LottoNL-Jumbo kijkt tevreden terug op Vuelta
Foto: Sirotti
zondag 11 september 2016 om 21:45

LottoNL-Jumbo kijkt tevreden terug op Vuelta

LottoNL-Jumbo houdt een tevreden gevoel over aan de Vuelta a España. De ploeg zag kopman Steven Kruijswijk in de eerste week uitvallen, maar met een ritwinst van Robert Gesink en een plek in de top 10 van het klassement met George Bennett houdt de ploeg een goed gevoel over aan de Spaanse rittenkoers.

Ploegleider Jan Boven roemt de manier waarop de ploeg met tegenslag is omgegaan. “Na het verlies van Steven zijn we direct bij elkaar gaan zitten en hebben we de strategie opnieuw bepaald”, kijkt hij terug op de site van de ploeg. “Het was voor de renners even wennen aan de nieuwe rollen, maar ze hebben dat goed opgepakt en ingevuld. Wij als ploegleiding zijn heel tevreden met de behaalde resultaten. Als je een rit wint en een top tien in het klassement rijdt en bovendien zo aanvallend en attractief koerst dan mag je tevreden zijn”, stelt hij vast.

Ook Robert Gesink kijkt met een goed gevoel terug. “Zo wilde ik eigenlijk ook in de Tour gaan koersen maar het seizoen liep anders. Misschien is het wel iets voor in de toekomst. Het spel om in de beslissende ontsnapping te geraken, de juiste dag en moment te kiezen is lastig. Ik heb veel gehad aan deze Vuelta. Veel geleerd voor de toekomst en weet waar ik op kan verbeteren. Ik ben content met de prestaties.”

George Bennett is erg blij met zijn tiende plek. “Ik had dit nooit verwacht. Een top tien in een grote ronde. Ik ben enorm blij”, aldus de Nieuw-Zeelander. “Ik was hier om te werken voor Steven. Nadat Steven uitviel ben ik per dag gaan leven voor het klassement. Robert Gesink heeft mij bij mijn arm genomen. Ook Tankink en Van Emden deden dat. Zij hebben heel veel ervaring. Vooral Robert deelde zijn kennis met mij hoe ik een klassement moest aanpakken. Nogmaals dit is voor mij gewoon top.”

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
11 september 2016 21:48
Daar is het T-woord weer :)

Maar zonder gekheid, prima gereden, sterk hersteld na het rampzalige begin. Zowel Gesink als Bennett hebben zichzelf (her)ontdekt als renner.
11 september 2016 21:52
Leuk om te lezen dat Bennett tips heeft gekregen van Gesink.
11 september 2016 22:25
Bij TLJ zijn ze niet zo moeilijk. Tevreden zijn lijkt wel hun filosofie.
11 september 2016 22:31
@janjansen he azijnzeiker, waarmee moet je dan tevreden zijn? Kruijswijk valt wel en je sprinter/rittenkaper (battaglin) ook. Als dan bennett onverwacht top 10 rijdt en gesink wint de koninginnerit kun je niks anders dan tevreden zijn.
11 september 2016 22:38
Er stond een team en dat is mooi om te zien!
11 september 2016 22:43
Als Battaglin niet was gevallen had je in de Gesink etappes meer steun gehad en had je met sprintetappes ook nog top 10 plaatsen gehad. Leek goed in vorm.
11 september 2016 22:55
@Janjansen

Er is niks mis met tevreden ziin als je het maximale eruit gehaald hebt. Veel meer mocht je volgens mij niet verwachten van TLJ, en dan druk ik me voorzichtig uit, ze hebben het in mijn ogen fantastisch gedaan. Je kunt natuurlijk altijd ontevreden zijn, maar daar ga je ook niet harder van fietsen en dan wordt je ook op den duur zo'n bromsnor.
11 september 2016 22:56
Heeft trouwens iemand al het geldklassement van de Vuelta gezien? Ik ben wel benieuwd of TLJ in het linkerrijtje is geeindigd.
11 september 2016 22:56
Een leuke een geweldige Vuelta gezien met Robert Gesink voor mij boven verwachting.
Maar volgend jaar weer gewoon kopman in de TdF met of Clement of JvdB2. Bennett was ook prima met z'n 10e. plek. Lekker zuinig gereden. Maar voor mij, zie ik hem volgend jaar graag met een goede Kruijswijk in de de Giro en in de Vuelta.
11 september 2016 22:58
@jessevdalen
Je reactie mist toch een beetje de TLJ filosofie
11 september 2016 23:14
Gesink was super als rittenkaper, maar ik zie hem toch liever voor een klassement gaan als hij weer goed is.
11 september 2016 23:21
@horsm als het op een manier gaat zoals vorig jaar in de tour vind ik het best, als het maar niet weer met dat suffe aanklampen gepaard gaat want dan is het veel mooier om hem voor etappes te zien vechten.
11 september 2016 23:30
Ik denk dat ze naast tevreden ook trots mogen zijn. Doe het maar, op deze manier terug knokken nadat twee speerpunten al vroeg door pech worden uitgeschakeld.
12 september 2016 00:27
top rondje voor de mannen van tlj. bennett toch goed met zijn top 10, ze gaan volgend jaar nog wat aan hem hebben als knecht. gees heeft een goed rondje gereden gevochten voor wat hij waard is. bouwman heeft uitgereden en dat maakt hem alleen maar sterker. ik kijk nu al uit naar volgend jaar met jurgen en stef hebben ze weer een paar goede knechten binnen gehaald. hopen op een euvel vrij jaar voor de gees en dan kan hij echt wel minimaal top 5 rijden in de tour, en kruissie mag weer los gaan in de giro
12 september 2016 04:58
Heb deze vuelta meer van Gesink gezien dan toen ie aanklampend in de top 10 van de tour reed. Hulde. Denk dat deze Vuelta erg leerzaam is geweest voor TLJ en hoop vaker deze strategie te zien.
12 september 2016 05:11
Van Campenaerts heeft ook prima werk geleverd.
12 september 2016 06:36
Door omstandigheden hebben we een andere en interessante Gesink gezien. Dat geldt ook voor bennet door het uitvallen van kruiswiek.
Doelstelling was podium.
Vanuit de doelstelling gezien valt het tegen, ontevreden.
Hoe TLJ zich daarna heeft herpakt was goed, tevreden.
Stand, half tevreden.
Voor de publiciteit kun je beter tevreden zeggen, voor je winnaarsmentaliteit niet.
12 september 2016 07:45
@jan jansen
Die doelstelling was onhaalbaar door de valpartij.

Dan kan je toch alleen maar tevreden zijn met deze prestaties?
12 september 2016 08:33
@jan jansen:
Dus eigenlijk is het verbeterpunt dat de ploegleiding voortaan de etappes moet voorrijden om te zorgen dat er geen paaltjes op het parcours staan? Want daardoor was de doelstelling al onhaalbaar
12 september 2016 09:05
Ik vind het deze keer totaal ongepast om tevreden te zijn. Ronduit schandalig gewoon, ze zouden zich moeten schamen ;-)

Gesink heeft namelijk een meer dan prima tweede deel van de vuelta gereden en laten zien dat als je wil je altijd wel mee kan zitten in de ontsnapping van de dag. Plek 1-5 was mooi waar er misschien nog ietsje meer in had gezeten met wat geluk.

Bouwman heeft het gewoon goed gedaan door uit te rijden, campenaerts was indrukwekkend goed. Bennet gewoon sterk gereden naar die top 10 toe.

Oftewel TLJ heeft het gewoon goed gedaan deze vuelta nadat ze al vroeg met maar 7 man kwamen te zitten en geen kopman en rittenkaper meer hadden.
12 september 2016 13:40
@jungle man
Ik hoop het eigenlijk niet. Constant wordt er door fans en media gezeurd over dat ze voor ontsnappingen moeten gaan ipv klassementen, maar als puntje bij paaltje komt tellen die ritzeges toch echt een stuk minder. Vorig jaar won Lindeman een Vuelta-etappe, dat zit niet bepaald verser in het geheugen dan de Tour die Gesink reed.

Dumoulin won dit jaar een bergrit, maar als hij volgend jaar podium rijdt in de Tour is het pas echt hosanna (al betwijfel ik of hij dat kan).
12 september 2016 14:05
@tendam het gemiddelde geheugen is sowieso een rare maatstaf. Voor mij telt het nu :)
12 september 2016 14:33
@brummel
Ik lees hier altijd dat ritzeges zoveel beter worden onthouden, vandaar.
12 september 2016 15:38
Eens met @tendam. Ik heb genoten van Gesink in de ontsnappingen, maar beleef veel meer plezier aan de strijd om het klassement.
12 september 2016 15:56
Mooie ronde, zeker na die enorme tegenslagen van het wegvallen van Kruijswijk en Battaglin. Dit was het maximale waar we naar konden streven, heeft niets met maken met snel tevreden te zijn wmb

Reacties zijn gesloten.