LottoNL-Jumbo contracteert Gijs Van Hoecke

maandag 31 oktober 2016 om 12:07
LottoNL-Jumbo contracteert Gijs Van Hoecke

foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo heeft bevestigd dat Gijs Van Hoecke de komende twee jaar voor LottoNL-Jumbo zal rijden. De 24-jarige renner komt net als de Belg Floris de Tier over van het Belgische Topsport Vlaanderen-Baloise.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik kijk er nu al naar uit om samen met LottoNL-Jumbo de voorbereiding op 2017 te starten. De manier van koersen spreekt mij aan en ik ben blij dat ik voor deze WorldTour-formatie ga rijden”, zegt Van Hoecke in het persbericht van de ploeg. Begin september werd Van Hoecke voor het eerst in verband gebracht met de Nederlandse WorldTour-ploeg. De Belg werd op dat moment getest.

“Van Hoecke is een renner die op jonge leeftijd prof is geworden. Eerst combineerde hij het baanwielrennen met een programma op de weg. De laatste jaren focust hij zich volledig op de weg. We willen samen met hem de volgende stappen in zijn carrière zetten”, zegt Nico Verhoeven, technisch directeur van de Nederlandse ploeg.

Verhoeven ziet in Van Hoecke een versterking voor in het voorjaar: “Dit jaar liet Van Hoecke zien dat hij in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix bij de subtop hoort. Van Hoecke wordt ingezet in een ondersteunende rol tijdens de klassiekers. Ook is Gijs Van Hoecke een renner die mee kan doen in de sprinttrein.”


[poll id=”345″]

Dit artikel delen:

38 Reacties

Romāns Vainšteins 31 oktober 2016 om 18:28

Vanmarcke is helaas voor hem iemand die ontzettend lastig wint maar natuurlijk een geweldige klasbak voor op de keien. Er zijn er niet veel die eens een jaartje kunnen hebben dat ze er simpelweg iedereen vanaf kletsen maar Vanmarcke is er daar eentje van, ik zou het toejuichen mocht het nog eens een jaargang gebeuren met de dubbel RvV/PR, solo-solo, tengevolge.

0
GreenDay 31 oktober 2016 om 18:47

@RV: Ik denk dat Vanmarcke pech heeft dat er in de vorm van Kristoff, Degenkolb en natuurlijk ook Sagan drie uitzonderlijk sterke snelle generatiegenoten zijn. Plaats Vanmarcke in het tijdperk van Museeuw/Van Peteghem neer, en hij wint een stuk meer. Het is inderdaad een absolute klasbak!

0
achtpuntzes 31 oktober 2016 om 18:47

@ Romans::
Sep zou het zo verdienen. ik blijf alvast voor hem supporteren. :)

0
vlek 31 oktober 2016 om 18:53

Ik denk dat het in Vlaanderen altijd moeilijk zal blijven om van die drie af te komen (zeker van Sagan). Roubaix is echter een ander verhaal. De laatste jaren zat de wind daar niet in het voordeel op de belangrijkste stroken. In een editie van Roubaix waarin er weer eens echt verschil kan worden gemaakt op de stroken, bij voorkeur dankzij de regen, is Vanmarcke voor mij de grootste favoriet.

0
alsjewint 31 oktober 2016 om 18:56

Lijkt mij een prima gast om erbij te hebben. En dat verhaal van die jeugdzonde, tja. Wij zullen allemaal wel een keer teveel gedronken hebben en er toen niet uitgezien hebben om trots op te zijn. Voor de meesten is dat niet op de foto gezet en een betrekkelijk anonieme ervaring geweest waar we hopelijk van geleerd hebben. Hij had de pech dat er dan meteen een foto van gemaakt is, maar ik denk dat dit hem niet gauw nog een keer zal overkomen. Lijkt me niet iets om nu nog schamperend over te doen. Anders zou het zijn als hem dat nu nog geregeld gebeurt.

0
mooiman 31 oktober 2016 om 19:27

@ alsjewint: helemaal gelijk

Ik gun die jongen volgend jaar goede prestraties die dan dat gezeur over een akkefietje van zoveel jaar geleden doen stoppen

0
Thijs E 31 oktober 2016 om 19:40

Mooie aanwinst om mee te sturen in de vroege vlucht of om een heuveltje/kasseienstrook eerder te laten knallen dan de toppers. Of laten plakken tot het bittere eind.

En een jeugdzonde heet niet voor niks zo. Als je op je 20ste meedoet aan de spelen na jaren van keihard trainen, dan neem je daarna een afzakkertje. Of 23 afzakkertjes.

Liever dat dan zo’n robot. Jammer dat een kwaliteitskrant als de Daily Mail dan de foto’s publiceert.

0
ghostwriter 31 oktober 2016 om 21:58

@Thijs E
Daily Mail en kwaliteitskrant, dat zijn niet twee dingen die je vaak in één zin leest. De Daily Mail is zeker geen kwaliteitskrant maar een tabloid.

0
ProfrondeZevenbergen 31 oktober 2016 om 22:28

Ik ben er niet van onder de indruk. Hij mag me dan ook positief verrassen.

0
Thijs E 31 oktober 2016 om 22:53

@ghostwriter: ik zal er de volgende keer een ironiewaarschuwing bijzetten.

Als de Daily Mail lekker zacht meerlaags papier gebruikte zou je er nog een zinnige toilettoepassing voor kunnen bedenken.

0
Dutch Cycling Fan 31 oktober 2016 om 23:06

Nu is het nog wachten op de bevestiging van de komst van amund grøndahl Jansen en eventuele verlenging van Tankink

0
djoriana 31 oktober 2016 om 23:53

hoe zit het met de chinees? krijgt hij een contract? of is dat nog niet bekend?

0
achtpuntzes 1 november 2016 om 00:36

@ djoriana:
Jantje zijn stage zat er op en is bedankt voor bewezen diensten.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone