LottoNL-Jumbo gelooft in podiumkansen Steven Kruijswijk

maandag 10 september 2018 om 09:36
LottoNL-Jumbo gelooft in podiumkansen Steven Kruijswijk

foto: Sirotti

Ploegleider Addy Engels van LottoNL-Jumbo is voorzichtig optimistisch over de podiumkansen van Steven Kruijswijk. De Nederlander bevindt zich momenteel op een vijfde plaats, een kleine minuut achter op nummer drie Nairo Quintana. “Het podium is mogelijk, maar dan moeten er wel mannen gaan kraken”, aldus Engels tegenover De Telegraaf.

Het podium in een grote ronde zou voor Kruijswijk een primeur zijn. De kopman van LottoNL-Jumbo kwam nooit verder dan een vierde plaats. Deze behaalde hij in de Giro d’Italia van 2016 waarin hij lange tijd op koers lag om deze ook te winnen, maar een valpartij gooide destijds roet in het eten. Om nu dichterbij dit podium te komen, volgt dinsdag allereerst een tijdrit van 32 kilometer. “De verschillen zullen niet groot zijn, maar ten opzichte van de mannen die voor hem staan heeft ’Stevie’ geen slechte papieren”, denkt Engels hardop.

Bij menig wielervolger staat Kruijswijk bekend om zijn sterke derde week. Zijn herstel- en uithoudingsvermogen laten hem altijd uitblinken in de laatste week van een grote ronde, waar anderen juist steeds minder worden. “Als ik kijk naar het slotweekend in Andorra, zijn dat bergritten die hem het beste moeten liggen. Ook al omdat Steven iemand is die in een derde week van een grote ronde zeker niet minder wordt ten opzichte van de rest”, bevestigt zijn ploegleider dit ook nogmaals.

Dit artikel delen:

60 Reacties

tvm 10 september 2018 om 23:45

Eens met Andreotti wat Pinot betreft. Ik ga er van uit dat de Fransman boven Kruijswijk gaat eindigen in het ak. Gister al flink op hem verloren en zijn marge is niet groot meer. Pinot gaat vrijuit koersen en sowieso Kruijswijk voorbij en wellicht ook Valverde.

rvb 11 september 2018 om 11:13

Hoop dat SK niet kraakt .

Headlines

Materiaalzone

Populair