Lotto Soudal, Armand de Las Cuevas, Annemiek van Vleuten

vrijdag 3 augustus 2018 om 20:26
Lotto Soudal, Armand de Las Cuevas, Annemiek van Vleuten

foto: Sirotti

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de ambities van Lotto Soudal voor de Ronde van Polen, het overlijden van een oud-winnaar van de Clásica San Sebastián en de oproep van Annemiek van Vleuten aan de UCI.

Lotto Soudal mikt met Greipel op ritzeges in Polen

André Greipel is in de Ronde van Polen één van de speerpunten bij Lotto Soudal. De ploeg wil in eerste instantie een rit winnen met de Duitser, die gisteren zijn transfer naar Fortuneo-Samsic wereldkundig maakte. “In de Ronde van Polen zijn het meestal chaotische sprints en André heeft – behalve Moreno Hofland – niet echt een lead-out mee”, zegt ploegleider Mario Aerts. “Toch wagen we onze kans in de eerste drie vlakke etappes. De aankomst van de vijfde rit ligt na een helling van twee kilometer en ook hier zou André weleens kunnen meesprinten voor de overwinning.” Met Bjorg Lambrecht wil de ploeg een rol spelen in het tweede deel van de rittenkoers.

Lotto Soudal voor de flag-pl Ronde van Polen
flag-be Sander Armée
flag-dk Lars Bak
flag-de André Greipel
flag-nl Moreno Hofland
flag-be Bjorg Lambrecht
flag-gb James Shaw
flag-be Harm Vanhoucke


Winnaar Clásica San Sebastián 1994 is niet meer

Oud-renner Armand de La Cuevas is gisteren op vijftigjarige leeftijd overleden. De Fransman maakte van 1989 tot en met 1999 deel uit van het profpeloton en won daarin onder meer de Grand Prix des Nations (1993), de Clásica San Sebastián (1994) en het Critérium du Dauphiné (1998). Ook reed hij meermaals de drie grote rondes; tijdens de Giro d’Italia van 1994 won hij de tijdrit op de openingsdag, die toen uit twee etappes bestond. In het klassement zou hij dat jaar als negende eindigen.


“UCI, verander het minimum prijzengeld!”

Annemiek van Vleuten heeft de UCI opgeroepen het minimum prijzengeld bij vrouwenkoersen onder de loep te nemen, nadat ze op haar rekening zag wat voor bedrag er was bijgeschreven. “Het resultaat van onze ploeg Mitchelton-Scott na tien dagen koers in de Giro Rosa: zes etappezeges, eerste en derde in het eindklassement, de puntentrui en de bergtrui. Ontvangen vandaag: 557,30 euro – we verdelen het prijzengeld in onze ploeg onder tien dames”, schreef ze vandaag op Twitter. “UCI, misschien is het tijd om de regels rond het minimum prijzengeld te veranderen; ze zijn immers nog hetzelfde als toen ik begon in 2008.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

WernerFranke 3 augustus 2018 om 20:28

Nieuws kort: Evenepoel verliest een koers!

Scott Sunderland 3 augustus 2018 om 20:31

Armand de las Cuevas was een markant figuur. Behoorlijk getalenteerd. Iemand die helaas vaak zijn eigen ramen ingooide en nu dus uit het leven stapte.

Volgende artikel over hem als vergeten wielrenner is interessant.

http://hetiskoers.nl/vergeten-wielrenner-de-las-cuevas-armand/

kielabokki 3 augustus 2018 om 20:32

Zou ook om zelfmoord gaan bij de las Cuevas.

rahimns 3 augustus 2018 om 20:33

@WernerFranke is die even uit vorm

Stablinksy 3 augustus 2018 om 20:35

Edit redactie: Je hebt gelijk, we hebben het aangepast

De belg Raf Van Hulle heeft een wielerwedstrijd gewonnen met 1 week (!) voorsprong op de tweede. Remco kan daar nog iets van leren …
https://nieuws.vtm.be/vtm-nieuws/buitenland/deze-belg-reed-van-frankrijk-naar-china-met-de-fiets

maurits1972 3 augustus 2018 om 20:48

Ik hoorde altijd dat Armand zich liet omringen door louche tot criminele figuren. Al was ik daar natuurlijk nooit getuige van.

Stablinksy 3 augustus 2018 om 20:58

@maurits1972
Doping en smokkel van medicijnen. Blijkbaar zou hij zelfmoord gepleegd hebben.

Sephiroth 3 augustus 2018 om 21:54

Maar 500 euro.. man das schandalig weinig.

Ivanoviclover 3 augustus 2018 om 22:09

500 euro? Waarom koersen die vrouwen toch? Hoe belachelijk is dat zeg.

rvb 3 augustus 2018 om 22:44

Vrouwen moeten net zoveel krijgen als mannen.

EmPeHa 3 augustus 2018 om 22:51

Wat José Been laatst vertelde, is de Giro Rosa werk van een organisatie bestaande uit vrijwilligers . Die hebben nu eenmaal niet veel te besteden.

leegloper 3 augustus 2018 om 23:00

@rvb,
Maar de Tourorganisatie heeft toch veel meer inkomsten? Gewoon marktwerking. Voetballers verdienen ook niet meer omdat ze harder hun best doen, maar omdat veel meer mensen het een leuk spelletje vinden om te doen of kijken.

Sonsbach Allstars 3 augustus 2018 om 23:21

RIP de las Cuevas. Uit de entourage van Indurain heeft nog niemand gesproken over de misstanden. Dit is er in ieder geval een die eeuwig zwijgt.

Beekman 4 augustus 2018 om 10:33

Wel erg krom die bedragen wat vrouwen krijgen t.o.v. mannen. Was gisteren in Heerlen op het criterium bij de profs, daar werd al een premie uitgeloofd voor een “simpel” sprintje van 350 euro. Staat in geen enkele verhouding met zwaarte van de ritten in de Giro Rossa.

CeRo 4 augustus 2018 om 10:37

@WernerFranke, verslagen door een Eritreër in de sprint

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair