Ook Paul Martens en Enrico Battaglin staan met ambitie aan de start. “Zij moeten een rol kunnen spelen in de finale. En het zal geweldig zijn als Moreno Hofland dat ook kan doen”, zegt Boven. De formatie bestaat zaterdag in Italië in totaal uit vier Nederlanders. Naast Hofland zijn ook Jos van Emden, Tom Leezer en Maarten Tjallingii van de partij.

Kopman Vanmarcke is niet bang dat een gebrek aan parcourskennis hem op gaat breken. “Ik heb een verkenning gedaan, dus ik weet wat ik van de beklimmingen en afdalingen moet verwachten. Ik heb een intensieve week gehad in Parijs-Nice en ben in goede vorm. Ik verwacht bij de beste rijders te zijn op de Poggio. Ik wil daar in een goede positie zitten, zodat ik voor een mooi resultaat kan gaan.”

Selectie LottoNL-Jumbo voor Milaan-San Remo
flag-be Tom van Asbroeck
flag-it Enrico Battaglin
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Moreno Hofland
flag-nl Tom Leezer
flag-de Paul Martens
flag-nl Maarten Tjallingii
flag-be Sep Vanmarcke

RIDE Magazine
34 Reacties
Sorteer op:
15 maart 2016 22:03
Tjallingii in de ontsnapping... de odds zijn nog minder dan bij een tweede plek voor Sagan
16 maart 2016 00:06
Vanmarcke zie ik in S-R ergens rond plaats 23 eindigen. Het weer lijkt goed te worden en dan zijn er teveel sneller dan Sep. Ik heb zaterdag graag ongelijk.
16 maart 2016 00:52
@sven 241
Met Cancellara weet je dat niet. De laatste edities deed hij juist mee in de sprint.
16 maart 2016 06:38
Har77, dat Lotto-Jumbo het dit jaar anders doet dan hiervoor kan juist vanuit kunde zijn, ipv onwetendheid. Daarnaast heb ik Sep al diverse kasseikoersen zien domineren en ook vorig jaar was hij de sterkste in koers.

Niet winnen wil niet 1-op-1 zeggen dat de ploeg hem niet kan laten pieken. Middels dit programma willen ze Vanmarcke in de marge net iets scherper brengen, maar om te winnen moet alles een keer goed vallen.

Zo'n voorbeeld van Stuyven vind ik ook wat zwakjes. Sowieso is Kuurne geen Roubaix en als Stuyven met Cancellara naar de streep reed, werd hij er hoogstwaarschijnlijk ook opgelegd.

Een ontsnapping die het houdt heeft zo'n grote context waarvan hij afhankelijk is...
16 maart 2016 07:26
Dat de ploegleiding Vanmarcke zo naar voren schuift is begrijpelijk, immers hij is de enige van de hele ploeg die deze koers fatsoenlijk aan kan, al reken ik hem zeker niet bij de favorieten. Hoe Jan Boven aan Hofland een belangrijke rol toe kan kennen is mij een raadsel. Op grond waarvan zou Hofland een rol van betekenis kunnen spelen?
16 maart 2016 09:41
haha sooike: "het zou mooi zijn als Moreno Hofland [...] een rol kan spelen". Dat is inderdaad wel een hoop verantwoordelijkheid en een zware rol.
16 maart 2016 12:20
@Thijs E: Er zijn geen 22 man sneller dan Vanmarcke. Heeft een uitstekend eindschot in de benen, zie maar naar de massasprints waar hij zich moeiteloos top 10 in plaatst.
16 maart 2016 12:26
Ik heb Martens nog niet gezien dit seizoen.
16 maart 2016 14:17
Martens zie je soms hele seizoenen niet.

Gevalletje gebrek aan beter, om Vanmarcke hier uit te spelen. Kan hooguit volgen op de Poggio, maar als hij dat kan, kunnen 25 anderen dat ook. Wegspringen a la Gilbert op de Poggio zie ik hem ook niet doen.

Reacties zijn gesloten.