Lotto Soudal-renner Sylvain Moniquet enkele weken uit de roulatie

woensdag 21 september 2022 om 11:50
Lotto Soudal-renner Sylvain Moniquet enkele weken uit de roulatie

foto: Cor Vos

Lotto Soudal kan de komende weken in de jacht op WorldTour-punten niet rekenen op Sylvain Moniquet. De 24-jarige Waalse renner heeft bij een ongeluk in huis een gewrichtsband in zijn hand verzwikt en is enkele weken niet inzetbaar.

Het (tijdelijke) wegvallen van Moniquet is een flinke streep door de rekening van Lotto Soudal, aangezien de ploeg vecht tegen degradatie en Moniquet de voorbije maanden goed was voor de nodige UCI-punten.

De jonge renner werd dit jaar onder meer zevende in de GP Kanton Aargau en de Deutschland Tour, achtste in de Classic Grand Besançon Doubs, elfde in de Ronde van Polen en finishte ook nog bij de eerste twintig in de GP de Québec en GP de Wallonie.

Moniquet is inmiddels geopereerd aan zijn hand en is nu aan het herstellen, zo meldt zijn werkgever via social media. Het is momenteel onduidelijk of hij dit seizoen nog in actie zal komen. Moniquet hoopt de Tour de Langkawi (11-18 oktober) nog te halen.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Ronellenfitsch 21 september 2022 om 11:52

Nou, zo lang is het seizoen niet meer, of laten ze die jongen nog amper hersteld naar Japan vliegen?

0
Thoin 21 september 2022 om 12:34

Zou Langkawi nog proberen rijden volgens zijn Twitter!

0
Samamba 21 september 2022 om 15:01

Tegen dat Langkawi begint is het kalf al lang verdronken dus zou het heel vreemd zijn om Moniquet (of eender wie eerlijk gezegd) daar nog naartoe te sturen.

Eigenlijk is het kalf nu al verdronken.

0
Mwielerfan 21 september 2022 om 13:44

Het gebeurt toch wel vaak dat ik bij lotto renners denk, wie dan? Langzamerhand zijn ze eigenlijk al een pro conti opleidingsteam met enkele oudere ervaren renners.

0
Thoin 21 september 2022 om 14:26

Nu als je bij Moniquet je afvraagt wie hij is dan volg je de koers toch niet echt. Dit jaar bv 4de op de Etna in de Giro.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone