Lotto Belgium Tour gaat dit jaar niet door

zondag 4 oktober 2020 om 08:49
Lotto Belgium Tour gaat dit jaar niet door

Mieke Kröger is de laatste winnares - foto: Cor Vos

De Lotto Belgium Tour (2.1) zal niet doorgaan op 13, 14 en 15 oktober. “Omwille van de onzekerheid die er heerst in deze coronatijden en de bijbehorende financiële risico’s hebben we als organisatie deze moeilijke beslissing moeten nemen”, zo klinkt het in een persbericht.

“Het was een zware knoop om door te hakken, amper een tiental dagen voor de start”, zegt organisator Tom Thienpont. “Nadat we de wedstrijd niet konden laten doorgaan in juni omwille van de lockdown, hebben we met ons hele team, de gaststeden en alle partners gewerkt aan deze oktobereditie. Met alle respect voor de coronamaatregelen.”

Onzekerheid 
“Qua organisatie stond alles in de steigers, maar de coronacijfers in België blijven voor onzekerheid zorgen”, zo gaat de organisator van de vrouwenkoers verder. “Indien steden of gemeenten zich in laatste instantie toch genoodzaakt zien om de doortocht van onze wedstrijd op hun grondgebied te weigeren, zou dat op financieel vlak zware consequenties hebben.”

“Al zijn er op dit ogenblik nog geen signalen dat dit zou gebeuren, de kans bestaat. Intussen hebben ook twee partners, geen hoofdsponsors, zich noodgedwongen moeten terugtrekken. Om het voortbestaan van de Lotto Belgium Tour op lange termijn te garanderen was het nodig om deze moeilijke beslissing te nemen.”

Voorbereidingen voor 2021
Thienpont: “We begrijpen dat dit hard aankomt bij de ploegen en rensters. We gaan zo snel mogelijk onze focus verleggen en met de voorbereiding voor 2021 beginnen. Ons hele team is gemotiveerd om volgend jaar een mooie wedstrijd te organiseren.” Dit betekent dat de Duitse Mieke Kröger voorlopig de laatste winnares blijft.

De Lotto Belgium Tour werd in het verleden gewonnen door grote namen als Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk en Emma Johansson.

Dit artikel delen:

7 Reacties

007 4 oktober 2020 om 08:57

Waarschijnlijk gewoon omdat er geen mannenversie is. Andere wedstrijden in deze omstreken gaan wel “gewoon” door

Arie den Blanken 4 oktober 2020 om 11:14

Een op zich zelf staande vrouwen wedstrijd is nauwelijks een haalbare kaart. De vrouwen wedstrijden rijden voor een groot deel mee op de bagagedrager van de mannenkoersen.
Zolang het vrouwenwielrennen dus niet volledig zelfstandig profwaardig is moeten ze ook niet afkomen met gelijke prijzengelden en contracten. Dat ze er net zoveel voor moeten doen en laten is een kul argument. In de gewone samenleving kan men zich er ook niet opberoepen dat men zo hard werkt in een beroep waar nauwelijks een markt voor is.

007 4 oktober 2020 om 11:30

@Arie we weten allemaal dat jij per definitie een hekel hebt aan vrouwenwielrennen dus wat dat betreft zijn jouw argumenten kul

Arie den Blanken 4 oktober 2020 om 19:04

Ik heb geen hekel aan vrouwenwielrennen maar stoor me aan het buiten de reële proporties ophemelen er van.

john 4 oktober 2020 om 09:13

Ja het is altijd een moeilijke beslissing ,nooit lees je een makkelijke. Zit er soms een zekere Rutte en De Jong in het bestuur

Viktrodriguez 4 oktober 2020 om 09:23

Dat zal niet de laatste zijn de komende weken…

UrbanSteel 4 oktober 2020 om 10:26

Snap het niet, nooit zoveel wielrennen op TV geweest als dit najaar en toch nooit zoveel geklaagd als dit najaar over wielrennen.
Ben blij dat er nog wielrennen is links en rechts en vooral veel op TV.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair