LottoNL-Jumbo: “Controle nemen na gele trui Roglič”

woensdag 25 april 2018 om 18:58

foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo zag Primož Roglič vandaag opschuiven naar de koppositie in de Tour de Romandie. Michael Matthews en Tom Bohli – de nummers één en twee van gisteren – konden het tempo in de slotfase van de eerste etappe niet volgen, terwijl de 28-jarige Sloveen keurig standhield.


“De situatie diende zich aan dat we in de laatste klim van de omloop gecontroleerd door konden rijden. Daarvoor had Bram Tankink al goed werk verricht”, zei ploegleider Sierk-Jan de Haan na afloop. “Het is op het eind een gevecht tussen de klassementsmannen geworden, waarbij alleen de besten overbleven. Dan dankt Roglič zijn gele trui mede aan de goede proloog van gisteren.

De Haan verwacht morgen geen makkelijke dag, maar wel een minder zware dan vandaag. “De sprintersploegen zullen hun kansen ruiken. Voor ons geldt: controle nemen en dan zien hoe de koers zich verder ontwikkelt. Het beslissende werk verwacht ik vrijdag met de klimtijdrit en zaterdag tijdens de koninginnenrit.”

Dit artikel delen:

21 Reacties

Titaantje 25 april 2018 om 19:16

Prachtig dat LottoNL Jumbo een renner als Roglic heeft en kan behouden. De jongens rijden nu ergens voor ipv “ervaring opdoen en hopen op een top 25”. Dit is enorm goed voor de teammoraal en uiteraard voor de punten. Ik hoop dat Roglic vrijdag verder uit kan lopen, maar een klimtijdrit hebben we nog niet vaak gezien van hem denk ik? Toch ook maar rekening houden met wonderkind Bernal, G. Thomas en de herstelde Porte.

Emergo 25 april 2018 om 19:19

@Titaantje Maar het laatste deel van de tijdrit in Bergen leek daar wel veel op en hij reed daar bijzonder snel omhoog.

Jean Dumas 25 april 2018 om 19:30

Verbaast me hoe snel Bernal is hersteld. Ik denk dat Roglic het nog zwaar krijgt in de bergen, maar de tegenstand is hier minder flitsend dan in Baskenland. Alleen Porte boezemt enige angst in.

theking 25 april 2018 om 19:36

De klimtijdrit zal voor Roglic het probleem niet worden gezien de wk tijdrit. Reed bij daar niet de snelste klim vamn iedereen. De bergrit wordt veel zwaarder voor hem.

tdola 25 april 2018 om 19:41

Gelukkig met Clement en kruijswijk zeer degelijke ondersteuning.
Zonde dat de tier niet top is, die zou je als man voor Clement goed kunnen gebruiken.
Door voorbereiding op tour of Californië en de giro heb je eigenlijk 1 of 2 klimmers te weinig hier voor ideale ondersteuning.

mackie 25 april 2018 om 19:50

@thekinh en Emergo.
reed toen wel als een van de weinigen van de top klimmer/tijdrijders op een normale fiets. Maar dan nog acht ik hem zeker niet kansloos vrijdag

kelderfan 25 april 2018 om 20:05

@tdola
Je hebt een punt, dat ik kan onderschrijven. Want je moet nu met 2 niet fitte renners de trui verdedigen. Gelukkig is Kruijswijk dik in orde en niet te beroerd om uit te helpen.
Maar volgend seizoen kan TLJ dit voorkomen met 2 gerichte aankopen.

LaurentJalabert 25 april 2018 om 20:13

Mooi om te zien ook dat Kruiswijk zo’n strak tempo aanhoudt dat er pas in de laatste meters van de klim wordt gedemarreerd. Weet iemand wat het programma van Kruiswijk en Roglic is tot de Tour?

mus van de maasstad 25 april 2018 om 20:31

Kruiswijk naar zwitserland
Roglic naar slovenie

ronddraaien 25 april 2018 om 20:35

Bernal en Thomas is naturlijk niet echt een duo dat je tegen je wil zien rijden.

ghostwriter 25 april 2018 om 20:47

Ik zou Kruijswijk en Roglic dit jaar en volgend jaar zo veel mogelijk aan elkaar koppelen. Met Kruijswijk als meesterknecht van Roglic in kleine rondes en Roglic als meesterknecht van Kruijswijk in grote rondes vormen ze een geweldig duo.

kelderfan 25 april 2018 om 20:57

@ghostwriter
Op zich niet verkeerd natuurlijk, maar waarom geen man voor Roglic halen.
Kruijswijk heeft nu in Clement z’n maatje.

ghostwriter 25 april 2018 om 21:00

@kelderfan
Met dit duo is geen extra meesterknecht voor Roglic nodig en kan LottoNL in plaats daarvan een meesterknecht voor Bennett aantrekken (mits hij zijn contract verlengt natuurlijk). Kruijswijk heeft een betere meesterkecht nodig dan Clement. Die zou wel in grote rondes een goede tweede man naast Roglic kunnen zijn en dan kunnen Clement en Kruijswijk in kleine rondes voor Roglic kunnen knechten. Of ze zouden Clement volgend jaar aan Bennett kunnen koppelen.

Romāns Vainšteins 25 april 2018 om 21:02

Het zou me weinig verbazen mocht straks in Frankrijk Roglic boven Kruijswijk gaan eindigen. En dat even met de aanname dat ze op ongeveer gelijke stand die 1e week doorkomen.

Merlinappa 25 april 2018 om 21:41

@RV
Ik kan me ook maar zo voorstellen dat Roglic een stuk beter de kasseien over komt gezien zijn bouw.

LutsenkoFan 25 april 2018 om 21:58

Porte lijkt mij niet in vorm, voor degene die zei dat Porte een gevaar is.
Normaal wint die zowat elke etappekoers nu nog niets.

Titaantje 25 april 2018 om 22:43

Porte was geblesseerd, is terug in vorm aan het komen. Zijn proloog was aardig, maar er is een kans dat hij er conditioneel nog wat doorheen gaat zakken.

Kruijswijk heeft een kopman contract en zou niet standaard als knecht moeten worden gezien. Dat zal hij zelf ook niet willen.

Pannenkoek 26 april 2018 om 08:11

Prachtig om te zien, jammer dat het idee met JvdB mislukt is maar als ze volgend jaar weer zo’n knecht erbij halen (er zijn nogal wat renners die redelijk presteren in kleine rondjes als 4/5/6e man bij andere WT-ploegen) dan is Jumbo echt op oorlogssterkte voor het rondewerk. Ik vind het erg om te zeggen maar Gesink heeft een andere rol nodig in de ploeg, hij kost best veel van het budget en werkt op dit moment beperkend voor Roglic, Bennet, Kruijswijk en zelfs Bouwman. Boom geef ik het voordeel van de twijfel voor de klassiekers en de Tier moeten ze mee oppassen dat ze geen roofbouw plegen.
De vraag is of Gesink zich kan schikken in een rol als knecht die af en toe een rittenkaper is en af en toe een vooruitgeschoven pion. Liever nog dat hij ook een semi-kopman is die gewoon werk kan leveren en kan scoren.

lathumnees 26 april 2018 om 08:27

@ emergo en the king

De klim in de wk tijdrit was 3,4 km. Deze klim is 10 km, drie keer zo lang. Niet goed te vergelijken, helemaal omdat roglic op zijn gewone fiets reed en veel concurrenten op een tijdritfiets. Het blijft dus afwachten hoe hij deze klimtijdrit zal presteren. gezien zijn vorm verwacht ik wel een goede klassering, maar ik denk dat er ook enkele pure klimmers de klimtijdrit heel sterk gaan rijden.. het zal spannend worden.. :)

OscarV 26 april 2018 om 08:31

En ja hoor, we zijn weer bij het salaris van Gesink… Echt ongelooflijk dit.

Knappe teamprestatie vandaag. En Kruijswijk laat zich van zijn beste kant zien door hier niet beroerd te zijn om te knechten.

lrxrl 26 april 2018 om 09:31

Ik denk dat als Bernal en Thomas oorlog maken in de koninginnerit zal roglic toch de rol moeten lossen… Leuke etappe gisteren!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.