Lotto Soudal mikt op podiumplek in La Doyenne
Tony Gallopin - Foto: Sirotti
zaterdag 25 april 2015 om 15:58

Lotto Soudal mikt op podiumplek in La Doyenne

Lotto Soudal start met drie kopmannen in Luik-Bastenaken-Luik: Tony Gallopin, Tim Wellens en Jelle Vanendert. De Belgische formatie gaat voor een podiumplaats in de La Doyenne. “En winst zou nog beter zijn”, aldus ploegmanager Marc Sergeant tegen Belga. “Maar we hebben niet de topfavoriet in onze rangen, al ben ik er zeker van dat we zondag zullen meespelen in de finale.”

“We hebben ons overal getoond, mooie ereplaatsen behaald, maar die grote klassieke zege ontbreekt. Dat hadden we ons vooraf tot doel gesteld en hebben we nog niet gerealiseerd”, vervolgt Sergeant. “Dus ja, als we zondag niet winnen, kan ik de term ’tevreden’ moeilijk in de mond nemen. Maar we hebben wel de koers gemaakt in heel wat wedstrijden en er heerst een positieve vibe rond de ploeg, meer dan in andere jaren. Het is jammer dat die kers op de taart er nog niet is. Nu goed, het seizoen is nog niet voorbij. Mocht het zondag in Luik niet lukken, dan komen er nog heel wat koersen waarin we mee zullen spelen.”

Henderson
De ploegbaas reageerde bovendien op de rel rond Fabio Aru. Zijn renner Greg Henderson had hem via Twitter beschuldigd van dopinggebruik. “Ik heb al 1.000 keer gezegd aan mijn renners om voorzichtig te zijn met sociale media. Het is niet aan hem om over anderen te oordelen en het is de politiek van de ploeg om geen commentaar te geven op andere ploegen.”

Sergeant heeft inmiddels contact gehad met Henderson. “Hij heeft gezegd dat het hem spijt. Ik heb hem verteld dat het niet slim was om zulke uitspraken te doen. Zo’n actie is zeker niet voor herhaling vatbaar, maar dit heeft geen gevolgen voor hem. Hij maakt nog altijd deel uit van de selectie voor de Giro.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
25 april 2015 16:18
3 kopmannen lijkt mij zoiezo al wat teveel, maar je bent wel flexibel ;). Misschien is Vanendert of Wellens iets voor LTJ? Nee he, veels te duur :p
25 april 2015 16:34
Benieuwd naar Wellens! In snel tempo een van mijn favoriete renners aan het worden. Jong en lekker aanvallend. Proberen een ritje mee te pikken in Baskenland in plaats van je weg te steken of liever eens op de voorlaatste helling gaan in de Waalse pijl dan pak 'm beet 9de te worden op de muur.
25 april 2015 16:46
Wellens vooruit sturen en Gallopin bij Valverde in het wiel laten plakken. Dan heb je toch reële kans op winst
25 april 2015 17:15
Zou me verbazen indien Gallopin die stap kan zetten. Zeg niet dat het onmogelijk is, zeker niet als de koers niet echt hard gemaakt wordt, maar ik moet het nog zien.
25 april 2015 17:58
Gallopin heeft wel slim de wp laten schieten.
25 april 2015 18:18
Zo'n doelstelling kan alleen maar leiden tot meehobbelen tot de St. Nicolas. Lijkt me dat deze mannen juist wat eerder moeten gaan.
25 april 2015 20:22
Ik heb zo'n vermoeden dat we een heel mooie LBL gaan zien.
25 april 2015 20:28
Wellens. Hij valt vaak aan maar dat is van niet beter kunnen. Je kunt zijn aanvalslust waarderen, maar ik vind persoonlijk dat de intelligente aanpak van een Valverde of Gerrans ook moet worden gewaardeerd.
25 april 2015 20:32
Dit bericht stond er ook voorafgaand aan de Amstel. Sergant wist zeker dat ze podium gingen rijden daar...
26 april 2015 07:48
@robert breekink
Van niet beter kunnen? Waarom zeg je dat?
Wellens is niet bepaald een finisher, dus moet meestal wel op z'n aanval rekenen. Als je ziet wat hij er soms uit perst, kan je niet echt concluderen dat hij "niet beter kan".

Reacties zijn gesloten.