Lotto Soudal haalt met Vervloesem en Moniquet nog twee beloftes

maandag 21 september 2020 om 19:43
Lotto Soudal haalt met Vervloesem en Moniquet nog twee beloftes

Xandres Vervloesem - foto: Cor Vos

De verjongingskuur van Lotto Soudal zet door. Het team haalt de Belgische beloftes Xandres Vervloesem (20) en Sylvain Moniquet (22) naar de WorldTour. Beide renners staan te boek als goede klimmers en reden afgelopen week een sterke Ronde de l’Isard in Frankrijk.

Vervloesem komt over van de eigen opleidingsploeg van Lotto Soudal. Hij wist zondag het eindklassement in de Ronde de l’Isard te winnen door zijn landgenoot Moniquet, die uitkwam voor de U23-ploeg van Groupama-FDJ, uit de leiderstrui te rijden.

De 20-jarige Vervloesem zegt aangenaam verrast te zijn met zijn transfer. “Van in mijn juniorestijd wist ik wel dat ik een zekere aanleg had voor het klimwerk, maar als belofte was dit hier pas mijn tweede echte wedstrijd in het hooggebergte”, zegt hij. “Deze prestigieuze beloftenrittenkoers winnen geeft wel een stevige boost aan mijn zelfvertrouwen en het is ook een mooie binnenkomer bij mijn nieuwe ploeg. Lotto Soudal wilde me al eerder, nog voor de Ronde de l’Isard, op basis van mijn labo-testresultaten. Nu is dat er in de wedstrijd ook uitgekomen.”

Moniquet is blij dat hij nu alsnog de stap naar de WorldTour kan maken. “Na mijn derde jaar als U23 had ik de kans om over te stappen naar een UCI Pro Team”, zegt hij. “Maar ik verkoos een jaartje langer te wachten, hopende dat een WorldTeam interesse zou vertonen en dat is de afgelopen weken gebeurd. Ik ben klaar voor deze nieuwe stap en ben bereid te werken voor de grote kanonnen in de ploeg. Mijn tijd komt later nog wel.”

Onrust
De verjongingskuur van Lotto Soudal zorgt voor onrust binnen de ploeg. Eerder haalde de ploeg al drie renners die jonger zijn dan 23 en door de komst van Vervloesem en Moniquet is nu de helft van de bevestigde kern voor 2021 jonger dan 23 jaar. Daardoor zitten zeker tien huidige renners in de wachtkamer, onwetend of ze hun contract wel of niet kunnen verlengen.

Dit artikel delen:

22 Reacties

Arema Pro Cycling Team 21 september 2020 om 19:59

Die gaan team Sunweb achterna?

0
xistnc 21 september 2020 om 20:02

Deels. Het gaat duidelijk (vooral) om Belgische talenten in plaats van bewezen internationale toptalenten. Behalve het vlaggetje zal ook het prijskaartje anders zijn.

0
Nico Dick 21 september 2020 om 20:06

Klopt. Mocht het team geen budgettair probleem hebben, lieten ze die jongens ongetwijfeld nog wel even rijpen in het U23-team

0
Stablinsky 21 september 2020 om 20:51

Wat betreft het prijskaartje en de nationaliteit, dit zijn wel de betere, zoniet de beste, beloften in het rondewerk.

0
harryjohan71 22 september 2020 om 09:10

De beste beloften in het rondewerk zijn het zeker niet. Dan waren ze al op jongere leeftijd prof geworden.

0
koos1 21 september 2020 om 20:06

Gelukkig hebben ze nog een paar oudjes anders werd Lotto samen met Sunweb de jongste ploeg uit de World tour. Benieuwd naar deze jonge klimmers, normaal moet je als klimtalent juist niet bij Lotto zijn, maar ze mogen verrassen.

0
Verweggistan 21 september 2020 om 20:26

Ik heb bij Lotto ook het idee dat ze veel minder dan bijv Sunweb een idee hebben wat ze met een talent willen. De klimmers blijven sowieso een beetje hangen heb ik het idee. Shaw was na twee jaar weer weg bijv. En ook Wouters, die kwam geen heuvel over, dat wisten ze op voorhand, maar daar werd ook niet echt aan gewerkt.

0
Vinyakke 21 september 2020 om 20:55

Iedereen is nu vol lof over sunweb omdat ze een sterke tour hebben gereden. Met supertalenten als hirschi en in mindere mate Benoot en SKA is dat anderzijds wel niets om te hard op de eigen borst te slaan. Het is zaak het maximale uit je renners te halen en dat lukt ze wel bij LTS vind ik. Benoot tenslotte ook SB gewonnen bij hen. Lambrecht was erg sterk bezig en vervaecke bewijst dat het elders ook niet lukt. Gilbert kende er zijn beste jaren, net als gallopin en greipel. Om nog maar te zwijgen van VDB. Die heeft met zijn beperkt talent mooi podium gehaald in de TDF, en dat bij de Lotto, die zogezegd niet met klimmers kan werken. Alles in het juiste perspectief plaatsen jongens. Staar je niet blind op uitschieters.

0
Stablinsky 21 september 2020 om 21:02

@Vinyakke
Ilan Van Wilder. Volledig in de schaduw van Evenepoel, maar o zoveel klasse. Een groeibriljant. Heel sterke tijdrit en een al even goeie klimmer. Die koos heel bewust voor Sunweb.

0
Vinyakke 21 september 2020 om 21:41

Tja, vervloesem, matthews, dumoulin,… zijn voorbeelden van het tegenovergestelde. Soms past een bepaald karakter nu eenmaal bij de ene ploeg beter dan bij de andere. Ben benieuwd of van wilder, hirschi en Benoot binnen enkele jaren nog zo lovend zullen zijn over sunweb. Ik hoop het voor hen alleszins van wel.

0
Vinyakke 21 september 2020 om 21:00

Ik lees graag dat ze afgaan op labo-testresultaten en niet enkel op de uitslagen. Moest dat laatste de enige parameter zijn vind ik het vreemd dat van gils en vandenabeele geen contract krijgen. Ofwel zijn conca, vervloesem, moniquet, Goossens, verschaeve,… effectief sterker in het labo. Ofwel hebben ze een voorstel gekregen maar willen ze elders naartoe. Ik ben benieuwd…

0
Stablinsky 21 september 2020 om 21:06

Ik volg je wel. Los daarvan is het vreemd dat Moniquet niet voor FDJ koos, zoals Gilbert destijds. Dat LTS een Belgische ploeg is, met staatssteun, kan er iets mee te maken hebben. Waalse profs zijn zeldzaam. Misschien hebben ze hem iets meer beloofd, geen idee. Minder gezaag over budget bij de Nationale Loterij als er ook een Waal in de ploeg zit.

0
Vinyakke 21 september 2020 om 21:45

Heb het gevoel dat Mertz gewogen werd en te licht bevinden. Nu zien ze inderdaad in moniquet een Waals alternatief. Zou allemaal niet mogen spelen toch? Met Gilbert hebben ze al de Waalse God toch? En Wellens is ook een halve Waal. Vliegen zal te duur zijn zeker?

0
Ivanoviclover 21 september 2020 om 22:02

Wel grappig die verhalen over beperkt budget terwijl Degenkolb en Gilbert meerjarige, dure contracten krijgen.

0
harryjohan71 21 september 2020 om 22:38

Je kunt het geld maar 1 keer uitgeven. Het huidige team voldoet niet, dus een grote schoonmaak is logisch. Met weinig budget kun je geen toppers aantrekken. Bovendien welke topper kiest voor een ploeg die niet presteert. Blijft over het laten doorstromen van renners uit je Development Team.

0
Dr op en dr over 22 september 2020 om 00:11

Zo duur zijn die contracten van “oudjes” Degenkolb en Gilbert inmiddels ook al niet meer.

;)

0
chasse patat 21 september 2020 om 22:46

Dit lijkt de trend te worden, nu inzetten op verjonging en talenten scoren. De oudere renners moeten gaan vrezen als ze geen specialisme hebben.

0
Dr op en dr over 22 september 2020 om 00:04

Goed om te zien dat de jonge Belgische klimtalentjes hun kansen krijgen. Het heeft wat jaren geduurd voordat er weer wat doorkwamen, maar de laatste paar jaar mogen we in België echt niet klagen.

Al is het uiteraard zoals altijd nog maar afwachten hoe zulke jonge knapen zich verder ontwikkelen.

0
jappe666 22 september 2020 om 01:18

En volgend jaar al die jonge klimtalenten samen naar de Vuelta sturen om ervaring op te doen zonder druk van oudere kopmannen.

0
harryjohan71 22 september 2020 om 10:59

Welke oudere kopmannen heeft Lotto Soudal dan waar ze voor zouden moeten rijden? Oudere kopmannen kunnen juist de druk wegnemen, waardoor de jongeren in de luwte kunnen ontwikkelen. Dit doet Ewan steeds bij Lotto Soudal.

0
jappe666 22 september 2020 om 11:59

Iedereen met WK-ambities bv zal in principe starten in de Vuelta.
Degenkolb, Gilbert, Wellens mss of iemand die ze nog zouden aantrekken.

0
wielrenner 22 september 2020 om 07:03

Goh dat wordt een beloftenploeg…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone