LottoNL-Jumbo met sprinttrein in Algarve, klimmers naar Ruta del Sol

LottoNL-Jumbo met sprinttrein in Algarve, klimmers naar Ruta del Sol
donderdag 9 februari 2017 om 17:38

Vanaf komende woensdag is LottoNL-Jumbo op twee fronten actief. Op die dag starten zowel de Volta ao Algarve, als de Ruta del Sol. In beide koersen gaat de Nederlandse formatie van Richard Plugge met een duidelijk doel in. In Portugal moet Dylan Groenewegen voor succes zorgen, terwijl de klimmers zich mogen uitleven in Spanje.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Roglič gaat voor klassement
De sprinttrein van Groenewegen krijgt in de Algarve versterking van Lars Boom en Robert Wagner. Primož Roglič richt zich op het eindklassement. In 2016 werd hij derde in de koninginnenrit, wat resulteerde in een vijfde plek in het algemeen klassement. Nederlands kampioen Groenewegen moet toeslaan in de eerste en vierde rit. De tijdrit in etappe drie is dan weer spek voor de bek van Roglič en Boom. Die laatste hoopt door zijn crosswinter over meer explosiviteit te beschikken.

Vrijbuiten in Andalusië 
In de Ruta del Sol is er geen aangewezen kopman, omdat Steven Kruijswijk en Robert Gesink over anderhalve week aan de start van de Abu Dhabi Tour verschijnen. Floris De Tier en Antwan Tolhoek maken in Spanje hun debuut voor LottoNL-Jumbo. Tijdens de individuele tijdrit kijkt de ploeg voornamelijk uit naar Jurgen Van den Broek en Victor Campenaerts, valt te lezen in een persbericht. Ook Stef Clement moet zijn duit in het zakje kunnen doen tijdens de chrono.

flag-nl LottoNL-Jumbo voor flag-pt Volta ao Algarve 2017
flag-nl Lars Boom
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-nl Tom Leezer
flag-si Primož Roglič
flag-nl Timo Roosen
flag-be Gijs Van Hoecke
flag-de Robert Wagner
flag-be Maarten Wynants

foto: ANSA / MATTEO BAZZI

flag-nl LottoNL-Jumbo voor flag-es Ruta del Sol 2017
flag-be Victor Campenaerts
flag-nl Stef Clement
flag-nl Martijn Keizer
flag-nl Bram Tankink
flag-be Floris De Tier
flag-nl Antwan Tolhoek
flag-be Jurgen Van den Broeck

Dit artikel delen:

23 Reacties

arviidd 9 februari 2017 om 17:41

Benieuwd wat Roglic gaat doen.

0
Darth333 9 februari 2017 om 17:43

Helemaal geen steun bergop voor Roglic. In mijn ogen hadden ze toch iets beter moeten spreiden.

0
kelderfan 9 februari 2017 om 17:45

Met de sprinttrein naar de Algarve. Dat wordt een mooie uitdaging voor Groenewegen.
Maar ja, vorig seizoen was ’t niet zo voor Groenewegen in deze ronde.
Ik zie meer in de klimploeg voor de Ruta del Sol. Ik ben benieuwd naar De Tier en Tolhoek in de Ruta. Jammer weer dat er geen sprinter mee is voor deze ronde.

0
wieler4live 9 februari 2017 om 17:48

@Darth333
Dat was ook mijn eerste gedachten gang maar aan de andere kan nu is het ook niet op wedden 2 paarden maar gewoon vol voor de sprintrein gaan met roglic als vrijbuiter

0
kelderfan 9 februari 2017 om 17:52

Roglic mag ’t gelukkig alleen uitzoeken van de teamleiding.;)

0
Silent Hill 9 februari 2017 om 17:52

Als Roglic met dezelfde fiets rijdt als in de Strade Bianchi en de Giro, moet een goed AK zeker mogelijk zijn.

0
tendam 9 februari 2017 om 17:53

@kelderfan
Welke sprinter had je dan verwacht? Ze hebben alleen nog Lobato in de aanbieding, en die rijdt anders gelijk wel erg veel.

on: Roglic is de enige van wie je ook daadwerkelijk een resultaat mag verwachten bergop, en die start in de Algarve. De Tier kan misschien verrassen.

0
xistnc 9 februari 2017 om 18:06

Het tijdritje in de Ruta moet toch mogelijkheden bieden (klik) met mannen als JVDB, Clement, Campenaerts en Keizer. Maar zoals vaak zal er toch wel weer minimaal eentje sterker zijn – en dan is er ook nog, jawel, Filoforov.

