LottoNL-Jumbo contracteert Sloveen Primož Roglič
foto: Sirotti
maandag 12 oktober 2015 om 16:55

LottoNL-Jumbo contracteert Sloveen Primož Roglič

LottoNL-Jumbo heeft zich versterkt met Primož Roglič. De onbekende Sloveen, die ook aanbiedingen van andere WorldTour-teams ontving, tekent een contract voor twee seizoenen.

“Ik ben heel erg blij met deze stap naar het hoogste niveau in het wielrennen”, zegt de 25-jarige Roglic in het persbericht van de ploeg. “Ik kijk er heel erg naar uit. Ik ben een sportman in hart en nieren. Na mijn val stelde ik me tot doel om profwielrenner te worden. Het is iets heel anders maar topsport blijft topsport. Je moet er keihard voor werken. Ik ben een renner voor het zware werk in de bergen en klassementen. De filosofie van het team heeft me net als het warme welkom geraakt. Dat inspireert me! Nu kunnen we samen groeien tot iets heel moois.”

Roglic was schansspringer op hoog niveau en kwam voor de nationale selectie van Slovenië uit. Een zware val maakte een einde aan die carrière. Roglic stapte op de fiets om te revalideren.  Na een tijd bleek dat hij goed mee kon komen in het peloton. Dit jaar brak hij pas echt door en won hij verschillende koersen in de Europe Tour.

“Hij heeft in verschillende koersen echt indruk gemaakt door goede WorldTour-renners achter zich te laten”, laat Nico Verhoeven weten. “Hij was al een topsporter en zo denkt en leeft hij ook, zijn gedrevenheid past bij ons team. We hebben veel met hem gesproken en binnenste buiten gekeerd. Je ziet een supersnelle ontwikkeling bij hem en koersinzicht. Hij is een groot talent en een snelle leerling met een grote motor. Hij past bij ons en kan helemaal tot bloei komen en wedstrijden winnen.”

[poll id=”127″]

RIDE Magazine
85 Reacties
Sorteer op:
12 oktober 2015 17:29
Mooi, Lotto-Jumbo heeft ook een filosofie.
Een hoogvlieger dus, deze jongen.
12 oktober 2015 17:31
Coole aankoop, ben erg benieuwd naar wat hij kan laten zien. Z'n naam zei me niks totdat ik las dat het de schansspringer was :D Dat deed een belletje rinkelen.
12 oktober 2015 17:36
Mooie transfer. Voor de fanatiekelingen, die ook selecties inleveren voor spelletjes met minder bekende koersen zoals bij www.firstcycling.com, zal Roglic wel een bekende zijn, die wel punten oplevert. Blijft nu nog wachten of die Amerikaan nog gaat komen en zo ja, wie dan?

@redactie, is het niet logischer om de eerste en tweede alinea om te draaien? Ik struikelde over "mijn val" en daarna volgde de uitleg pas een alinea later.
12 oktober 2015 17:42
Off: Op welke schans is hij komen te vallen? Planiça?

On: Mooie aankoop. Gedurfd van TLJ, maar daar hou ik wel van!
12 oktober 2015 17:47
Leuk zeg! Ik denk dat je Roglic het beste kunt inzetten in de wt rontjes van een week, zoals Baskenland en Romandie. Hij kan daar top 10 rijden en met geluk misschien een top 3.
12 oktober 2015 17:55
Niet direct de eerste naam die bij mij op kwam, maar zeker geen verkeerde renner. Benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen in een nieuwe omgeving.
12 oktober 2015 17:58
Versloeg toch even Nieve in de Ronde van Slovenië bij een aankomst bergop. Gewaagde aankoop maar heeft zeker al wat laten zien.
12 oktober 2015 18:10
Goed jaartje voor dat team, Adria Mobil. Met Marko Kump al 18 wedstrijdjes gewonnen en ze hebben zich goed laten zien in de wedstrijden waarvoor ze zijn uitgenodigd. Mooie transfers voor dit zowel Roglic, als voor LottoNL-Jumbo, als voor Adria Mobil.
12 oktober 2015 18:23
Leuk, mooie aankoop hopelijk. In elk geval ' lef' getoond!
12 oktober 2015 18:23
Ik dacht echt dat TLJ helemaal niets zou klaarspelen op de transfer markt, men heeft mijn ongelijk bewezen. Resultaten zijn niet gegarandeerd natuurlijk maar men gaat niet kansloos door met hetzelfde oude groepje.
Dus kudo's en complimenten voor TLJ om er met een beperkt budget toch wat van te maken!
(zou er nog een amerikaan komen?)
12 oktober 2015 18:37
Lol, ik heb gisteren nog even over 'Rogla' nagedacht, en vroeg me al af waarom hij nog geen profploeg had gevonden. Ik was er echt van overtuigd dat hijmet Kump mee naar Lampre zou gaan.

Het is een risico, maar wel een enorm talent, wetende dat hij nog maar een paar jaar koerst. Ik vind het in elk geval heel tof.

Youri had hem dacht ik al wel eens genoemd als optie voor TLJ.
12 oktober 2015 18:44
Zou zomaar de verrassing van de komende Giro kunnen worden, vrij goeie tijdrijder en bergop een echte overlever.
12 oktober 2015 18:45
Zo zeg, deze zag ik niet aankomen. nu kunnen ze ook een leuk giroploeg neerzetten: oa Gesink, Kruijswijk, Battaglin, Roglic, Tjallingii.
12 oktober 2015 18:47
Ik verwacht hem eigenlijk niet in de Giroploeg. Mag hij eerst wennen aan het WT niveau voor hij naar een grote ronde gaat? Misschien de Vuelta, dat lijkt me logischer.
12 oktober 2015 18:49
Wie? Onverwachte versterking. Klinkt wel als een interessante sporter met wat mooie uitslagen, maar het zal afwachten zijn hoe hij een paar stappen hoger uit de verf gaat komen. Wanneer de tests hoopgevend zijn, dan is het de gok wel waard.
12 oktober 2015 18:56
Quote:
Youri had hem dacht ik al wel eens genoemd als optie voor TLJ.

Klopt, in dit bericht werd dit over Roglic geschreven:
Quote:
9. Primož Roglič (Adria Mobil)
De ploeg heeft met Lotto en Jumbo twee Nederlandse sponsoren en concentreert zich dan ook voornamelijk op de Nederlandse markt. Een heel aantal Nederlandse toprenners is uitgewaaid naar buitenlandse teams en de aanwas van nieuw talent is niet onuitputtelijk. Daarom moet men ook over de grens kijken. Klassementsrenner en klimmer Primož Roglič is een iemand die een welkome versterking kan zijn voor het team van Plugge. De 25-jarige Sloveen koerst pas vanaf 2013, nadat hij eerder door het leven ging als professioneel schansspringer. Roglič kan een prima breedteversterking zijn: een klassement rijden en etappes winnen in kleinere rondes, om daarnaast – zoals Leopold König bijvoorbeeld bij Sky – in de grote rondes de klimmers in het hooggebergte bijstaan.


Ben benieuwd wie nog meer uit de glazen bol van WF naar LottoNL-Jumbo komt...

edit: Groenewegen werd ook al in dat bericht genoemd, WF heeft echt een goede glazen bol
12 oktober 2015 18:59
Ik maakte Youri IJnsen een beetje belachelijk onder dat bericht, maar ik moet zeggen: deze had hij toch mooi goed. Als enige op deze hele site.
12 oktober 2015 19:00
@TanKing
In hindsight zijn de reacties op dat stukje ook zeer vermakelijk om te lezen.
12 oktober 2015 19:04
Ja maar welke renner zonder contract is niet genoemd als eventuele aanwinst voor Lotto Jumbo. En ik weet niet goed wat ik er van moet denken, Ik vrees dat dit een jaar is en dat hij dan weer mag gaan wegens wanprestaties. Hij is al 25 vandaar dat ik er een beetje huiverig voor ben. Maar hij mag me natuurlijk altijd verrassen :D
12 oktober 2015 19:06
Het is Lotto.. dus een beetje gokken is deze club dan ook niet vreemd.
12 oktober 2015 19:08
@Jeffrey: in dit geval is het toch echt: hij is nog maar 25. Kijk eens hoe lang hij al fietst...
12 oktober 2015 19:09
@TanKing: Van Avermaet en Zabel zijn nog vrij uit het lijstje geloof ik. Halen die hap! En nog een langverwachte anerikaan. Die moet dan maar uit dat artikel met het lijstje Amerikanen komen.
12 oktober 2015 19:10
Eigenlijk 'al' 26, 29 oktober.
12 oktober 2015 19:32
Verrassende transfer. Weinig budget helaas, dus veel beter zal het niet worden. En Nederlanderse kandidaten zijn sowieso schaars.
In het genoemde lijstje staan wat mij betreft wel enkele interessantere namen. Maar ja, geld...
12 oktober 2015 19:42
Quote:
Ik maakte Youri IJnsen een beetje belachelijk onder dat bericht, maar ik moet zeggen: deze had hij toch mooi goed. Als enige op deze hele site.

hier nog zo een.

Reacties zijn gesloten.