Lotto Soudal onderzoekt renners op mogelijke antilichamen van coronavirus
foto: Cor Vos
zaterdag 16 mei 2020 om 08:45

Lotto Soudal onderzoekt renners op mogelijke antilichamen van coronavirus

Lotto Soudal heeft enkele renners laten testen of ze besmet zijn geweest met het coronavirus. Het virus heeft mogelijk effect op de werking van het hart, dus wil de ploeg alle risico’s uit de weg gaan.

De renners zijn onderzocht op de aanwezigheid van antistoffen, die aantonen of ze besmet zijn geweest met het coronavirus. De tests zijn gisteren gedaan in het Gentse Energy Lab, meldt Het Nieuwsblad. “Uit voorzorg onderwerpen wij elke renner met antilichamen in zijn lijf aan een extra cardiovasculair onderzoek. Renners zijn topsporters en vergen veel van hun lichaam. We willen elk risico vermijden”, licht ploegarts Jens De Decker toe.

De Decker laat nog weten dat alle renners die ze tot nu toe hebben onderzocht, negatief hebben getest.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
16 mei 2020 09:38
Super dat ze dit testen. En ook er een vervolg op doen.
Je zou denken dat ze gelijktijdig ergens ook niet blij zijn als ze geen antilichamen vonden. Want de kans dat je het krijgt met antilichamen lijkt kleiner. Dan is je renner beschermt tegen het virus tijdens de koers dus 1 stukje zorg minder.
Ik ben geen viroloog of ook maar iets van dien aard. Maar mijn boeren verstand denkt dat een negatieve uitslag zowel positief punt als een negatief puntje heeft.
16 mei 2020 11:51
Wanneer er blijvende schade zou zijn, telt een positief puntje niet echt.

Reacties zijn gesloten.