Lotto Soudal met De Lie, Gilbert en Kron in Vierdaagse van Duinkerke

maandag 2 mei 2022 om 18:44
Lotto Soudal met De Lie, Gilbert en Kron in Vierdaagse van Duinkerke

Arnaud De Lie - foto: Cor Vos

Lotto Soudal trekt met een, op papier, sterke ploeg naar de Vierdaagse van Duinkerke. In de sprints trekt de Belgische formatie de kaart van de jonge Arnaud De Lie. Philippe Gilbert, Andreas Kron en Brent Van Moer kunnen wellicht iets ondernemen in de etappes met meer reliëf.

De Lie zal de komende week op jacht gaan naar etappezeges. De nog altijd maar 20-jarige Waal staat te boek als een van de grootste sprinttalenten in het peloton. Dat liet hij dit jaar al zien met winst in de Trofeo Palma en de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré. De Lie kan echter veel meer dan alleen sprinten, zo bleek wel in de voorbije Volta Limburg Classic. Daar bleek hij na een zware wedstrijd, over de nodige Limburgse heuvels, veel te sterk voor zijn naaste belagers.

De vraag is of De Lie op zijn twintigste al sterk genoeg is om de koninginnenrit met aankomst in Cassel te overleven. Lotto Soudal heeft echter meerdere ijzers in het vuur voor deze sleuteletappe, met de Deense heuvelspecialist Andreas Kron, good old Philippe Gilbert en hardrijder Brent Van Moer. Cédric Beullens, Carlos Barbero en Reinardt Janse van Rensburg vervolledigen de selectie.

Barbero en Janse van Rensburg zijn twee tussentijdse versterkingen van Lotto Soudal. De Spanjaard en Zuid-Afrikaan zaten sinds het vertrek van Qhubeka NextHash zonder ploeg, maar koersen nu sowieso tot het einde van het seizoen voor de formatie van John Lelangue. Barbero kwam afgelopen zondag al voor het eerst in actie voor Lotto Soudal in Eschborn-Frankfurt, net als Janse van Rensburg.

Selectie Lotto Soudal voor flag-fr Vierdaagse van Duinkerke (3-8 mei)
flag-es Carlos Barbero
flag-be Cédric Beullens
flag-be Arnaud De Lie
flag-be Philippe Gilbert
flag-dk Andreas Kron
flag-za Reinardt Janse van Rensburg
flag-be Brent Van Moer

Dit artikel delen:

4 Reacties

harryjohan71 2 mei 2022 om 19:03

Meteen hun nieuwe renners ingezet

0
Peetvader 3 mei 2022 om 09:14

Die zijn voornamelijk aangetrokken omdat ze door ziektes en blessures onvoldoende renners hadden om hun programma af te werken.
Dus lijkt me logisch dat deze direct ingezet worden.

Janse van Rensburg was trouwens direct 21ste in Frankfurt, dus zijn vorm lijkt wel oke.

0
Samamba 2 mei 2022 om 19:05

Als De Lie dominant kan zijn in de sprint, gaat hij op basis van boni's toch met een mooie voorsprong die etappe rond Cassel tegemoet.

0
Kopinkas 2 mei 2022 om 19:18

Je ziet Gilbert denken: zo’n Vierdaagse van zes dagen, kan ik dààr misschien nog mijn Strive for Five aan koppelen?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone