Lotto Soudal ziet in Coquard en Ewan mogelijke opvolgers van Greipel

dinsdag 11 juli 2017 om 12:42
Lotto Soudal ziet in Coquard en Ewan mogelijke opvolgers van Greipel

foto: Marcel Koch

André Greipel is al jarenlang een betrouwbare kracht voor Lotto Soudal, maar de bijna 35-jarige Duitser begint langzaam op leeftijd te geraken. Ploegbaas Marc Sergeant kijkt daarom voorzichtig naar mogelijke opvolgers. De Belg heeft daarbij twee namen op het oog: Bryan Coquard (Direct Energie) en Caleb Ewan (Orica-Scott). Dat citeert Wielerkrant uit Het Laatste Nieuws.

“Het nadeel is dat je voor een Franse renner extra sociale lasten betaalt”, stelt Sergeant over Coquard. “We zullen zien wat het wordt. Maar dat is het niveau van renners waarover we spreken. We zoeken een topper. Het gaat over een klein kringetje, inderdaad. Je koopt geen renner om voor de zevende plaats te sprinten.”

Ewan ligt in tegenstelling tot Coquard nog onder contract volgend seizoen. “Het is niet onze stijl om renners elders weg te kopen”, benadrukt Sergeant, maar het valt niet uit te sluiten dat Lotto Soudal een jaar wacht en volgend seizoen een poging doet om Ewan te contracteren.

“En dan is er nog Greipel zelf”, vervolgt Sergeant. “Als ik mag kiezen blijft hij tot zijn laatste dag bij ons rijden. Alleen moeten we dan nog een keer praten over zijn rol. André heeft altijd graag jonge renners onder zijn vleugels genomen. Het zou me niet verbazen dat hij zelf ook in die richting denkt.”

Greipel zelf ziet 2020 als een mooi eindpunt. “Tot dan wil ik zeker nog mijn beste niveau halen”, stelt hij tegenover Het Laatste Nieuws. “Daarna zie ik wel. 2020 zal ook een goed jaar zijn om me eraan te herinneren dat ik écht oud word. (lacht)”

Dit artikel delen:

26 Reacties

tvm 11 juli 2017 om 20:28

In feite zou het voor zowel Groenewegen als Soudal ideaal zijn als hij bij hen gaat rijden.
Nederlands als voertaal, een zeer snelle sprinter die alleen nog een goede trein nodig heeft.
Ik zeg win-win.

Headlines

Materiaalzone

Populair