Ik ben benieuwd wat Roglic doet in de Algarve. Laten lopen en een ritje uitkiezen, of proberen een goed klassement te rijden? Na de 2e rit gaan we dat al weten.

0
kelderfan 9 februari 2017 om 18:11

@tendam
Ik dacht aan Jansen als snelle man, maar ik denk ook dat De Tier gaat verrassen.
En wat Roglic betreft. Stel hij doet ’t goed in de 2e rit, dan mag hij ’t klaren zonder steun.

0
nielsboy 9 februari 2017 om 18:15

Roglic heeft ook voor bergop niet veel steun nodig lijkt mij: Geen lange beklimmingen, alleen maar steile heuvels meestal daar in de Algarve.

0
Baukema Tomoulin 9 februari 2017 om 18:19

Steun bergop is ook overrated in zo’n rondje als algarve. Enkel rit 2 is aankomst bergop waarbij je mag verwachten dat zo ongeveer het hele team Roglic naar de laatste berg kan brengen en dan is het ieder voor zich. Geen enorme valleien en coupe mogelijkheden oid.

0
rahimns 9 februari 2017 om 18:20

Stel dat hij het goed doet in etappe 2, dan kan hij met steun van mannen als Boom, Leezer en Roosen prima gesteund worden in de overige etappes. Etappe 3 is een tijdrit, etappe 4 prima te doen, daar zou Groenewegen toch moeten sprinten en de laatste etappe is wel lastig, maar deze mannen zouden hem toch goed moeten kunnen afzetten voor die laatste slotklim.

0
TykkeThor 9 februari 2017 om 18:22

Alsof Jumbo à la Sky de hele ploeg op kop gaat zetten voor Roglic. Die redt het prima in z’n eentje. Zeker met die korte klimmetjes.

0
vlek 9 februari 2017 om 18:38

Stel dat Roglic het goed doet in die tweede rit, en waarom zou hij het daar niet goed kunnen doen, dan zal dat toch ook mede dankzij de ondersteuning van mannen als Roosen, Boom en Van Hoecke zijn. Waarom zouden ze dat dan in de laatste rit anders doen? Ik vind het in ieder geval wel een mooi rondje voor Roglic, met drie ritten waarin hij enigszins kansrijk is.

0
maklukzat 9 februari 2017 om 19:09

Steun voor Roglic lijkt me een beetje overrated. Ten eerste is de ronde er niet belangrijk genoeg voor. En Roglic is nog te wisselvallig om daar mannen op voorhand voor op te offeren. Investeren in de sprinttrein heeft meer prioriteit. Daar is nog wel wat te verbeteren.

0
Janjanssen98765 9 februari 2017 om 19:10

Goede selecties en duidelijke doelstellingen, prima toch.

0
Laatste man 9 februari 2017 om 21:15

De 23e start Abu Dhabi ook nog eens. Dat komt dus neer op 3 teams. Dan moet je dus keuzes maken. Ik vind het wel leuk dat andere renners de kans krijgen in de Algarve (Roglic) en Andalusia (jonge mannen).

0
Jungle Man 9 februari 2017 om 21:43

Algarve is dus een gaap gaap ronde met saaie sprintritjes

0
Pils 9 februari 2017 om 21:58

@Jungle Man
Verdiep je eerst eens in het parcours voordat je dat zegt.

0
Scotty 10 februari 2017 om 09:38
Quote:
kelderfan – 9 februari 2017 om 17:45
Jammer weer dat er geen sprinter mee is voor deze ronde.
Quote:
kelderfan – 9 februari 2017 om 18:11
@tendam
Ik dacht aan Jansen als snelle man, maar ik denk ook dat De Tier gaat verrassen.

Zucht… ik ga nooit wennen aan deze ondoorgrondelijke reacties vrees ik.

0
Thailand 10 februari 2017 om 09:53

Ben benieuwd hoe de trein rond Groenewegen ervoor staat. En leuk dat de jonge klimmers een kans krijgen om zich te tonen.

0
DeLuiaardVanLimburg 10 februari 2017 om 15:32

Heel benieuwd wat Wagner en boom toe kunnen voegen. Boom kan toch een mooi krachtbeest zijn die de boel wat langer bij elkaar houdt voorin in het peloton. We gaan het zien!

0
sooike 10 februari 2017 om 16:20

“Sprinttrein”…”klimploeg”…Mag het voorlopig wat bescheidener ?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone