Lotte Kopecky zoekt competitieritme in juniorenkoersen bij de mannen
Foto: Cor Vos
zaterdag 10 juni 2023 om 11:29

Lotte Kopecky zoekt competitieritme in juniorenkoersen bij de mannen

Een opvallende uitspraak van Lotte Kopecky bij de start van Dwars door het Hageland. Nu de Lotto Belgium Tour vanwege veiligheidsredenen geschrapt is, moet de winnares van de Ronde van Vlaanderen op een andere manier aan competitieritme geraken. Dit zal ze gek genoeg in enkele lokale wedstrijden voor mannelijke junioren moeten doen.

Het last minute afgelasten van de Lotto Belgium Tour, ofwel de Ronde van België voor vrouwen, hakt er bij veel rensters in. De organisatie kreeg van een gemeente te horen dat ze niet konden instaan voor de signalisatie van parkeerverboden, eenrichtingsverkeer en het plaatsen van de omleidingen, en het kreeg ook heel wat seingevers minder dan voorzien. Met de nationale kampioenschappen in aantocht is het voor veel renners zo alle hens aan denk om nog wat koersritme in de benen te krijgen.

Zo ook voor Kopecky. De SD Worx-kopvrouw rijdt vandaag nog Dwars door het Hageland, maar daarna moet ze creatief zijn. “Door het gebrek aan andere wedstrijden op de profkalender, zal ik wedstrijden rijden bij de jongens junioren. Volgende week start ik in Wetteren, daarna zal ik ook nog andere juniorenkoersen zoeken. In het verleden heb ik dat ook al een paar keer gedaan”, vertelt ze aan Het Laatste Nieuws.

 
10 Reacties
Sorteer op:
10 juni 2023 11:58
Toch wel benieuwd hoe een wereldtopper bij de vrouwen zich verhoudt tot de mannen junioren.
  10 juni 2023 12:07
  Ze zal had waarschijnlijk heel zwaar krijgen aangezien de junioren jongens 43 gemiddeld rijden en de dames maar 38
  10 juni 2023 14:49
  "Toch wel benieuwd hoe een wereldtopper bij de vrouwen zich verhoudt tot de mannen junioren." En dat is een probleem?
  10 juni 2023 17:50
  @Gr.R. Hoeveel mentale gymnastiek is er nodig om uit mijn opmerking te halen dat ik er een probleem mee heb?
Je zult toch op een of andere manier je vorm moeten halen en als er ergens vol gekoerst wordt is het wel bij de junioren. Zo zie je ook maar dat de er te weinig rensters zijn voor meer koersen maar als er iets wegvalt op de kalender zijn er ook koersen te weinig om het op te vangen Laat me trouwens denken aan van Vleuten die op Twitter opriep om een trainingsritje mee te fietsen en de enige die kwam opdagen was de, toen nog 15 jarige, Reuben Thompson, ondertussen prof bij FDJ.
10 juni 2023 13:24
Ik herinner me dat Jolien d'Hoore het ook gedaan heeft. Na wat opzoekwerk bleek ze op de 14de plaats belandt te zijn. Ik denk dat Lotte ook wel weet wat het niveau ongeveer is. Tegelijk moeten we het ook wel wat vergelijken e, ze rijdt niet mee met de wereldtop van de junioren.
10 juni 2023 12:34
Junior mannen lossen haar met 100% zekerheid
  10 juni 2023 13:11
  Dat ligt er maar net aan. Zeker op klimparcoursen is het relatieve krachtverschil door het lagere gewicht van vrouwen kleiner. En het niveauverschil tussen junioren die al volgroeid zijn en je op het wk ziet en de nationale renners is ook vrij groot. Echter, als het een vlakke omloop is waar het op de kant gaat zou ik mijn spaargeld toch absoluut niet op enigerlei vrouwelijke coureur zetten, daar zie ik bij de junioren mannen namelijk steeds vaker gewoon gemiddelde snelheden van 47km/h voor 2 uur voorbij komen.
  10 juni 2023 15:24
  Misschien is er wel een goksite waar je al je spaargeld kan inzetten. Als je 100% zeker bent, zou ik niet twijfelen als ik jou was.

Reacties zijn gesloten.