Lotto Soudal en UCI ruziën over zaak-Lambrecht
Foto: Sirotti
dinsdag 16 januari 2018 om 15:55

Lotto Soudal en UCI ruziën over zaak-Lambrecht

De affaire rondom de Belgische klimmer Bjorg Lambrecht krijgt waarschijnlijk nog een staartje. Gisteren maakte de UCI bekend dat de 20-jarige renner niet voldoet aan de whereabout-regels voor deelname aan WorldTour-koersen, waarop zijn ploeg Lotto Soudal besloot om hem in extremis van de startlijst van de Tour Down Under te halen. Dat de Belgische formatie het echter niet eens is met de gang van zaken, blijkt wel uit een vandaag gegeven reactie op Twitter.

Naar UCI-richtlijnen moet een renner tenminste 6 weken voor de start van een WorldTour-koers zijn whereabouts hebben ingevuld. Lambrecht deed dit echter pas dertig dagen voor de start van de Tour Down Under. Lotto Soudal stelt echter dat Lambrecht pas op 15 december van de UCI een login kreeg voor het invullen van zijn whereabouts. “We kregen daarbij de melding dat, om te kunnen starten in de Tour Down Under, hij vanaf 17 december zijn verblijfsgegevens moest doorgeven”, aldus de ploeg aan Sporza.

De UCI ontkent dit echter, en legt de verantwoordelijkheid juist bij Lotto Soudal. Volgens de internationale wielerunie zou de ploeg Lambrecht te laat hebben geregistreerd als neoprof. “De aanvraag van Lotto Soudal kwam pas binnen op 11 december, terwijl de deadline al op 5 december was.” De formatie ontkracht dit op Twitter door een lijst en mail online te zetten waaruit blijkt dat de definitieve selectie voor 2018 – met Lambrecht als één van de selectieleden – al op 2 november is doorgegeven aan de UCI.

RIDE Magazine
30 Reacties
Sorteer op:
16 januari 2018 22:01
Het registreren voor het anti doping systeem lijkt mij iets heel anders dan een wedstrijd selectie doorgeven. Als ik dit lees dan lijkt het alsof lotto dat niet door heeft en dus zn administratie niet op orde.
16 januari 2018 22:07
@West dat een jonkie alle details niet kent lijkt me logisch. Dat de 6 weken regel onbekend is, vind ik al gekker.
Dat lotto dit soort regels niet kent vind ik zeer amateuristisch. Hier op het forum zijn diverse hobbyisten beter op de hoogte maar deze mensen is dit soort dingen voor hun renners goed regelen gewoon hun werk. Dat ze kennelijk niet goed beheersen. Prioriteit bij doping bestrijding is daar dus ver te zoeken.
Tot slot is de uci cursus rijkelijk laat inderdaad en het doorgeven van 17 dec als datum bizar.
16 januari 2018 22:27
@west

Dit wordt geregeld op teamniveau. Renners zijn hier niet verantwoordelijk voor.
16 januari 2018 23:07
@moa
Dat zeg ik ook niet, ik zeg niet dat hij verantwoordelijk is voor de administratie. Ik zeg dat hij verantwoordelijk is voor zijn carrière.
17 januari 2018 09:02
@west,

Hoe weet jij nu wat Bjorg wel of niet heeft gedaan? Het zou toch kunnen dat hij al eens gevraagd heeft aan de ploeg hoe het nu juist zit met die inlogcode? Of al eens verwittigd heeft van "hey, ik kan nog niet inloggen". Als zijn werkgever hem dan doorgeeft dat er geen problemen zijn zolang hij maar start vanaf 17/12 (op basis van wat UCI zegt) dan kan je hem toch moeilijk iets verwijten.

Reacties zijn gesloten.