LottoNL-Jumbo met Gesink en Kelderman naar het Baskenland
Foto: Sirotti
donderdag 31 maart 2016 om 17:26

LottoNL-Jumbo met Gesink en Kelderman naar het Baskenland

Robert Gesink voert de selectie van LottoNL-Jumbo voor de Ronde van het Baskenland aan. De ploeg hoopt dat zijn kopman het in Noord-Spanje beter doet dan in Catalonië, waar hij als 26e eindigde. Het ziet de Baskische etappewedstrijd als een belangrijk meetmoment.

Gesink reed in het Baskenland al drie keer bij de beste tien van het eindklassement, met een derde plaats in 2011 als uitschieter. Vorig jaar was hij niet van de partij.”Voor Gesink ligt deze wedstrijd in het verlengde van de Ronde van Catalonië”, legt ploegleider Addy Engels uit. “Daar leek hij een hoog niveau te halen, maar kwam hij tekort in de ritten die ertoe deden voor het algemeen klassement. Het kan zijn dat hij die wedstrijd nodig heeft gehad om in topvorm te komen.”

Kelderman gaf in Catalonië al tijdens de eerste dag op. “Pais Vasco is één van de moeilijkste wedstrijden van het jaar en om daarin mee te kunnen doen voor de topposities, moet je helemaal top zijn. Het is nog even afwachten of Wilco dat is”, geeft Engels aan.

De ploeg rekent wanneer het op een groepsspurt uitdraait op Paul Martens en Enrico Battaglin. De Ronde van het Baskenland staat op de kalender van maandag 4 tot en met zaterdag 9 april. Vorig jaar ging de eindoverwinning naar Joaquim Rodriguez.

Selectie LottoNL-Jumbo voor Ronde van het Baskenland
flag-it Enrico Battaglin
flag-nz George Bennett
flag-nl Koen Bouwman
flag-be Victor Campenaerts
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-de Paul Martens
flag-nl Wilco Kelderman

RIDE Magazine
25 Reacties
Sorteer op:
31 maart 2016 17:32
Martens of Battaglin voor een paar leuke plaatsjes in sprints zonder sprinters (daarvan zijn er letterlijk nul!). Maar op dit soort beklimmingen kunnen deze jongens in deze vorm toch echt niet meedoen.. Kelderman in topvorm kan dat wel, zie Huy, maar op dit moment lijkt het me kansloos helaas.
31 maart 2016 17:36
"Daar leek hij een hoog niveau te halen...", ik vraag me af op welk moment dat leek te gebeuren
31 maart 2016 17:36
Hopelijk verast Gesink. Hopelijk nu wel positief
31 maart 2016 17:51
@rput vooraf en na de 2 eerste etappes voelde hij zich gewoon goed. Hij was ook prima van voren te zien in de 3e etappe tot de laatste klim. Hij was zelf ook heel verbaasd dat hij er zo doorheen zakte en kon er eigenlijk geen verklaring voor geven.

Kelderman zou hier eigenlijk niet rijden, maar heeft deze koers dus gewoon nodig na het uitvallen in Catalonië... op zich een mooi rondje voor hem, zeker nog met die afsluitende tijdrit. Een Wilco in vorm zou hier nog hoge ogen kunnen gooien, alleen is er blijkbaar toch weer twijfel over zijn vorm. Ziet er bijna naar uit dat zijn mindere voorjaar van 2015 een herhaling krijgt, laten we hopen van niet.
31 maart 2016 17:52
Weet iemand me te vertellen waar Tom Dumoulin "uithangt",
die had ik toch ook verwacht voor deze koers , maar hij staat niet bij
ploeg die start in het Baskenland.
31 maart 2016 17:58
Hoop op een paar mooie prestaties en klassement(en) maar heb er helaas niet veel vertrouwen in.
31 maart 2016 18:07
Ach, vorig jaar koerste Gesink in deze periode door omstandigheden niet eens. We gaan nog wel mooie dingen van hem zien dit jaar.
31 maart 2016 18:23
Dumoulin had het oorspronkelijk in zijn programma staan maar ik vermoed dat hij nog niet voldoende hersteld is van de griep.
31 maart 2016 18:32
Robert en Wilco op herkansing za'k maar zeggen. Dat zo veel mensen op deze site zich of anderen steeds verassing toewensen komt mij steeds toch wat middeleeuws over. Zet R een erretje bij en het komt wat vriendelijker over, wat?
31 maart 2016 18:34
Volgens mij had Dumoulin deze koers nooit op zijn programma staan, wel apart want het lijkt me toch een goede voorbereiding op de Giro en een mooie tijdrit. Maar hij zal wel aan het trainen zijn.

Hopelijk gaat het beter dan in Catalonië voor Robert en Wilco
31 maart 2016 18:35
Hopelijk laat één van de twee het klassement direct gaan, en proberen ze een etappe te winnen. Anders eindigen ze alletwee ergens tussen de 10e en 20e plek in het klassement door mee te rijden.
31 maart 2016 19:11
Dumoulin stond wel degelijk op de planning voor deze ronde. Zeer benieuwd naar Sam Oomen trouwens.
31 maart 2016 19:44
zeer benieuwd welke nederlandse renner nu weer compleet verast, net zoals nu reeds gesink, kelderman, dumoulin en ten dam.
31 maart 2016 19:51
Toch een stuk sterkere ploeg dan vorig jaar. Toen kwam TLJ echt met een platte druiven-ploeg aanzetten. -Teunissen, Bennett, Bulgac, De Weert, Lindeman, Keuzer, Roosen, vd Lijke-
31 maart 2016 19:56
Meegenomen is dat de verwachtingen nu niet zo hoog gespannen zijn dan in Catalonië. Kelderman lijkt me een vraagteken. Ik hoop dat hij er nu doorheen komt. Over Gesink maak ik me minder zorgen. Ik denk ook dat Catalonië net te vroeg voor hem kwam. Ik reken een beetje op top vijf !
31 maart 2016 20:05
@TeamNL
Dumoulin rijdt in februari zijn eerste wedstrijdkilometers. “Ik start mijn seizoen in Oman. Tijdens Parijs-Nice wil ik voor het eerst mee gaan doen om het klassement. Daarna rij ik Milaan-San Remo en de Ronde van Catalonië. En natuurlijk de Amstel Gold Race, omdat het een thuiswedstrijd is. Na de Ronde van Romandië volgt de Giro.” Interview aan begin van het jaar en onlangs tweet van Procyclingstats
. @ehitzulia Vuelta Ciclista al Pais Vasco has @tom_dumoulin on prov.l startlist but according @GiantAlpecin race was never on his program
Lijkt dus nooit de planning te zijn geweest..
31 maart 2016 22:28
@barcanoord

Ik hoop niet dat die verast....
1 april 2016 00:01
"In Catalonië leek Gesink een hoog niveau te halen".....Snapt u het nog ? Hier zijn alvast de TLJ-excuses: "het was nog te lastig voor me (Gesink) en "ik was nog niet hersteld van mijn griep in Catalonië" (Kelderman). TLJ-ploegleiding: 'we kijken toch tevreden terug ondanks de wat tegenvallende resultaten". Surprise us TLJ !
1 april 2016 08:11
&sooike: +1. Je vergeet er nog eentje: 'vooraf en na de 2 eerste etappes voelde hij (Gesink) zich gewoon goed. Hij was ook prima van voren te zien in de 3e etappe tot de laatste klim (rahimns)'.
1 april 2016 08:14
Gesink kon in catalonië niet de power aflezen die hij normaal afleest tijdens training, ook niet voor het eerst. Hij moet dat apparaat er afgooien ( slecht ding) en gewoon in het wiel blijven zitten. Dan wordt hij sowieso 2e.
1 april 2016 08:29
@sooike: Volgens mij valt het hier wel mee met de excuses hoor, net als na de slechte etappes in Catalonië. Daar zeiden zowel de ploegleiders als Gesink dat het niet goed genoeg was. Daarnaast, 'leek Gesink goed te zijn' impliceert ook gewoon dat hij dus niet goed was terwijl ze dat wel dachten. Dat is wat 'leek' betekent.

On: Toch een sterk verbeterde line-up vergeleken met vorig jaar, maar waarschijnlijk nog steeds niet goed genoeg voor de top 3. Ik weet niet zo goed welke toppers hier nog meer staan, maar ben benieuwd!
1 april 2016 09:09
@ Dr. Ferrari

Aru, Rolland, Pinot, Rui Costa, Quintana, I. Izaguirre, D. Moreno, Gebroeders Yates, Purito, Landa, Gebroeders Henao, Contador, Mollema om er zo even een paar te noemen. Een sterk deelnemersveld dus.
1 april 2016 10:10
Het zou fijn zijn als ze eens gaan scoren, de kopmannen van LJ. Al zou dat jammer zijn voor @sooike.
1 april 2016 12:49
Ach, de vaste critici van Gesink grijpen Catalonië weer aan om met vergrootglas wat uitspraken van Gesink of TLJ met sarcasme en scepsis te bestrijden. Het is allemaal niet zo spannend toch? Gesink geeft al jaren zijn verwachtingen vooraf aan. Naar mijn mening altijd oprecht en realistisch. En achteraf precies hetzelfde, "het was goed", "meer zat er niet in", of zoals in Catalonië "het viel tegen". Wat verwacht je nog meer dan?

Hij heeft meerdere jaren in P-N, Tirreno, Baskenland en Zwitserland prima klassementen en podia gereden. Vorig jaar nog best of the rest in de grootste koers van het jaar. Zou die dan nu op basis van zelfkennis en verrichtte trainingsarbeid echt iets geks hebben geroepen voor Catalonië? Die man is dag in dag uit bezig zijn vak uit te oefenen. Je kan dan wel wielervolger, kenner, trimmer of amateur zijn, doe mij maar de uitspraken en inschattingen van een vakman.
1 april 2016 22:45
verleden jaar was lotto-jumbo 18e en laatste. dat bied kansen op verbetering.

Reacties zijn gesloten.