Lotto Soudal gaat deze week ‘gewoon’ koersen

maandag 30 mei 2016 om 17:35
Lotto Soudal gaat deze week ‘gewoon’ koersen

Stig Broeckx - foto: Marcel Koch

Lotto Soudal heeft besloten om deze week ‘gewoon’ te gaan koersen. Eerder liet de Belgische formatie de slotetappe van de Baloise Belgium Tour nog aan haar voorbijgaan, nadat Stig Broeckx ernstig geblesseerd raakte bij een zware valpartij, maar in Gullegem en Luxemburg doet de ploeg weer mee. De renners zullen echter niet zozeer voor een resultaat gaan.

Teammanager Marc Sergeant heeft via de ploegwebsite een verklaring gegeven over de huidige situatie. “De afgelopen dagen zijn voor ons allen een rollercoaster van emoties geweest”, stelt hij. “Het gevoel van machteloosheid is heel moeilijk om mee om te gaan. Ik heb ondervonden dat thuis zijn geen helende werking heeft om met de onzekerheid en onrust die in elk van ons leeft om te gaan.”

“Na overleg, onder meer met teampsycholoog Nathan Kahan en een traumapsycholoog hebben we beslist om de komende dagen van start te gaan. Niet zozeer voor een resultaat op zich. Maar als ploeg, met elkaar, voor elkaar en voor Stig. Elkaar steunen en kracht geven, veerkracht tonen en vechten kunnen we het best door samen te komen en samen te praten, met renners en medewerkers. Hoop verbindt ons momenteel. Of zoals de vriendin van Stig het verwoordde: ‘Ondanks alles blijf ik in de meest positieve zin denken, dat heeft hij mij echt wel geleerd na al die jaren samen.'”

Dinsdag staat Gullegem Koerse op het programma. Een dag later rijden de renners de Ronde van Luxemburg. De situatie van Stig Broeckx is nog altijd ernstig.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Borsje 30 mei 2016 om 19:54

Woordje ‘gewoon’ in de kop svp weghalen. Lotto Soudl gebruikt dat woordje ook niet.

Mark 30 mei 2016 om 20:02

Ik stoor me niet aan het woordje ‘gewoon’, deze titel dekt goed de lading van het stuk en door het woord gewoon tussen aanhalingstekens te zetten, doe je ook recht aan de gevoelige situatie rondom de gezondheid van Stig Broeckx.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair