Lotto geen voorstander van fusie Belgische teams
dinsdag 20 juli 2010 om 15:34

Lotto geen voorstander van fusie Belgische teams

Lotto is geen voorstander van het een fusie tussen Quick Step en Omega Pharma-Lotto. Dat vertelde Marc Frederix, directeur marketing van de Nationale Loterij in België aan Gazet van Antwerpen. Frederix verwerpt hiermee het plan van Quick Step-manager Lefevere, die de Belgische ploegen graag ziet samengaan.

“Twee verschillende bedrijfsculturen samenbregen is moeilijk”, zegt Frederix. “Het publiek en de media houden toch van strijd tussen 2 Belgische kampen. En één team betekent ook een pak minder plaatsen voor Belgische renners.”

De loterij blijft verbonden aan de wielersport maar geeft aan dat dit niet vanzelfsprekend met Omega Pharma hoeft te zijn. “Lotto is een van de financiële steunpilaren van het Belgische wielrennen. Als we stoppen, ziet het er niet goed uit voor de koers. Maar of wij ons lot blijven verbinden aan Omega Pharma is nog niet beslist”, zegt Frederix. “In het najaar evalueren we onze samenwerking, die al zes jaar duurt. En ik zie eigenlijk geen reden om dat te veranderen.”

Lees ook:
Lefevere pleit voor één Belgische superploeg
Sergeant verwerpt Lefevere’s idee voor één Belgisch topteam

RIDE Magazine