Lotto Soudal na knappe 3e plek: “Enorm gedreven voor de ploegentijdrit”

woensdag 6 juni 2018 om 19:14
Lotto Soudal na knappe 3e plek: “Enorm gedreven voor de ploegentijdrit”

foto: Sirotti

Het optreden van Lotto Soudal vandaag in het Critérium du Dauphiné zorgde voor verraste gezichten. De Belgische formatie eindigde in de ploegentijdrit op de derde plaats achter Sky en BMC en hield daarmee onder andere Mitchelton-Scott en Quick-Step Floors, drievoudig wereldkampioen in deze discipline, achter zich.

“We wisten dat we met een sterk team aan de start stonden en waren enorm gedreven om een goed resultaat neer te zetten”, zei Europees tijdritkampioen Victor Campenaerts na afloop van de etappe. “We hebben heel gedisciplineerd naar de tijdrit toegeleefd: een verkenning in de voormiddag en daarna een goede opwarming. We zijn vertrokken aan een egaal tempo en hebben dat tempo kunnen vasthouden.”

De ploeg klokte aan het eerste tussenpunt de vijfde tijd, aan het tweede tussenpunt de vierde tijd en dat resulteerde aan de finish in een derde tijd. Campenaerts: “Dat Sky niet te kloppen zou zijn, wisten we. BMC is ook altijd sterk in een ploegentijdrit. Dat we Mitchelton-Scott en Quick-Step Floors achter ons laten toont aan hoe sterk deze prestatie is.”

Lotto Soudal zag Jens Keukeleire in het algemeen klassement naar de negende plaats zakken nadat enkele renners de top 10 in schoven door de overwinning van Sky en de tweede plaats van BMC. Tiesj Benoot steeg dan weer veertien plaatsen, de 24-jarige Belg staat nu dertiende.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Vinyakke 6 juni 2018 om 19:48

@johnny 7
Erg matige ploeg inderdaad die Belgische Lotto… zucht…
Ben wel benieuwd waar dit resultaat naar toe gaat. Zonder echte klassementsman (of Benoot moet alweer een stap zetten) eerder een prestigeslag.

lathumnees 6 juni 2018 om 20:29

Bennoot verwacht ik toch wel wat van

Sebas 6 juni 2018 om 20:56

Ik ook, Benoot gaat mee bergop.

assen 6 juni 2018 om 21:43

Wow, veel sterker dan ik vooraf had verwacht! Mooi.
Bennoot is echt goed, verwacht m wel in top10 dit rondje.

Titaantje 6 juni 2018 om 22:34

Rondje? Is dit qua prestige niet de 5e grootste WT koers na de drie grote rondes en Suisse?
Benoot top 10 zie ik ook wel gebeuren, die jongen heeft echt een stap gezet dit jaar.

Stenalic 6 juni 2018 om 23:02

Parijs Nice en de Tirreno zijn naar mijn idee grotere koersen. Dit is toch echt een opwarmrondje.

Andreotti 6 juni 2018 om 23:30

Benoot was vorig jaar al 12e en daarna ook nog 20e in de tour, heeft zich verder verbeterd dit jaar, dus een top 10 ligt zeker in de lijn der verwachtingen. Misschien wel net top-5.

ChefSpijker 7 juni 2018 om 02:04

Hij was inderdaad 12e, maar wel op 6,5 minuut van de top 5. En zelfs op ruim 3 minuten van de top 10. Dat is toch nog een flink gat.

Mwielerfan 7 juni 2018 om 07:34

Baskenland is natuurlijk ook beter. Deelnemers veld is hier vaak extreem goed maar niemand die echt voor deze ronde gaat.
Ik mis de ploeg samenstelling in dit artikel.

EddyB1958 7 juni 2018 om 08:30

@Mwielerfan Benoot,Campenaerts, Keukeleire,De Gendt,Wallays, Vanendert, Marczynski.

Vinyakke 7 juni 2018 om 08:44

Iemand een abonnement op het nieuwsblad? Wat is dat met die witte bolletjes en speed gel bij LTS?

Peetvader 7 juni 2018 om 09:05

Het mysterie van de witte bolletjes heeft ondertussen een naam: het is Speed Gel, ontwikkeld door de firma NAQI uit Halen om de luchtweerstand te verminderen. Dat vortex-principe is hetzelfde als wat Team Sky vorig jaar deed met de tijdritpakken van Castelli, waarbij op de schouders en voorarmen stroken met bolletjes werden aangebracht. “Campenaerts testte ermee in de Giro en enkelen deden het hier opnieuw in de proloog”, zegt Lotto-ploegdokter Servais Bingé.

Tiesj Benoot, een van de straalmotoren gisteren, sleurde echter aan de leiding zónder Speed Gel. “Stel dat ik daar allergisch op reageerde en hier met gloeiende benen stond. Ik test dat liever op training uit”, argumenteerde hij.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair