Lotto Soudal met Gilbert en Wellens in Luik-Bastenaken-Luik

vrijdag 23 april 2021 om 13:32
Lotto Soudal met Gilbert en Wellens in Luik-Bastenaken-Luik

Tim Wellens - foto: Cor Vos

Tim Wellens en Philippe Gilbert staan zondag namens Lotto Soudal aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Gilbert is nog altijd de laatste Belgische winnaar van La Doyenne. Wellens koos in de voorbije heuvelklassiekers meermaals voor de aanval.

Gilbert, die zondag zijn tweede koers zal betwisten na een korte rustperiode, was exact tien jaar geleden de beste in zijn thuisklassieker. In zijn wonderjaar 2011 bleek hij te sterk voor de gebroeders Fränk en Andy Schleck. De 38-jarige Waal is dit jaar echter niet meer dan een outsider, net als zijn ploegmaat Wellens.

Verder is het uitkijken naar Sébastien Grignard, Harm Vanhoucke, Tosh Van der Sande en Sylvain Moniquet. Van der Sande is de laatste weken goed op dreef, met als uitschieter een tiende plek in de Amstel Gold Race. Moniquet (23) maakte als vroege vluchter dan weer een sterke indruk in de Waalse Pijl. De ervaren Pool Tomasz Marczyński is de enige niet-Belg in de selectie.

We spraken eerder deze week uitgebreid met Tosh Van der Sande, zonder meer de meest constante renner van Lotto Soudal tijdens de voorjaarsklassiekers.

Selectie flag-be Lotto Soudal voor Luik-Bastenaken-Luik (25 april)
flag-be Philippe Gilbert
flag-be Sébastien Grignard
flag-pl Tomasz Marczyński
flag-be Sylvain Moniquet
flag-be Tosh Van der Sande
flag-be Harm Vanhoucke
flag-be Tim Wellens

Dit artikel delen:

2 Reacties

Vinyakke 23 april 2021 om 14:30

Benieuwd of Vanhoucke ook een stap heeft gezet in de ééndagswedstrijden. Gilbert zal het niet worden, voor van der sande is dit toch wat zwaar, zowel het parcours als de concurrentie. Vraag me verder af of Wellens dit keer wel zal blijven zitten en kansloos verliezen (hij weet dat zelf ook) of nog eens een aanval probeert waardoor er toch een mini-winstkans bestaat maar een goede uitslag normaal gaan vliegen is.

0
Romāns Vainšteins 23 april 2021 om 15:18

Gilbert lekker in de kopgroep mee met verder alleen in de voegen krakende piepkuikens welke hij op een boeiende lezing mbt het fraaie achterland trakteert.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone