Lotto Soudal en Etixx-Quick Step zonder klassementsambities naar Zwitserland

donderdag 9 juni 2016 om 15:03
Lotto Soudal en Etixx-Quick Step zonder klassementsambities naar Zwitserland

Foto: Sirotti

Lotto Soudal en Etixx-Quick Step beginnen aan de Ronde van Zwitserland zonder renner voor het algemeen klassement. De Belgische formaties staan aan de start zonder uitgesproken kopman en richten zich daarom op dagsucces.

Lotto Soudal had hier Rafael Valls voorzien, maar de Spanjaard hij is nog niet voldoende hersteld van een schouderblessure. Hij maakt waarschijnlijk zijn rentree in het Spaans kampioenschap, waarna de Ronde van Polen op het programma staat. “Rafa was onze klassementsrenner voor Zwitserland, het is jammer dat hij er niet bij zal zijn”, vertelt ploegleider Frederik Willems. “Nu gaan we naar Zwitserland zonder van het klassement een doel te maken. We gaan vol voor een ritzege met onze ploeg van vrijbuiters.” In de vlakke ritten trekt de ploeg de kaart van Jürgen Roelandts of Tosh Van der Sande. In de bergritten rekent het op Sander Armée, Jelle Vanendert en Tim Wellens.

Selectie Lotto Soudal voor Ronde van Zwitserland
flag-be Sander Armée
flag-be Tiesj Benoot
flag-nl Pim Ligthart
flag-be Jürgen Roelandts
flag-be Tosh Van der Sande
flag-be Jelle Vanendert
flag-be Jelle Wallays
flag-be Tim Wellens

Fernando Gaviria - Foto: Sirotti

Fernando Gaviria – Foto: Sirotti

Bij Etixx-Quick Step staat Fernando Gaviria voor de tweede maal in zijn carrière aan de start van een meerdaagse WorldTour-koers. In maart won hij nog een rit in Tirreno-Adriatico. De 21-jarige Colombiaan maakte zaterdag in de Heistse Pijl zijn rentree nadat hij eind april zijn rechterwijsvinger had gebroken. Maximiliano Richeze, Iljo Keisse, Yves Lampaert en Julien Vermote vormen zijn lead-out. Rodrigo Contreras, Zdenek Stybar en Petr Vakoč mogen zich tonen op golvend terrein.

“We hebben geen kopman aangewezen, maar we hebben wel een sterke ploeg waarin elke renner bereid is om te vechten voor het succes van zijn ploeggenoot”, legt ploegleider Davide Bramati uit. “We hopen een nieuwe zege toe te voegen aan de acht overwinningen die wij sinds 2003 in Zwitserland hebben gehaald.”

Selectie Etixx-Quick Step voor Ronde van Zwitserland
flag-co Rodrigo Contreras
flag-co Fernando Gaviria
flag-be Iljo Keisse
flag-be Yves Lampaert
flag-ar Maximiliano Richeze
flag-cz Zdenek Stybar
flag-cz Petr Vakoč
flag-be Julien Vermote

Dit artikel delen:

11 Reacties

haroldvc 9 juni 2016 om 15:06

edit redactie: bedankt, aangepast

0
jobo14 9 juni 2016 om 15:12

Ze spelen Wellens dus niet uit voor het klassement? Lijkt me dat zo’n 1 weekse rittenkoers in het relatief koele zwitserland hem wel moet liggen toch?

0
WCEendT 9 juni 2016 om 15:13

Ook geen?

Etixx met meer dan 1 Belg en gelijk stelt de selectie een stuk minder voor… Echt een ploeg die als nationaliteit; wereld verdient.

0
Diego99 9 juni 2016 om 15:13

De insteek van Lotto Soudal zou ik ook graag eens bij Lotto Jumbo willen zien.
Bij Lotto Jumbo geven ze vaak aan zo te willen koersen maar dan kunnen ze het niet uitvoeren. Gewoon doen, dan gaat het niet altijd goed maar dat geeft niet dan is de intentie er tenminste.

0
Samamba 9 juni 2016 om 15:13

Wellens heeft van de Ronde van Polen een doelgemaakt. Veel te veel klimmen in Zwitserland en hij zat helemaal stuk na de giro.

0
Sebas 9 juni 2016 om 15:14

edit redactie: bedankt, aangepast

0
Ingmar 9 juni 2016 om 15:25

Benieuwd naar Benoot. Wordt zijn langste meerdaagse koers tot nu toe. Liet de Dauphiné schieten omdat er een paar aankomsten op zijn maat zijn in Zwitserland.

0
heuvelcolombia 9 juni 2016 om 15:43

@Diego, dat ligt alleen maar aan het gebrek aan rondetalent in de Lotto Soudal selectie. Als zei een renner als Gesink hadden die een klassement kan rijden waren ze dat gelukkig ook voor een algemeen klassement gegaan.

0
Janjanssen98765 9 juni 2016 om 16:43

@diego99

Je moet er ook wel de renners voor hebben en ook een dosis geluk.

0
Sephiroth 9 juni 2016 om 17:22

Jup janjanssen, maar ik denk dat LottoJumbo wel een paar renners ervoor heeft eigenlijk. Ze durven alleen zo zelden. Terwijl je 1 mannetje opoffert voor een mooie mogelijkheid.

ze kunnen ook een keer een ploeg ala: roglic, battaglin, lindeman, wagner, martens en vanmarcke oppad sturen. gooi er nog een groenewegen, van emden en nog 1 sprinter/leadout in en dan kan je elke dag in de onstnapping gaan of voor de sprint.

0
Romāns Vainšteins 9 juni 2016 om 21:19

Ik ben benieuwd naar Gaviria, ben altijd gek op tweespalt en moeilijke keuzes binnen een team dus hoop dat hij stoer de sprints wint om daarna te gaan vertellen dat hij naar de tour wil :)

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone