Lotto Soudal zet in op Van den Broeck en Greipel in Giro

vrijdag 3 april 2015 om 09:20
Lotto Soudal zet in op Van den Broeck en Greipel in Giro

Hoewel het peloton momenteel met het hoofd bij de Vlaamse en Waalse klassiekers is, heeft Lotto Soudal zijn speerpunten voor de Giro d’Italia al rond; André Greipel voor de sprints, Jurgen Van den Broeck voor het klassement.

In december werd al duidelijk dat Van den Broeck de Tour de France niet zou rijden. “Ik focus mij op de kleinere rittenkoersen en de Giro en/of de Vuelta”, liet hij destijds weten. In de Ronde van Italië kan Van den Broeck rekenen op een behoorlijk sterk deelnemersveld, met mannen als Alberto Contador en Richie Porte.

Adam Hansen, Maxime Monfort en Lars Bak werden door Lotto-Soudal eerder al bevestigd voor de Giro.

Dit artikel delen:

14 Reacties

josi 3 april 2015 om 09:29

Voorafgaand aan de Ronde van Catalonië riep Marc Sergeant nog hard dat Van den Broeck zich daar zou moeten bewijzen om in de Giro te mogen starten. Dat waren dus blijkbaar holle woorden, want een compleet anonieme ronde die werd afgesloten met een 23ste plaats was toch niet al te indrukwekkend. Ik vrees een beetje dat de Giro niet veel anders zal verlopen.

NumberSeventeen 3 april 2015 om 09:31

Ja hem iedere keer thuis laten is ook zo iets. Van Jurgen weet je dat het er ergens in zit.
Je kan ook een extra knecht meenemen waarvan je van tevoren weet dat die niks gaat presteren maar dat levert ook niet veel op.
Veel mensen willen toch Jurgen zien, dat is voor een sponsor ook al belangrijk.

Kobe 3 april 2015 om 09:34

Josi, volgens mij heeft hij daar wel gewerkt voor De Clercq.
In mijn ogen is dat belangrijker dan zijn 23e plaats.
Hij bewees zo voor het team te gaan en alles te geven voor ploeggenoten.

Met Greipel moet lotto toch enkele zeges kunnen behalen. Hopelijk blijven ze aanvallend koersen zoals nu in het voorjaar.

hoekserenner 3 april 2015 om 09:38

Zet alvast een DNF neer voor Van der Broeck, wat een overschatte renner is dat!
Greipel zal ongetwijfeld een paar overwinningen boeken, maar ik vind het zelf maar een verschrikkelijke ploeg, zeker sinds het opvallende presteren van Gilbert en Vanendert.

burgyv 3 april 2015 om 09:57

Een paar jaar geleden was dit nog de ploeg voor de Tour. Goede zaak want de nieuwe lichting lotto renners is veel leuker om naar te kijken; Gallopin, Wellens, Debusschere, Benoot……

the student 3 april 2015 om 10:07

Van den Broeck is best wel een aardig coureur. Maar hij is zo onsympathiek. Tenenkrommend die kerel, dat is nou niet iemand waar je gezellig de dag mee door brengt. Als hij dan een keer goed gepresteerd heeft loopt hij alleen maar journalisten af te snauwen met korte antwoorden. Meer als ja en nee ik weet niet komt er niet uit. Ik ben dan ook zeker geen fan van hem. Hij heeft de laatste jaren niet meer echt fantastische dingen laten zien.

Wheely 3 april 2015 om 10:12

@burgyv
Helemaal eens. Het nieuwe Lotto koerst veel leuker.

Hoop dat ze Ligthart meenemen naar de Tour.

Sebas 3 april 2015 om 10:14

Veroordeel die vent toch niet op basis van zijn media-optreden. Omgaan met de media, als hij net z'n band over de streep heeft gedrukt, zit inderdaad niet in zijn bloed maar maakt hem dat een onsympathieke gast? Van Den Broeck is meer dan een aardig courreur, maar moet het opboksen tegen een nieuwe generatie die op het moment beter rijdt. Zijn uitslagen dit seizoen zijn niet denderend, maar wel hoopgevend. Mooie prestaties in de Giro sluit ik zeker niet uit!

theking 3 april 2015 om 10:24

Zijn goede prestaties komen ook uit de periode dat Gilbert alles letterlijk aan gort reed. Nu de regels strakker gehanteerd worden rijdt hij geen deuk meer in een pak boter.

Jestbread 3 april 2015 om 11:04

@hoekserenner: Wat een onzin. Alsof Vanendert vorig jaar geen goede noteringen noteerde, in mijn ogen beter dan het jaar waarin hij een Tourrit won. Ja zulke dingen gebeuren wel eens snap je? Alsof Gilbert ook niet bij BMC grote wedstrijden heeft gewonnen? 2011 was toch nooit te herhalen?

Verder hoop ik dat VDB het goed gaat doen, maar ik vrees ervoor.

Ivo1976 3 april 2015 om 11:45

Met VDB2 weet je het nooit. Hij is een echte aanklamper en kan een degelijk klassement rijden. Maar top-5 zie ik hem niet rijden in de Giro. Hij werkt naar de Giro toe, dan moet hij pieken. Alles tot nu toe is voorbereiding.

miguelon 3 april 2015 om 12:07

Plaats 6/7, zoiets zou mooi zijn

sven241 3 april 2015 om 15:40

Hij moest zich bewijzen, maar heeft dat tot nu toe niet echt gedaan. Denk niet dat hij voor een top 5 kan gaan. Alsnog verwacht ik van hem meer dan die kleurloze monfort

nero 3 april 2015 om 17:45

@theking Je bedoelt de periode waarin de pillenfabrikant nota bene de ploeg sponsorde? Dezelfde die nu onder de naam Etixx (hoe verzin je het) die andere Belgische ploeg sponsort?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair